ALEGETI ISO 22000 / HACCP ! In domeniul alimentar, IMPLEMENTAREA Sistemului HACCP este obligatorie, fiind impusa prin legislatia nationala si anume, prin Legea sigurantei alimentului 150/2004, Ordinul 1956/1995, respectiv prin HG 924/2005, urmarindu-se responsabilizarea tuturor celor implicati in lantul alimentar. Sistemul HACCP reprezinta o metoda de control, cu rol preventiv in contaminarea alimentelor, fiind in sine, o metoda sistematica de analiza a proceselor alimentare pentru determinarea posibilelor riscuri si pentru identificarea si managementul Punctelor Critice de Control (PCC) pe fluxul de fabricatie, de la obtinerea materiilor prime pana la livrarea produsului finit si chiar postlivrare, cu scopul de a preveni ca alimentele nesigure sa ajunga la consumator. Pentru respectarea legislatiei mai sus menţionata, aveti la dispozitie doua posibilitati: - Fie sa implementati un Sistem HACCP bazat exclusiv pe principiile HACCP stipulate in Codex Alimetarius.
- Fie sa implementati un Sistem de Management al Sigurantei Alimentului, conform SR EN ISO 22000, sistem ce imbina principiile HACCP si normele GHP si GMP cu cerintele unui sistem de management, sau in conformitate cu alte standarde sau scheme de certificare (IFS, BRC, FSSC, etc).
Prin implementarea SH/SMSA organizatia dvs. va demonstra capabilitatea sa de controla pericolele pentru siguranţa alimentului, respectiv conformarea cu cerintele legale specifice. Daca … inca nu sunteti in posesia unei evaluari de riscuri pentru securitatea alimentului. nu aveti implementate normele de buna practica de igiena (GHP). nu aveti inca documentate descrierile de produse proprii, procese tehnologice, materii prime, etc . si nu numai … … puteti IMPLEMENTA fie un Sistem de Management al Sigurantei Alimentului, conform ISO 22000 sau un alt referential, fie doar a Sistemului HACCP, conform Codex Alimentarius. Implementarea Sistemului HACCP/ standardului ISO 22000, va poate aduce urmatoarele avantaje/beneficii: - Management performant, prin obiective.
- Conştientizarea angajatilor cu privire la importanta asigurarii unei inocuitati adecvate a produselor alimentare.
- Controlul sistematic al respectarii legislatiei în domeniul sigurantei alimentelor.
- Tinerea sub control a riscurilor de contaminare a alimentelor.
- Prevenire situatiilor de a fi nevoit sa va retrageti produsele alimetare de pe piata.
- Reducerea riscurilor de primire de amenzi, penalitati si procese in instanta.
- Asigurarea unui mediu sigur de depozitare si procesare a alimentelor.
- Apreciere pozitiva, din partea institutiilor de profil, in special a celor de control in domeniu.
- Sustinerea mai usoara a controalelor din partea autoritatilor statului (DSVSA, DSP). Etc..
DACA DORITI SA OBŢINETI IN PLUS AVANTAJE DE GENUL: - IMBUNATATIREA IMAGINII în relatia cu institutiile publice, parteneri de afaceri si alte parti interesate.
- AVANTAJ CONCURENTIAL.
- Un plus de VALOARE, sigla si renumele organismelor de certificate/acreditare actionand ca o marca a recunoasterii calitatii organizatiei in sine.
- Oferirea de INCREDERE si SIGURANTA a consumatorului in produsele dvs..
- Facilitarea participarii la licitatii, uneori certificarea SMSA fiind o cerinta obligatorie.
- Posibilitatea intrarii pe piete noi. Etc.
... in acest caz, veti alege si CERTIFICAREA Sistemului de Management al Sigurantei Alimentului (SMSA) (ISO 22000) / Sistemul HACCP (SH). Sistemul de management al sigurantei alimentare (SMSA) sau Sistemul HACCP, poate fi implementat atat separat cat si in mod integrat cu alte sisteme. La implementarea integrata veti beneficia de reduceri de costuri, fata de varianta implementarii ulterioare si a altor sisteme. |