Certificarea ISO 2200/HACCP reprezinta un intreg standard international care mentine securitatea tututor lanturilor alimentare la nivel mondial. Instalarea acestui sistem cuprinde principiile si planul HACCP: comunicarea cu fiecare client, comunicarea in cadrul societatii, acces la informatii care au legatura cu servicii furnizate sau produse, dezvoltarea serviciilor alimentare sau dezvoltarea produselor. Sistemul ISO 22000/HACCP ofera mediului de afaceri instrumente strategice care ajuta la reducerea tuturor costurilor in scopul micsorarii riscurilor, erorilor, pierderilor, avand ca scop sporirea productivitatii. Aceasta este centrata pe producatorii de ambalaje care au un contact direct cu produsul si nu se limiteaza numai la producatorii de alimente. Acest sistem al sigurantei alimentului isi indreapta atentia catre comunicarea cu furnizorii, clientii, autoritatile si utilizatorii finali. Scopul fiind cel de a mentine mediul igenic pe tot parcursul lantului alimentar: manipularea, productia, furnizarea produselor sigure. Care sunt beneficiile implementarii ISO 22000/HACCP - Reducerea costurilor de testare finala a produsului
- Armonizarea cu sistemele de management de calitate si reducerea posibilitatii de a returna produsele de tip HACCP
- Imbunatatirea satisfactiei clientilor si a consumatorilor
- Contribuirea la reducerea numarului de plangeri ale consumatorilor
- Reprezinta o metoda sigura de prevenire a riscurilor in domeniul alimentar
- Imbunatatirea imaginii organizatiei
- Legatura dintre programele de implementare cresc eficienta sistemului de management alimentar
- Imbunatatirea comunicarii externe si interne
- Imbunatatirea gradului de motivare a personalului, crescand astfel performanta echipei
- Reducerea posibilitatii de a exista o reclama negativa
- Clientii vor fi mutumiti prin indeplinirea nevoilor si cerintelor lor, dar si partenerii de afaceri
- Resursele se vor utiliza eficient si se vor reduce unele costuri
- Un acces catre noi piete de desfacere prin mentinerea unei contabilitati
- Facilitarea comertului echitabil si liber
|