Pe lângă faptul că ceaiul de ghimbir e o adevărată "bombă de vitamine", acesta este, de asemenea, baza pentru o băutură delicioasă cu o varietate de arome! Ceai de ghimbir cu lapte Pentru 1 litru băutură: 1 litru de lapte pasteriuzat se fierbe, dar nu se clocotește (temperatură maximă de 85-90 grade Celsius), se adaugă 2/5 pliculețe de ceai de ghimbir TianDe. Se poate adăuga scorțișoară pentru gust. Ceai de ghimbir răcoritor (versiunea rece) Pentru 1 litru băutură: peste 60 gr de mentă se toarnă 900 ml de apă fierbinte și se lasă să se infuzeze 2 ore. Apoi 2/ 5 pliculeț de ceai de ghimbir TianDe se dizolvă în 100 ml de apă fierbinte și se răcește. Cele două infuzii se amestecă și se adaugă 2 lingurițe de suc de lămâie. Se servește cu gheață. Băutură de ghimbir "Vitaminizanta" Pentru 1 litru băutură: 2/5 pliculeț de ceai de ghimbir TianDe se dizolvă în 600 ml de apă fierbinte și se lasă să se infuzeze timp de 15 minute. Se adaugă 400 ml de suc proaspăt de morcov. Se pot adăuga 2 lingurițe de suc de lămâie sau 50 ml de frișcă. Se servește cald sau rece. Băutură de ghimbir "Cocktail fructat" Pentru 1 litru băutură: peste 250 gr de fructe asortate (cătină, afine, măceș etc.) se toarnă 900 ml de apă fierbinte (85-90C) și se lasă să se infuzeze timp de 15 minute. 2/5 pliculeț de ceai de ghimbir TianDe se dizolvă în 100 ml de apă fierbinte și se adaugă la infuzia de fructe. |