Implanturile dentare ofera celor ce opteaza pentru ele, abilitatea de a avea din nou o dantura atractiva si cel mai important, functionala. Aspectul este cel al dintilor naturali, fara disconfort si daca este bine intretinut, cu o durata lunga de viata. Clinica Total Dent ofera servicii de implantologie pacientilor sai, in cele mai bune conditii, cu cei mai buni specialisti in domeniu si tratamente moderne, menite sa diminueaze durerea si sa redea increderea intr-un zambet sanatos. Ce este implantul dentar? Implantul dentar este una din cele mai sigure forme de tratament stomatologic in cazul pierderii unuia sau a mai multor dinti. Acesta se prezinta sub forma unui dispozitiv inserat in grosimea osului alveolar, inlocuind radacina dintelui lipsa. Implantul dentar are 2 componente: - surubul din titan care este implantat chirurgical in os
- abutment-ul implantului dentar sau bontul protetic pe care se fixeaza coroana dentara si care are aspectul unui dinte natural.
Cum se realizeaza implantul dentar? - Prima etapa a acestui procedeu este bineinteles consultatia stomatologica, la care se face evaluarea pacientului si intocmirea planului de tratament.
- Analize minimale, radiografii pentru a se vedea cantitatea de os unde se va realiza implantul sunt de asemenea necesare.
- Istoricul pacientului si starea generala de sanatate a pacientului vor fi efectuate de specialistii nostri pentru a se lua cea mai buna decizie cu privire la procedura de implant dentar.
- Inserarea implantului se face dupa efectuarea extractiei si dupa vindecarea locului respectiv. Surubul, parte a implantului dentar, este inserat in os prin interventie chirurgicala sub anestezie. Interventia chirurgicala nu este una complicata si nu este mai agresiva decat cea de extractie.
- Dupa inserarea in os a surubului se asteapta un timp, intre 3 si 6 luni pentru a se integra bine in os si apoi se ataseaza bontul protetic deasupra caruia se poate plasa coroana, puntea sau proteza, in locul dintelui sau a dintilor lipsa.
Este un procedeu dureros? Interventia chirurgicala prin care este inserat surubul, dispozitiv al implantului dentar, in os, se face sub anestezie locala, iar pacientul nu va simti nimic, posibil dupa 3 ore de la administrarea anesteziei sa se simta un usor disconfort, cand anestezia isi inceteaza efectul. Cine poate beneficia de un implant dentar? Implantul dentar se adreseaza celor care se confrunta cu lipsa unuia sau a mai multor dinti, sunt clinic sanatosi si de asemenea au un stil de viata sanatos. In decizia privitoare la implantul dentar se va tine cont de urmatoarele aspecte: - cantitatea si calitatea osului receptor, osul unde vine inserat implantul,
- pozitia sinusului maxilar sau a nervului alveolar-inferior,
- starea generala a organismului, in cazul unor anumite boli cronice, implantul este contraindicat, specialistul va va sfatui cel mai bine ce este de facut si ce solutie vi se potriveste.
- istoricul dentar al pacientului,
- analizele mentionate mai sus la sectiunea despre realizarea implantului dentar.
Care sunt beneficiile implanturilor dentare? - mai puternice si mai durabile si cu o rata de succes mai mare decat in cazul traditionalelor punti,
- previn pierderile de os,
- protejeaza dintii naturali, eliminand de multe ori nevoia de a modifica dintii naturali ramasi,
- ajuta la mentinerea dintilor ramasi in pozitia lor naturala,
- aspectul, confortul, exprimarea si masticatia sunt net imbunatatite.
Calitatea vietii imbunatatita Aspectul implanturilor dentare este ca cel al dintilor naturali. Dupa o scurta perioada de acomodare, acestea se vor comporta precum dintii naturali si veti putea mesteca la fel ca inainte. Calitatea vietii este imbunatatita, increderea in zambet este redata si creste increderea in sine. Se intretin precum dintii naturali, prin periaj si control stomatologic la 6 luni. |