COMPOZIŢIE CALITATIVĂ ŞI CANTITATIVĂ: fiecare plic monodoză conţine 6 g de ulei de ton purificat şi standardizat la 20% în DHA si 6% EPA, tocoferoli naturali şi aromă de lămâie. 3. FORMA DE ADMINISTRARE: plicuri monodoză de 6g/6,5 ml4. INFORMAŢII CLINICEa. Proprietăţi ale produsului: VitaDHATM este un supliment alimentar cu acid docosahexaenoic de calitate superioară ( DHA PlusTM), cu structura triglicerică cu absorbţie ridicată, derivat din ulei de peşte purificat şi deodorizat. VitaDHATM se recomandă îndeosebi în cazul aportului redus de astfel de substanţe nutritive în alimentaţie sau a unei nevoi crescute de astfel de substanţe.ACTIUNI: - acizii grasi polinesaturati omega 3 cu catena lunga DHA si EPA sunt parte structurala a membranelor celulare ale organismului. DHA este prezent in concentratie ridicata in retina si in structurile nervoase;- la nivel functional DHA are un rol fundamental in medierea proceselor chimice care permit transmiterea semnalelor catre celulele neuronale. Carenta de DHA in alimentatie poate induce scaderea la nivel cerebral a dopaminei si a receptorului acesteia, care se manifesta prin scaderea atentiei si a capacitatii de invatare;-studii stintifice au demonstrat rezultate promitatoare urmare a administrarii de omega 3 la persoane cu sindrom de hiperactivitate si deficit de atentie (ADHD) si dificultate de invatare la virsta scolara. b. Proprietăţi atribuite de bibliografia internaţională substanţelor nutritive din compoziţia sa: Acid docosahexaenoic (DHA)(1-2): acizii graşi polinesaturaţi omega-3 cu catena lungă DHA (acid docosahexaenoic) şi EPA (acid eicosapentaenoic) sunt parte structurală a membranelor celulare ale organismului. În special DHA este prezent în concentraţie ridicată în retină şi în structurile nervoase. La nivel funcţional, DHA are un rol fundamental în medierea proceselor biochimice care permit transmiterea semnalelor către celulele neuronale. Carenţa de DHA în alimentaţie poate induce scăderea la nivel cerebral a dopaminei şi a receptorului acesteia, care se manifesta prin scăderea atenţiei şi a capacităţii de învăţare. Studii ştiinţifice au arătat rezultate promiţătoare, urmare a administrării de omega-3 la persoane cu sindrom de hiperactivitate si deficit de atenţie (ADHD) şi dificultate de învăţare la vârsta şcolară. |