Parchetul laminat a devenit o alegere foarte populara in Romania. Durabil si cu o gama variata de optiuni la preturi avantajoase, parchetul laminat te va ajuta sa transformi decorul casei sau al biroului. Daca inca nu te-ai decis ce fel de parchet laminat sa cumperi si nu vrei sa gresesti, mai jos vezi gasi totul despre acest tip de pardoseala. Constructia parchetului laminat Unul dintre principalele beneficii ale parchetului laminat este ca ofera atat eleganta naturala a unei pardoseli din lemn, cat si durabilitatea pentru a rezista traficului si decolorarii. Acest lucru se datoreaza faptului ca pardoselile laminate au cel putin patru straturi care ii asigura fermitate si frumusete. - stratul superior format dintr-o suprafata melaminata deosebit de dura pentru a proteja podeaua de zgarieturi.
- stratul decorativ ce ii confera aspectul natural al lemnului.
- stratul de baza: este alcauit din fibre de lemn tratate si presate, conferind rezistenta ani de zile. In cazul produselor Wineo, hdf-ul este tratat pentru a nu se umfla la contactul cu apa.
- stratul de echilibrare confera suport pentru stratul de baza si mentine placile plate si echilibrate, ceea ce impiedica deformarea podelei.
Clasele de trafic ale parchetului laminat - AC1 Moderat Rezidential – rezista doar la trafic usor rezidential (dormitoare)
- AC2 General Rezidential – doar pentru trafic moderat si se poate monta in: zonele de dinning sau sufragerii
- AC3 Intens Rezidential – pentru trafic intens casnic si trafic usor comercial
- AC4 General Comercial – pentru orice fel de trafic casnic dar si pentru trafic comercial moderat (cafenele, magazine, birouri)
- AC5 Intens Comercial – pentru spatii comerciale cu trafic intens cum ar fi cladiri guvernamentale
Tipuri de suprafete - neted – fara textura
- fibra lemnului
- embossed – in relief – aspect de dusumea antichizata
- registred embossed – imita in detaliu fibra lemnului si chiar nodurile, avand un aspect natural
- high gloss – suprafata lucioasa
Instalarea parchetului laminat Pardoselile laminate se instaleaza fara adeziv ceea ce inseamna ca utilizeaza un sistem de interblocare denumit popular „click”. Instalarea se face rapid si usor, fara a face mizerie, iar pardoseala se poate folosi imediat dupa instalare. Durata montajului este cu 50% mai redusa decat in cazul pardoselilor clasice. Suportul pentru parchet laminat este de obicei un strat subtire de spuma (de 2 sau 3 mm). Substratul poate schimba complet modul in care pardoseala se simte sub picioare atunci pasesti pe ea. De aceea la Nova Design va oferim mai multe variante de suport, inclusiv variante care reduc zgomotul pasilor sau sunt dedicate pentru incalzirea in pardoseala. Intretinerea parchetului laminat este foarte usoara in comparatie cu cele mai multe tipuri de pardoseli. Dupa instalarea parchetului laminat exista modalitati suplimentare de protejare a pardoselii care o mentin ca noua timp de mai muli ani: - achizitioneaza un kit de curatare de pardoseli laminate. Nu numai ca va curata parchetul dar adauga si un strat fin protector.
- murdaria si alte materiale abrazive pot fi aduse cu usurinta in casa si va pot deteriora parchetul. Mentine curatenia plasand la usa de intrare un covoras.
- nu deplasati nicioadata mobilierul, aparate sau obiecte grele prin impingere.
- mentineti umiditatea relativa a aerului intre 35 si 65% pe tot parcusul anului.
- folositi o carpa umeda pentru a curata scurgerile de lichide de indata ce se intampla.
- pentru a indeparta petele de ulei, carioca, ruj, cerneala sau gudron folositi o carpa alba imbibata in acetona, apoi stergeti zona cu o carpa umeda curata pentru a indeparta resturile ramase.
- nu utilizati niciodata substante chimice daunatoare cum ar fi clorul
|