Rezveratrolul este un antibiotic vegetal, din grupa de substante numite fitoalexine, care se gaseste in coaja strugurelui rosu si in vinurile rosii. Rezveratrolul este o compozitie polifenolica cu efect puternic antioxidant. Datorita procesului de extractie, capsulele de Rezveratrol au un continut ridicat de substanta activa de 95-98%. Datorita efectului antioxidant participa si la impiedicarea proceselor daunatoare de oxidare si imbatranire. Cercetarile clinice au demonstrat ca influenteaza pozitiv functionarea sistemului cardiovascular, are efect de largire a vaselor de sange, impiedica formarea trombozei. Ajuta la metabolismul grasimilor, colesterolului, contribuie la prevenirea cancerului si prelungirea timpului de viata al celulelor, de asemenea este antiinflamator. Resveratrolul este cel mai eficient si cel mai studiat fitonutrient pentru mentinerea si protejarea sanatatii. - Inhiba aparitia, propagarea si dezvoltarea cancerului.
- Este un puternic antioxidant, 100% natural, protejeaza ADN-ul.
- Reface nivelul de glutation (cel mai puternic antioxidant al nostru).
- Creste nivelul de chinon reductaza (ficatul foloseste aceasta enzima pentru detoxifiere).
- Are rol protector impotriva formarii cancerului de colon.
- Poate proteja impotriva cancerului de prostata.
- Activeaza ca un fitoestrogen benefic.
- Reduce oxidarea LDL (colesterolul rau).
- Ajuta la vindecarea leziunilor pielii.
Resveratrolul si paradoxul francez Un studiu de sanatate a populatiei din anii 80, s-a pus in evidenta faptul ca o data cu cresterea nivelului colesterolului in sange creste proportional numarul deceselor cauzate de angina pectorala (infarct). Cercetatorii au constatat ca, desi francezii consuma alimente cu un nivel ridicat de colesterol, la fel ca si romanii, totusi procentul bolilor cardiovasculare este mult mai mic. Toate acestea se datoreaza consumului de vin rosu al francezilor, cheia secretului fiind continutul de resveratrol al vinurilor rosii din Franta de sud. Resveratrolul este o solutie extraordinara pentru multe probleme de sanatate cauzate de imbatranire: Sanatatea inimii: Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) sugereaza ca singur, rezveratrolul reduce riscul cardiovascular cu 40%. Rezveratrolul este mai eficient decat vitamina E, protejand impotriva unui spectru larg de radicali liberi pentru prevenirea oxidarii LDL (colesterolul rau). Inhiba agregarea trombocitelor prin blocarea actiunii factorilor de agregare. Sustine productia de oxid nitric, care relaxeaza si dilata arterele. Reduce nivelul de trigliceride si colesterol, precum si agentii hipertensivi. -Prevenirea cancerului: Resveratrolul este una dintre substantele naturale care in mod evident opreste dezvoltarea celulelor canceroase in diverse stadii: un studiu publicat in prestigioasa revista Science arata ca resveratrolul blocheaza proliferarea celulelor canceroase in timpul a trei stadii importante de dezvoltare. Un experiment in care a fost administrat resveratrol unor soareci pe o perioada de 18 saptamani a demonstrat o reducere a tumorilor de piele cu 98%! Resveratrolul distruge celulele canceroase indiferent daca sunt estrogen-dependente, sau au gena p53. Un studiu din Austria arata ca resveratrolul previne cateva tipuri de cancer, printre care metastaza la oase. Alte studii au demonstrat ca in unele cazuri imbunatateste eficienta chimioterapiei. Poate, de asemenea sa blocheze efectul cancerigen al unei diete bogate in acid linoleic. Spre deosebire de multe medicamente, Resveratrolul protejeaza si nu distruge celulele sanatoase. Actiunea sa anticancerigena este diversificata, puternica si sofisticata.- Sanatatea creierului: studii preliminare arata ca resveratrolul, singur sau in combinatie cu alti antioxidanti, protejeaza creierul impotriva stresului oxidativ. Stresul oxidativ este cunoscut ca avand un rol major in cele mai multe boli neurodegenerative.- Inflamatiile: un studiu efectuat in China a demonstrat recent ca, injectat imediat dupa ranire, resveratrolul este la fel de eficient ca si medicamentul Prednison in protejarea impotriva inflamarii maduvei spinarii, dar cu avantajul aditional al protectiei antioxidante. Un studiu efectuat pe sobolani carora le-a fost administrat resveratrol pentru 21 de zile, a aratat o imbunatatire a prognozei si o reducere a efectelor permanente ale atacului cerebral.- Longevitate: conform unui studiu al Harvard Medical School, resveratrolul activeaza o gena a longevitatii in drojdia de bere si creste speranta de viata cu 70%! Actioneaza in acelasi fel ca si reducerea caloriilor (singura modalitate demonstrata stiintific pentru cresterea longevitatii) prin activarea genelor SIR. Azi este cunoscut mecanismul biologic care explica efectul cardiac benefic al Resveratrolului: Resveratrolul conditioneaza muschiul inimii, ceea ce inseamna ca invata (ajuta) inima sa suporte deficitul de oxigen - care in mod obisnuit cauzeaza infarctul.Compozitie / 1 capsula: Polifenoli totali 18 mg din care flavonoide 10 mg si resveratrol 5,005 mg. Mod de administrare: 1-2 capsule pe zi. |