Cursul de Coafura vine in sprjinul celor care doresc sa invete intr-un mod eficient tehnicile de baza de coafura conform standardelor ocupationale in vigoare. Ne indepartam de parfumul nostalgic al frizeriei din copilarie, cu pamatuf si pomade pentru par si ne propunem sa va oferim cele mai moderne solutii pentru un aspect sanatos si de invidiat al parului. Foarfecele, pieptenele si dorinta de reusita va sunt instrumentele cu care veti porni la drum urmand acest curs plin de sfaturi practice. Absolvirea cursului fiind urmata de acordarea certificatului de calificare profesionala in ocupatia de “Coafor”. Durata: 22 saptamani Plata cursului se poate face ?i în rate. Ustensilele si aparatura oferite gratuit ! Produse profesionale incluse in pret: sampoane, balsamuri, masti, tratamente, produse de styling, oxidanti, produse de ondulare permanenta. BONUS: Tehnici de aplicare a extensiilor de par Ce veti invata la cursul de Coafura? - Care sunt tehnicile de baza din coafura pentru executarea tunsorilor
- Notiuni fundamentale de colorimetrie.
- Care sunt instrumentele ,accesoriile si materiile prime necesare si cum se folosesc pentru realizarea unei tunsori sau coafuri corecte atat pentru doamne,domni si copii.
- De ce aveti nevoie pentru vopsirea parului si realizarea de efecte optice impresionante in combinatii de culori numai de specialisti stiute, adaptate fiecarei varste sau profesiei.
- Cum sa realizati coafuri spectaculoase pentru ocazii sau de zi cu zi in baza unor principii ce tin de specificul domeniului.
- Care este succesiunea corecta a operatiilor ce urmeaza a fi efectuate pentru ondularea permanenta a parului.
Programa cursului de coafura urmareste urmatoarele module principale: I. - Instrumentele si accesoriile de coafura
- Clasificarea instrumentelor de coafură şi frizerie. Sfaturi practice – ce instrumente trebuie să alegeţi. Normele de igienă în meseria de coafor.
- Alegerea tunsorilor în funcţie de forma feţei.
- Formele feţei. Alegerea tunsorii potrivite fiecărei fizionomii
II. - Alegerea tunsorilor, coafurilor şi produselor cosmetice în funcţie de tipul de păr.
- Structura părului. Tipuri de păr. Condiţia părului – deteriorarea firului de păr. Alegerea tunsorii şi coafurii în funcţie de tipul de păr. Îngrijirea părului. Clasificarea balsamurilor şi a măştilor de păr.
· Comunicarea cu clientul. Principiile de bază ale tunsului. · Discuţia cu clientul despre nevoile şi aşteptările sale. Împărţirea parului pe secţiuni.Informaţii de bază din domeniul tehnicilor de tuns.Alegerea tehnicilor de tuns. III. - Tehnici de tuns – executarea unei tunsori pas cu pas.
- Demonstratie – tunsoare de damă. Părul de lungime medie
· Stilizarea părului. · Principiile de stilizare a părului. Sfaturi practice. Clasificarea produselor cosmetice pentru stilizarea părului. IV. - Buclele. Tehnici de stilizare – executarea coafurii pas cu pas.
- Tipuri de bigudiuri de păr. Principiile de bază ale înfăşurării părului pe bigudiuri.Demonstraţie – înfăşurarea părului pe bigudiuri şi stilizarea coafurii.
· Folosirea ondulatorului de păr la stilizarea părului. · Tipuri de ondulatoare de păr. Principiile folosirii corecte a ondulatorului. Tehnici de stilizare – două coafuri executate cu ondulatoare diferite. V. · Tehnici de tuns şi stilizare – părul scurt. · Tunsoare de damă – tunsoarea scurtă. Coafura stilizată clasic şi avangardist. Demonstraţie – tunsul şi stilizarea tunsorii feminine in stl clasic si avangardist. VI. · Tehnici de tuns si stilizare – parul lung · Tunsoare de dama – tunsoarea in par lung - demonstratie. VII. · Folosirea plăcii de păr ondulate şi a plăcii de păr pentru îndreptarea părului. Boli ale scalpului şi părului. · Placa de îndreptat părul – tipuri, folosirea în practică. Placa de păr ondulată – tipuri, folosirea în practică. · Discutarea celor mai importante boli ale scalpului şi părului – simptome, moduri de tratament şi prevenire. VIII. · Principiile vopsirii părului. · Alegerea culorii. Principiile de bază ale vopsirii părului – vopsirea standard. Componenţa chimică a vopselelor şi emulsiilor. Reacţiile chimice care survin în timpul vopsirii. IX. · Vopsirea părului. · Demonstraţie – vopsirea unui păr nevopsit anterior. X. · Tehnici de vopsire – vopsirea în cazuri dificile. · Discutarea principiilor de vopsire a rădăcinilor. Vopsirea rădăcinilor. · Tehnici de vopsire – vopsirea părului alb · Principiile de bază ale vopsirii părului alb. XI. · Tehnici de vopsire – vopsirea cu două sau trei culori. · Principii de bază. Împărţirea parului pe secţiuni. Alegerea culorilor. Vopsirea pas cu pas. · Tehnici de vopsire – şuviţele. · Tehnici de executare a şuviţelor. XII. · Tehnici de vopsire – decolorarea părului. · Discutarea regulilor de bază ale decolorării părului. Demonstraţie – executarea decolorării părului. XIII. · Tehnici de vopsire – repigmentarea părului. · Regulile de vopsire a părului decolorat. Repigmentarea părului pas cu pas. · Tehnici de vopsire – pre-pigmentarea părului. · Pre-pigmentarea părului pas cu pas. XIV. · Tonalizarea (nuanţarea) părului. · Principiile tonalizării părului. Clasificarea produselor tonalizatoare. Tonalizarea părului pas cu pas. · Tunsori de copii. · Regulile lucrului cu copiii. Demonstraţie – realizarea unei tunsori pentru copii. XV. · Ondulaţia permanentă. · Principiile de executare a unei ondulaţii permanente. Executarea permanentului pas cu pas. XVI. · Prinderea părului în coc. · Principiile de bază ale executării cocurilor. Cocurile clasice şi aranjarea părului. · Cozi şi împletituri. · Tehnica de împletire a diverselor împletituri. Tehnici de stilizare – coafuri din păr împletit. XVII. · Coafuri de ocazie – coafura de nuntă. · Cocuri de mireasă – Demonstratie – executarea unui coc de mireasa XVIII. · Coafuri de ocazie – moduri de prindere a părului XIX. · Sfaturi pentru viitorii coafori – recapitularea principalelor capitole. |