Laserterapia este un procedeu terapeutic ce consta in aplicarea, direct pe piele, a unei surse de lumina. Aceasta energie luminoasa, ce penetreaza tesuturile, declanseaza modificari biologice, care conduc spre intensificarea circulatiei sanguine locale, inlaturarea temporara a durerii si a rigiditatii din muschii minori si articulatii, relaxarea muschilor si inlaturarea spasmelor musculare, inlaturarea temporara a durerii minore si a anchilozarilor asociate artritei. La Centrul de Recuperare Medicala DELV, dozarea si frecventa tratamentului cu laserul mic, care are o capacitate de penetrare de 3 cm sau cu laserul mare, care are o capacitate de penetrare de 7 cm, se face sub observarea permanenta a specialistilor, in functie de afectiunile pacientului si are ca scop refacerea completa a tesuturilor afectate. Efectele pe termen scurt ale terapiei cu laser constau in reducerea intensitatii durerii prin stimularea productiei si eliberararii de beta-endorfine si imbunatatirea fluxului sanguin local, manifestat prin cresterea temperaturii locale, in special in zonele sensibile ale corpului. Cele pe termen lung constau in cresterea energiei celulare, activarea metabolismului celular si vindecarea intr-un timp redus a tesuturilor deteriorate, prin productia crescuta de proteine si ADN. Terapia cu laser favorizeaza procesele naturale de vindecare ale organismului, creste rezistenta la infectii prin stimularea raspunsului imunitar si faciliteaza drenajul limfatic, reducand edemele. Indicatii terapeutice si tratament pentru: - Artrita (osteoartrita, artrita reumatoida)
- Dureri de cap, inclusiv migrene
- Dureri ale coloanei vertebrale: cervicale, lombare
- Afectiuni ale discurilor intervertebrale
- Sindromul de tunel carpian (cauzat de compresia nervului median la nivelul incheieturii mainilor, manifestat prin durere, amorteli si furnicaturi)
- Fibromialgia (cauzeaza durerea cronica la nivelul muschilor, articulatiilor si a tesuturilor moi)
- Dureri articulare (genunchi, umar, coapsa)
- Dureri musculare si dureri miofasciale (durere musculara cronica)
- Nevralgii (durere severa pe traiectul unui nerv)
- Neuropatii (cauzata de deteriorarea axonilor nervosi)
- Fasceita plantara (durere la nivelul calcaiului)
- Durerea postoperatorie
- Tendinita
- Accidentari (intinderi musculare, entorse), precum si leziuni cauzate de miscari repetitive (suprasolicitare segmentara)
|