Rulourile exterioare sunt confectionate cu lamele din aluminiu sau PVC si reprezinta cea mai eficienta solutie a protejarii unor spatii interioare impotriva razelor de soare. De asemenea rulourile exterioare sunt ideale si in ceea ce priveste izolarea fonica si pot oferi o masura eficienta antiefractie. In functie de destinatia acestor rulouri exterioare se poate opta si pentru diferite sisteme antiefractie ce constau in blocarea acestora. Despre sistemul de inchidere al rulourilor exterioare putem spune ca este simplu si se monteaza pe ultima lamela a ruloului iar prin actionarea acestuia din interior se poate bloca deschiderea din exterior. Sistemul de inchiriere este unul automat si se monteaza pe ultima lamela. Actionarea sa se face automat la coborarea covorului prin intermediul unor parghii cu arcuri montate in interior. Inchiderea cu cheia se monteaza de asemenea pe ultima lamela, doar ca va permite inchiderea din exterior si este folosita in special pentru spatiile comerciale sau pentru usile de acces. Pe de alta parte, actionarea rulourilor se poate face manual cu snur sau panglica, care se strang intr-o caseta numita tabachera. Totodata poate avea o actionarea electrica, cu motor prin intermediul unui buton sau cu telecomanda. De asemenea, aceste rulouri exterioare se pot fabrica cu plasa anti insecte, incorporata in caseta ruloului, in spatele covorului de lamele. In aceste conditii ghidajul ruloului va avea doua canale, unul pentru lamele iar celalalt pentru plasa si fiecare dintre acestea actioneaza separat. In cazul in care doriti, puteti opta pentru confectionarea rulourilor exterioare cu plasa doar pe o singura parte, in lateral, sau pe mijloc, in functie de pozitia geamului de deschidere. Rulourile exterioare, indiferent daca sunt fabricate din aluminiu sau PVC se impart in doua categorii: - Rulouri aplicate: Acestea se instaleaza dupa ce tamplaria a fost deja montata, direct pe rama geamului, in golul ferestrei sau pe peretele exterior deasupra ferestrei. Nu va fi afectat in nici un fel peretele interior sau cel exterior.
- Roluri suprapuse: Rulourile de acest tip se pot instala in acelasi timp cu tamplaria si permit o montare pe toc, avand o caseta fixata deasupra tamplariei, acesta fiind si motivul pentru care are aceasta denumire. In cazul rulourilor de acest tip interventiile se vor face din interiorul incaperii.
In ceea ce priveste materialul din care sunt fabricate, rulourile exterioare se impart in doua categorii: - Rulouri din aluminiu: Aceste rulouri sunt umplute cu spuma poliuretanica si ofera o izolatie excelenta din punct de vedere termic si fonic. Culoarea este una mult mai durabila, fata de cele din PVC, iar lamelele pot fi disponibile in mai multe culori, in functie de dorinte. Rulourile de exterior de acest tip ofera mereu rigiditate pentru o perioada indelungata de timp, fara a mai necesita retusuri de vopsea. Rulourile exterioare din aluminiu nu ruginesc si nu se deformeaza din cauza caldurii.
- Rulouri din PVC: Rulourile exterioare din PVC datorita lamelelor au o greutate mai mica si pot oferi o manevrare simpla si usoara. Acest tip de rulou este foarte accesibil din punct de vedere al pretului si poate oferi o calitate foarte buna. Rulourile exterioare din PVC pot oferi protectie solara si eleganta ferestrelor.
De ce sa achizitionam rulouri exterioare: - ofera protectie impotriva razelor soarelui;
- asigura protectie pentru tamplarie impotriva factorilor de mediu: ploaie, viscol, grindina, ninsoare;
- ofera protectie termica pentru spatiile interioare si pot impiedica eficienta incalzirea excesiva pe perioada verii contribuind si la mentinerea in interior a caldurii pe perioada iernii;
- ofera protectie antiefractie;
- ofera posibilitatea de integrare a plaselor anti insecte;
- ofera un design modern si placut;
- ofera un plus de confort, deoarece pot fi prevazute cu telecomanda;
- posibilitati multiple in ceea ce priveste culoara tamplariei;
- ofera protectie impotriva zgomotului.
|