Cristal Dental-cabinet stomatologic-Targu Jiu Afisari: 85
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Stomatologie si tehnica dentara Vizitatori: 34
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Unirii , Nr. 2A (Piata Centrala), Targu Jiu, judetul Gorj
-------------------------
Phone: Telefon
  0744272412; 0742753760
-------------------------
Web: Internet
  email: alin@cristal-dental.ro; cristina@cristal-dental.ro
  site: www.cristal-dental.ro

 
Fatete dentare  
Detalii  

Fatete Dentare Ceramice

 Pentru a corecta sau imbunatati aspectul dintilor, se pot folosi fatete dentare ceramice (de portelan) care constituie un invelis aplicat peste suprafata vizibila a dintilor. Daca este vorba de inchiderea spatiilor, cresterea dimensiunii dintilor sau modificari de culoare, fatetele dentare ceramice constituie modalitatea cea mai conservatoare de a obtine o modificare dramatica a zambetului dumneavoastra.

Constituind adesea o alternativa pentru coroane, fatetele dentare sunt „piese” foarte subtiri din ceramica sau plastic lipite pe suprafata dintilor. Acestea pot constitui o solutie in cazul dintilor cu modificari severe de culoare, ciobiti, cu mici gauri sau defecte, cu forme anormale sau inghesuiti, ori pentru corectia unor spatii inegale sau nedorite.

Spre deosebire de coroane, fatetele dentare nu necesita indepartarea unui volum mare de substanta dentara. Este important sa intrebati medicul ce volum de substanta dentara va fi indepartat. In unele cazuri, poate fi necesara o slefuire extensiva, ceea ce poate creste riscul unei traume a dintelui. Fatetele dentare se realizeaza pe baza unei amprente pe care medicul o ia in cabinet. Ulterior, fatetele se cimenteaza pe dinte. Fatetele dentare nu se vor pata, constituind o solutie populara pentru multi pacienti care doresc un zambet perfect. Rezistente si durabile, fatetele dentare pot dura intre 10 si 15 ani, iar culorile pot fi alese astfel incat sa lumineze dintii inchisi la culoare, fara teama ca ele se vor modifica in timp.

Ce anume provoaca modificarea culorii dintilor?

Modificarile de culoare ale dintilor pot fi datorate unor pete, varstei sau actiunii unor agenti chimici. Unele dintre cele mai frecvente cauze ale modificarilor coloristice sunt: medicamentele, cafeaua, ceaiul si tigarile.  De asemenea, factorul genetic joaca un rol in stabilirea culorii dentare.

Cine este un candidat pentru fatete dentare ceramice?

Foarte adesea oamenii au dintii imperfecti, fie cu forme anormale, ciobiti, inghesuiti, cu mici denivelari ori cu dimensiuni inadecvate, ceea ce creaza un aspect inestetic. Pentru a corecta aceste aspecte, se pot utiliza fatete dentare ceramice ce pot fi o solutie pentru asemenea neregularitati si confera un zambet placut si de lunga durata. Acestea sunt aplicate peste dintii frontali pentru a modifica culoarea/forma dintilor.

Cum se aplica fatetele pe dinti?

Dintii sunt preparati minimal pentru fatete, permitand adaugarea ulterioara a acestora prin cimentare. Fatetele sunt subtiri precum lentilele de contact, necesitand in mod obisnuit o reducere dentara de 0.5mm –  1.0mm. Daca se doreste o schimbare drastica, poate fi necesara o slefuire de 1.0mm -2.0mm. Va fi realizata o matrice a dintilor ce va ajuta la modelarea ulterioara a fatelelor. Vor fi pozitionate fatetele temporare si purtate pana cand fatetele permanente vor fi gata. In timpul purtarii fatetelor temporare, consultati-va cu medicul dentist in legatura cu orice modificari sau schimbari pe care ati dori sa le faceti, in ceea ce priveste forma sau dimensiunea. Aceste schimbari se vor transmite in fatelele permanente, astfel incat o buna comunicare intre dumneavoastra si mediul dentist este foarte importanta in dobandirea noului zambet.

Medicul dentist va verifica adaptarea fatetelor pentru o imbinare perfecta si va studia nuanta/culoarea dorita. Culoarea nu poate fi modificata dupa ce fatetele au aderat la suprafata dintilor d-vs. Dintele este apoi curatat cu substante chimicale pentru a creste in rezistenta si aderenta. In momentul in care adezivul patrunde intre fateta si dinte, un fascicul de lumina va fi utilizat pentru a intari adezivul/cimentul.

Fatete dentare ceramice – proceduri de aplicare

Exista doua proceduri de aplicare a fatetelor dentare. Desi fiecare este eficienta, exista avantaje si dezavantaje pentru fiecare procedura in functie de obiectivele urmarite si angajamentului fata de acest proces. Optiunile disponibile trebuie discutate cu medicul dentist, iar acesta va face recomandarea potrivita pentru dumneavoastra.

Procedura fatete dentare compozite

Fatetele dentare compozite pot fi efectuate in cadrul unei singure vizite la medicul dentist. Procedura se realizeaza prin aplicarea unei rasini compozite direct pe suprafata dintelui.

Procedura fatete dentare ceramice

Fatetele ceramice se realizeaza dintr-un material foarte subtire, rezistent si fizionomic. De obicei, fatetele ceramice necesita doua vizite la medicul dentist si este necesara colaborarea cu un laborator dentar.

Cat costa fatetele dentare? 

Fatetele dentare costa intre 200-300 Euro per dinte si necesita doua vizite la medicul dentist la o saptamana sau doua distanta. Fatetele dentare din ceramica ofera o longevitate mai mare decat cele de compozit.

Fatetele dentare compozite costa semnificativ mai putin, intre 200 si 400 Lei, dar rezista in mod normal mai putin decat in cazul celor ceramice.

 

Avantajele si dezavantajele fatetelor dentare

Avantaje: Fatetele dentare sunt des intalnite in crearea sau reconstructia unor zambete noi. Cu ajutorul unor fatete dentare ceramice, poti obtine zambetul visat intr-o perioada foarte scurta de timp. Fatetele dentare nu se modifica coloristic, astfel incat acestea sa devina o solutie bine cunoscuta in randul multor persoane care cauta un zambet perfect. Puternice si foarte durabile, fatetele dureaza intre 10 la 15 ani, si se pot realiza in culori care lumineaza dintii inchisi la culoare. Fatetele sunt realizate de obicei pe parcursul a doua programari de cate o ora si jumatate, si pot sa contribuie si la intarirea dintilor.

Nu exista costuri in plus de intretinere in afara unei vizite de verificare la medicul dentist, urmata de un periaj potrivit. Pacientl trebuie sa pasteze o igiena adecvata.

Dezavantaje: Este nevoie de o saptamana sau doua pentru a ajustare a fatetelor dintilor a caror culoare, marime, spatiere si forma a fost schimbata. Desi in majoritatea cazurilor foarte putin din suprafata dintelui este inlaturata, exista situatii cand trebuie indepartat un volum dentar mai mare, ceea ce poate creste riscul de trauma al dintilor. Volumul dentar ce urmeaza a fi indepartat trebuie discutata in prealabil cu medicul.

Se intampla ca dintii sa sufere de o sensibilitate minora dupa ce acestia au fost pregatiti pentru fatete, in timp purtarii fatetelor temporare. Unii pacienti pot avea anumite dificultati in vorbire, de obicei pronuntand sunete ca „s” sau „f”. Acest lucru poate fi corectat prin ajustari minore pe care medicul le poate face. Fatetele reprezinta reproduceri ale dintilor naturali, dar nu pot fi considerate substitute pentru dintii naturali. Este normal sa observati variatii subtile in culoare a fatetelor la o verificare atenta, ca si in cazul dintilor naturali. Poate fi necesara o perioada de adaptare, pana cand noul zambet se va simti natural.

Daca suferiti de bruxism, inclestarea sau macinarea dintilor, fatetele pot fi afectate, ciobite sau crapate. Va recomandam sa va adresati medicului dentist in legatura cu purtarea unei gutiere noaptea pentru protejarea zambetului dumneavoastra.

Cum selectati culoarea potrivita pentru fatete dentare ceramice?

In momentul in care luati in considerare fatetele dentare, o intrebare comuna se refera la cat de albe ar trebui sa fie acestea. Acestea trebuie sa se incadreze cat mai bine intre dintii naturali exitenti. In cazul in care luati in calcul sa faceti albire dentara pentru a obtine o nuanta mai deschisa a lucrarilor, trebuie sa stiti ca fatetele nu se vor modifica coloristic, in timp ce dintii naturali se mai pot inchide fata de nuantele obtinute initial. Din acest motiv, este necesara reluarea procedurii de albire. Medicul dentist va putea realiza fatetele dupa acea culoare. Dintii nu sunt desigur monocromatici, deci in mod tipic se foloseste mai mult de o culoare pentru crearea unui aspect foarte natural. Aceasta variatie de culori este critica in a evita dinti care pot arata fals sau artificial. Jocul intern de lumina pe porțelan in restaurare ajuta la crearea acestei vitalitati. Textura suprafetei este de asemenea foarte importanta, si ajuta la raspandirea reflectiilor de lumina si face coroana sau fateta sa arate mai natural.

Nu exista un sistem standard de masurare si determinare a culorii dentare. Cel mai cunoscut si mai folosit este, sistemul VITA. Cheia de culori a acestui sistem imparte culorile dentare in 4 nuante de baza:

  • A (rosu maroniu)
  • B (galben rosiatic)
  • C (gri)
  • D (gri rosiatic).

In grupa A exista 5 nivele de luminozitate. Grupele B, C si D au, fiecare, cate 4 nivele.

Nu toti dintii au aceeasi culoare naturala. Dintii frontali sunt mai deschisi (caninii mai inchisi decat incisivii, iar incisivii laterali mai deschisi decat incisivii centrali) decat dintii laterali (premolari si molari). Scopul nostru este de a obtine nivelul optim individual de “alb”, mentinand aspectul natural.

Cei mai multi dentisti va vor arata o cheie de culori (asemenea celei mentionate – Vita Shade Guide) din care dumneavoastra trebuie sa alegeti o nuanta. Retineti ca in cazul unui medic dentist cu specializare in cosmetica dentara, acesta reprezinta doar un punct de plecare. In determinarea culorii dintilor trebuie luate in considerare si alte aspecte, cum ar fi culoarea pielii, a ochilor, a parului, aspectul general si culoarea dintilor naturali restanti.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Albire dentara  |  Albire dinti  |  Albire laser  |  Aparate dentare  |  Aparatura performanta  |  Apex locator  |  Arcada dentara  |  Arcade dentare  |  Argint, compozit  |  Aur dentar  |  Baza dintelui  |  Bijuterii argint pietre pretioase  |  Bijuterii aur rosu  |  Bijuterii cristale swarovski  |  Bijuterii dentare  |  Bijuterii dentare aur   |  Bijuterii platina  |  Boala profesionala  |  Cabinete stomatologice  |  Calitatea materialelor  |  Campul protetic  |  Canal radicular  |  Ceramica arta  |  Ceramica dentara  |  Cimentare dinte  |  Compozit fotopolimerizabil  |  Compozit plombe  |  Coroana ceramica  |  Coroana ceramica suport zirconiu  |  Coroana compozit  |  Coroana dentara  |  Coroana dentara ceramica  |  Coroana pe implante   |  Coroane ceramica  |  Coroane dentare  |  Coroane portelan  |  Coroane portelan,ceramica  |  Coroane si punti  |  Coroane si punti dentare  |  Coroane suport zirconiu  |  Coroane zirconiu  |  Coroane, fatete , obturatii  |  Coroanele dentare  |  Cosmetica dentara  |  Cosmetica naturala  |  Costuri de intretinere  |  Costuri investigatii  |  Cristale swarovski  |  Culoarea ochilor  |  Culoarea parului  |  Culoarea dintilor naturali  |  Culoarea parului   |  Culori de portelan  |  Culori standard  |  Depistarea   |  Dinte compozit  |  Dinti ceramica  |  Dinti cu gutiere  |  Dinti din ceramica  |  Dinti inghesuiti   |  Dintii portelan suport zirconiu  |  Dintii din portelan  |  Dintii frontali   |  Dintii lipsa  |  Dintii naturali  |  Ecologizare materiale ceramice  |  Elemente decorative  |  Elemente decorative 3d  |  Estetica dentara  |  Estetica dentara albire dinti  |  Evaluare clinica  |  Extractia dintilor   |  Fateta ceramica  |  Fateta din ceramica  |  Fatete ceramica  |  Fatete ceramice  |  Fatete ceramice, coroane  |  Fatete compozit  |  Fatete de ceramica  |  Fatete portelan  |  Fatetele ceramice  |  Figurine decorative  |  Folosirea implantelor   |  Forma dintelui   |  Forme de lumina  |  Gutiere  |  Gutiere albire  |  Gutiere bruxism  |  Igiena dentara  |  Igiena orala  |  Igienizare corecta  |  Igienizare dentara  |  Implant dentar  |  Implant volumul sanului  |  Implante dentare  |  Implantologie orala  |  Implantul dentar  |  Implanturi dentare  |  Interiorul osului  |  Laborator dentar  |  Laborator propriu  |  Laboratorul dentar  |  Lentile lumina artificiala  |  Lipsa unei radacini  |  Lucrari dentare compozit  |  Lucrari dentare portelan  |  Lucrari implante  |  Lucrari portelan  |  Lucrari portelan pe zirconiu  |  Lucrari protetice  |  Lucrari protetice fixe  |  Lucrari protetice fixe si mobile  |  Lucrari protetice mobile  |  Lucrari protetice mobilizabile  |  Lucrari protetice pe implanturi  |  Lucrari protetice portelan  |  Lucrari zirconiu  |  Material compozit   |  Materiale ceramice  |  Materiale obturatii dentare  |  Medic dentist   |  Medic stomatolog  |  Medici stomatologi  |  Medicul curant  |  Medicul dentist   |  Medicul implantolog  |  Nivelul de lumina   |  Nu are contraindicatii   |  Nuanta naturala  |  Nuanta potrivita   |  Obturatia de canal  |  Obturatie canal   |  Obturatii compozit  |  Obturatii coronare  |  Obturatii cu compozit plombe  |  Obturatii dentare  |  Orizontala si verticala  |  Osul mandibular   |  Osul maxilar  |  Osul maxilar sau mandibular  |  Pastrarea starii de sanatate  |  Piatra naturala  |  Pierderea dintelui  |  Pierderea dintilor   |  Piese decorative  |  Pietre decorative  |  Planul control  |  Planul de tratament  |  Plombe dentare  |  Portelan dentar  |  Problema dentara  |  Procedura stabilire cazuri malpraxis  |  Protetica dentara  |  Protetica implant  |  Protetica portelan  |  Proteze acrilice  |  Proteze cosmetice mana  |  Proteze dentare  |  Proteze dentare mobile  |  Proteze dentare scheletate  |  Proteze elastice  |  Proteze fixe,mobile  |  Proteze mobile  |  Proteze mobile sau mobilizabile  |  Proteze mobilizabile  |  Proteze partiale  |  Proteze pe implante  |  Proteze scheletate  |  Proteze totale  |  Punti ceramice  |  Punti compozit  |  Punti dentare  |  Punti dentare din portelan  |  Punti pe implante  |  Radacina dintelui   |  Radacini dentare   |  Radiografii  |  Radiografii dentare  |  Reactii alergice  |  Refacerea protetica   |  Resorbtia osoasa  |  Restaurari dentare estetice  |  Sanatatea dintelui  |  Servicii dentare  |  Sisteme ancorat  |  Sisteme de incarcare  |  Sisteme igienizare  |  Sisteme sanatate  |  Sisteme structuri metal  |  Smaltul   |  Solutie de curatat   |  Spatii joaca  |  Starea dintilor  |  Starea osului   |  Stomatologie cosmetica  |  Stomatologie estetica  |  Suport de zirconiu  |  Suprafata dentara  |  Suprafata dintilor  |  Surub de titan  |  Swarovski unghie  |  Tatuaje dentare  |  Tehnica dentara  |  Textura naturala  |  Toata suprafata  |  Tratament endodontic  |  Tratamente canal  |  Tratamente canal endodontie  |  Tratamente dentare  |  Tratamente endodontice  |  Tratamentul de canal   |  Tratamentul sida  |  Volumul parului   |  Zambet stralucitor  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.