Flavin7 GLABRIDIN Efectul asupra functiilor creierului - Reduce dimensiunea infarctului cerebral in caz de deterioare sau obturare a vaselor de sânge.
- S-a examinat nivelul apoptozei celulare cauzate de staurosporin, respectiv de ocluzia artificiala a arterei cerebrale la sobolani.
- Prin injectarea de 5 mg/kg glabridin intraperitoneal s-a redus semnificativ marimea infarctului focal, respectiv marimea leziunilor tisulare.
- Glabridinul reduce activitatea colinesterazei din creier ceea ce conduce la imbunatatirea functiilor cognitive, a gândirii si a memoriei.
- Acest lucru poate fi aplicat la bolnavii de Alzheimer.
Analiza efectului Glabridinului in cazurile de pigmentare si de inflamare a pielii - Glabridin reduce melanogeneza respectiv procesele inflamatorii ale pielii.
- Se foloseste in cosmetica pentru albirea pielii.
- Inhiba enzima tironizaza a melanocitelor.
- Prin aplicarea unei doze de 0,5% Glabridin au disparut pigmentatia si eritemul induse de razele UV.
- Efectul anti-inflamator rezulta din reducerea anionului superoxid produs in piele, ca urmare a reducerii activitatii ciclooxigenazei.
Efectul antibacterial si antifungic al Glabridinului - S-a demonstrat eficacitatea Glabridinului impotriva ciupercilor de drojdie si a fungilor filamentosi. De asemenea, el s-a dovedit a fi eficient si in cazul mutantilor ciupercii Candida.
- In concentratie de 500 microg/ml are efect inhibitor fata de bacteriile aerobe Gram-negatív, precum si fata de bacteriile Gram-pozitiv. Mai mult, s-a dovedit a fi activ si fata de Mycobacterium tuberculosis.
- Preparatul Glabridin reduce nivelului colesterolului LDL la pacientii cu nivelul de colesterol ridicat.
Efectul prin PPAR-gamma (receptor activator proliferator peroxizomic) - Favorizeaza diferentierea celulara a grasimilor umane, imbunatateste metabolismul lipidic.
- Modifica procesul de maturizare a celulelor adipoase, astfel rezulta asa-numitele "preadipocite" sensibile la insulina (remodelling), datorita carora scad grasimile viscerale.
- Reduce cantitatea de acizi grasi liberi, celulele musculare isi acopera necesarul energetic prin oxidarea glucozei.
- Are efect de reducere a productiei de glucoza hepatogena.
- Reduce glicemia.
Efect antioxidant impotriva aterosclerozei - Glabridin reduce stresul oxidativ prin stimularea activitatii superoxid dismutazei (SOD) si a glutation peroxidazei.
- Reduce oxidarea LDL produsa de macrofage pentru a proteja protein kinaza C (PKC), care reduce functia NADPH-oxidazei. Efectul de inhibare era prezent si dupa 20 de ore, fapt care demonstreaza ca Glabridinul era stabil in celule si ca si-a mentinut aceasta activitate o perioada indelungata.
- Leaga LDL-ul, reduce cantitatea de LDL din aterom, reducând astfel volumul placii de aterom.
|