- Ce este un implant dentar?
Implantul dentar este o piesa din titan, cel mai adesea sub forma unui surub, care serveste ca inlocuitor pentru radacina unui dinte natural lipsa. Plasarea se face dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau imediat dupa extractie, printr-o interventie chirurgicala nu foarte complicata, comparand-o ca agresivitate cu o extractie. Implanturile dentare constituie suport pentru coroane, proteze totale sau partiale. Implantele dentare pot inlocui un dinte sau mai multi. Surubul implantat este realizat din titan deoarece acesta este un material biocompatibil, incat osul reuseste sa-l integreze in interiorul lui prin fenomenul de osteointegrare. - Cine poate beneficia de implant dentar?
Orice persoana careia ii lipsesc unul sau mai multi dinti, datorita accidentelor, diverselor boli sau complicatiilor datorate cariei dentare poate beneficia de terapie implantara. Daca lipsesc unul sau mai multi dinti, restaurarile protetice pe implante pot inlocui dintii lipsa. In terapia implantara, sanatatea este un factor determinant mai mult decat este varsta. Se considera ca daca un pacient este suficient de sanatos incat sa i se poata extrage un dinte, atunci el poate fi candidat pentru inserarea unui implant dentar. - Care sunt etapele realizarii unui implant dentar?
Perioada realizarii etapelor implantului dentar dureaza intre 3, 6 sau mai multe luni. Echipa de medici care va realiza implantul trebuie sa fie formata dintr-un medic implantolog, un protetician si un tehnician de laborator. Foarte multe persoane care apeleaza la implante dentare se intreaba daca in perioada in care va avea loc operatiunea (care dureaza, dupa cum am vazut, intre 3,6 sau mai multe luni) vor sta fara dinti sau vor putea purta proteze. Dupa efectuarea interventiei chirurgicale, medicii nostri pot efectua lucrari provizorii care sa va permita continuarea activitatii in mod normal. - Ce durata de viata are implantul dentar?
Factorii care afecteaza implantul dentar sunt identici cu cei care au dus la distrugerea sau pierderea dintilor naturali. Printre cei mai importanti factori se numara – fumatul, alcoolul, o igiena defectuoasa, lipsa unui control stomatologic la timp, precum si alti factori ce tin de calitatea lucrarii protetice realizata de catre medicul stomatolog. |