Academica Medical Center Afisari: 7171
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Ambulatorii, policlinici, spitale Vizitatori: 3049
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str.Pitar Mos, nr. 20, sector 1, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0212021202
-------------------------
Web: Internet
  email: callcenter@academica-medical.ro
  site: www.academica-medical.ro

 
Imagistica Medicala  
Detalii  

Centrul Medical Academica deţine un departament complet de imagistică medicală, dotat cu aparatură din gama premium de la General Electric Healthcare: un echipament de rezonanţă magnetică nucleară, un computer tomograf şi un aparat de radiologie convenţională – platforme de ultimă generaţie, ce ofera posibilitatea unor investigaţii non-invazive excepţionale.

REZONANŢA MAGNETICĂ NUCLEARĂ

Rezonanţa magnetică se bazează pe imagini ce reprezintă echivalentul vizual al unei secţiuni anatomice, permiţând o foarte bună localizare spaţială a zonelor implicate.

Beneficii

  • Investigarea prin RMN e o procedură imagistică neinvazivă, care nu implică expunerea la radiaţii.
  • Prin RMN este posibilă detectarea anomaliilor care ar putea fi obturate de oase sau formaţiuni tumorale şi scapă altor metode de investigare

Riscuri

  • Examinarea prin rezonanţă magnetică nu presupune niciun risc pentru pacient dacă sunt respectate toate regulile de siguranţă în utilizarea sistemului.
  • Dacă pacientul este sedat, ar putea exista riscul unei sedări excesive – monitorizarea funcţiilor vitale minimalizează acest risc.
  • Desi câmpul magnetic nu este nociv în sine, anumite dispozitive medicale ale pacientului care conţin metale ar putea creea probleme în cursul examinării prin rezonanţă magnetică.
  • Există un risc minim de alergie la substanţa de contrast, dar reacţiile alergice pot fi uşor ţinute sub control prin medicaţie adecvată.
  • La pacienţii cu disfuncţii renale pot să apară complicaţii la injectarea de doze mari de substanţă de contrast.

Care sunt limitele investigării prin RM?

  • Imagini de înaltă calitate sunt asigurate doar atunci când pacientul stă nemişcat.
  • O persoană supraponderală poate avea dificultăţi la poziţionarea în tubul magnetic.
  • Prezenţa metalelor alterează imaginea, iar pacienţii care au implanturi metalice au contraindicaţie pentru efectuarea procedurii.
  • Magnetul este foarte puternic şi poate afecta pacemakerele, membrele artificiale si alte dispozitive medicale care contin fier.
  • IRM nu este recomandată pacienţilor accidentaţi sau care sunt în situaţii de urgenţă ce necesită asistarea funcţiilor vitale.
  • Este o investigaţie cu costuri mari şi necesită cel mai îndelungat timp de examinare dintre toate explorările imagistice.

Centrul Medical Academica găzduieşte echipamentul Signa HDx 1.5T, marca GE, un echipament performant, utilizat în cercetarea medicală. Unic prin softurile de investigaţie care permit examinarea de înaltă fidelitate a tuturor regiunilor anatomice ale corpului într-un timp extrem de scurt, acest echipament furnizează imagini de o calitate excelentă (neurovasculare, cardio-vasculare, abdominale, ortopedice, ale prostatei, ale sânului şi ale altor organe) inclusiv prin tehnici spectroscopice, care facilitează un diagnostic corect şi rapid.

 

  • Patologie cerebrală
    • achiziţia de imagini neurologice de înaltă calitate, fără sedarea sau anestezierea pacienţilor, în cel mai scurt timp posibil, cu posibilitatea corecţiei artefactelor de mişcare
    • în completarea unui RMN obişnuit se poate aplica spectroscopia. Metoda constă în dozarea câtorva metaboliţi (cholina, lactatul, creatinina intracelulară, N-acetil-aspartatul), ce oferă informaţii valoroase pentru completarea diagnosticului şi reprezintă un important element de prognostic post-terapeutic. Spectroscopia cerebrală are largi aplicaţii în neurologie, neurochirurgie, oncologie.
    • posibilitatea efectuări de RMN funcţional, ce permite explorarea funcţionalităţii diferitelor arii corticale, cu aplicaţii în neurochirurgie (în special preoperator), neurologie, psihiatrie.
    • tractografia sau difuzia tensorială, deosebit de utilă pentru neurologi şi neurochirurgi. Este o metodă care cuantifică mişcarea apei în creier, permiţând astfel o foarte bună vizualizare a tracturilor de substanţă albă. Este singura metodă care permite vizualizarea acestor tracturi în situaţia în care există o tumoră cerebrală care le poate "ascunde".
    • RMN cerebral cu secvenţă angiografică – foarte utilă în diagnosticul accidentelor vasculare cerebrale, în depistarea şi localizarea trombozelor, anevrismelor si altor afecţiuni vasculare.
  • Patologie oftalmologică, ORL, endocrinologică
    • RMN de orbită oferă posibilitatea vizualizării nervului optic, a tumorilor de nerv optic, a tumorilor de părţi moi. Este, însă, o metodă contraindicată celor cu corpi străini intraoculari. Dacă pacientul prezintă fragmente metalice la nivelul ochiului, efectuarea IRM poate afecta retina.
    • RMN ureche. În patologia urechii interne (inclusiv sindroamele vertiginoase) IRM este metoda de referinţă în evaluarea leziunilor labirintice, tumorale şi în detecţia anomaliilor vasculare. Este metoda de elecţie pentru studiul labirintului membranos, al conductului auditiv intern şi al fasciculelor acustice până la lobul temporal.
    • RMN sinusuri - este o metodă excelentă în diagnosticarea şi în urmărirea patologiei sinusale, fiind preferabilă radiografiilor, în special la tineri sau la persoane pentru care expunerea la raze X nu este recomandată.
    • RMN hipofiză – In momentul actual este investigaţia imagistică de primă intenţie.
  • Patologie vertebrală - IRM poate vizualiza discurile intervertebrale şi nervii spinali, putând diagnostica afecţiuni ca stenoza de canal vertebral, hernierea discală sau tumori de coloană vertebrală.
  • RMN sân.Spectroscopia sânului este o metodă modernă de investigare a sânului, ce aduce un plus de informaţii prin dozarea cholinei (marker tumoral). Studii recente arată că prin spectroscopie pot fi diferenţiate tumorile maligne de cele benigne cu un grad înalt de specificitate. Fiind o măsură neinvazivă, de o mare sensibilitate în detectarea tumorilor sânului şi cu o rată de specificitate destul de ridicată în diferenţierea tumorilor maligne de cele benigne, este recomandată tuturor femeilor care prezintă factori de risc sau un istoric familial de cancer de sân.
  • Patologie abdominală şi pelvină
    • scanarea abdomenului în întregime
    • examinarea prostatei, a rectului, a cervixului uterin. Printr-o tehnologie combinată (spectroscopie, difuzie), poate fi vizualizată arhitectura prostatei (inclusiv capsula), precum şi a structurilor periprostatice. Este o examinare foarte utilă în diagnosticarea şi stadializarea cancerului de prostată
  • Patologie vasculară - angio-RMN-ul oferă posibilitatea obţinerii de imagini vasculare dificil de obţinut prin alte metode, putând, astfel, efectua studii avansate de angiografie.
  • Patologie osteo-articulară
    • este o metodă de investigare a articulaţiilor de mare fidelitate, neinvazivă şi foarte confortabilă pentru pacient.
    • diagnosticheaza tumori osoase, fracturi, leziuni şi rupturi de tendoane şi ligamente, infecţii ale oaselor;
    • este o metodă excelentă de depistare precoce a condropatiilor, prin efectuarea de CartiGrame, ce permit vizualizarea tuturor celor trei straturi ale cartilagiilor şi depistarea unor degradări minime ale fibrelor de colagen, leziuni imposibil de vizualzat prin alte metode. Aceste "hărţi ale cartilagiilor" au o extraordinară aplicabilitate în medicină sportivă, ortopedie şi recuperare medicală.

TOMOGRAFIA COMPUTERIZATĂ

Tomografia computerizata (CT) foloseşte razele X pentru a creea imagini detaliate ale structurilor din interiorul corpului.

Tomografia computerizată este folosită pentru a investiga diferite regiuni anatomice precum toracele, abdomenul, pelvisul sau membrele, poate realiza imagini ale organelor (ficatul, pancreasul, intestinele, rinichii, glandele suprarenale, plamânii, inima) şi poate oferi informaţii asupra vaselor sanguine, oaselor şi coloanei vertebrale. În timpul scanării se poate folosi şi fluoroscopia, metodă ce foloseşte un fascicul stabil de raze X, pentru a vizualiza motilitatea şi aspectul diferitelor părţi ale organismului.

Substanţa de contrast (o substanţă iodată) poate fi folosită pentru a vizualiza mai bine structurile şi organele investigate. Această substanţă de contrast poate fi folosită pentru a investiga fluxul sanguin, pentru a decela tumori sau alte afectiuni. Imaginile pot fi realizate înainte şi/sau după administrarea substanţei de contrast. Poate fi administrată pe mai multe căi, în funcţie de zona ce se doreşte a fi examinată: intravenos (IV) la nivelul braţului pentru examinarea toracelui, abdomenului sau a zonei pelvine, se poate administra oral, poate fi administrată printr-un tub intrarectal sau intravezical sau se poate injecta la nivelul articulaţiilor.

O tomografie computerizată durează, în medie, 30 până la 60 de minute, dar se poate prelungi până la 2 ore. După efectuarea investigaţiei pacientul este sfătuit să bea cât mai multe lichide, pentru a grăbi eliminarea substanţei de contrast din organism.

Riscuri şi factori care pot influenţa rezultatele testării:

  • substanţa de contrast poate determina o reacţie alergică
  • în cazul în care pacientul are diabet zaharat şi este în tratament cu metformin, substanţa de contrast poate duce la apariţia unor probleme; în această situaţie medicul va recomanda când să se oprească administrarea metforminului şi când să se reia
  • medicul va trebui informat de numărul expunerilor la radiaţii inainte de efectuarea investigaţiei
  • tomografia computerizata nu se realizează în timpul sarcinii
  • o tomografie computerizată abdominală trebuie efectuată înainte de alte teste ce folosesc bariu, pentru a evita imagini CT în care apar urme de bariu sau bismut
  • dacă pacientul nu poate să stea nemişcat în timpul testului, imaginile achiziţionate nu sunt de cea mai bună calitate
  • prezenţa obiectelor metalice, precum capsele chirurgicale sau protezele articulare pot determina imagini greu interpretabile.

Computer Tomograful Bright Speed 16, marca GE oferă facilităţi de tomografie computerizată cu multi-detector, cu un maxim de confort şi flexibilitate de pozitionare pentru pacient obţinute printr-un design ergonomic ultracompact, cu durată foarte scurtă de expunere, permiţând efectuarea de examinări de înaltă fidelitate, în sistem 3D, inclusiv reconstituiri virtuale de imagini (colonoscopii virtuale, bronhoscopii virtuale).

 
Galerie foto (2)
[Image #1] [Image #2]
 
psihoterapie familie  |  spirometrie  |  Acid hialuronic  |  Acnee laser terapie  |  Afectiuni abdominale  |  Afectiuni discuri intervertebrale  |  Afectiuni medicale   |  Afectiuni multiple  |  Afectiuni neurologice  |  Afectiuni organe interne  |  Afectiuni orl  |  Afectiuni ortopedice  |  Afectiuni renale   |  Afectiuni vasculare  |  Alergologie analize  |  Analize alergologie  |  Analize de hematologie   |  Analize dermatologie  |  Analize endocrinologie  |  Analize medicale  |  Andrologie  |  Anestezie locala  |  Angiocheratom chirurgie  |  Angiografie cerebrala  |  Anti aging  |  Antiinflamatoare afectiuni ortopedice  |  Aparat auditiv  |  Aparat rmn  |  Aparate diagnostic  |  Aplicatii clinice  |  Baza de tratament  |  Biopsie  |  Boala crohn  |  Boli cardiace  |  Boli cardiovasculare  |  Boli cardiovasculare transplant  |  Boli cronice   |  Boli de nutritie  |  Boli nutritie  |  Catetere venoase  |  Chirurgie estetica  |  Chirurgie generala  |  Chirurgie plastica  |  Ciorap genunchi  |  Ciorap lung  |  Clinici medicale  |  Clinici private  |  Coloana vertebrala  |  Coloanei vertebrale  |  Computer tomograf  |  Computer tomografie  |  Consultatie gastroenterologica  |  Control urologie   |  Costuri investigatii  |  Cura chirurgicala varicocel  |  Cura varicelor  |  Depistarea   |  Dermatologie  |  Dermatologie estetica  |  Dermatologie tratamente  |  Design ergonomic  |  Detector metale  |  Detector metale 3d  |  Diabet si boli de nutritie  |  Diabet zaharat  |  Diagnosticare imagistica  |  Diagnosticul tumorilor  |  Discurile coloanei vertebrale  |  Dispozitiv medical   |  Dispozitive medicale  |  Doppler artere carotide  |  Doppler artere membre inferioare  |  Doppler artere membre superioare  |  Doppler artere vertebrale  |  Doppler vascular  |  Doppler vascular aparate  |  Doppler vene membre inferioare  |  Doppler vene membre superioare  |  Echipa specialisti  |  Echipament electric  |  Echipamente diagnosticare  |  Echipamente medicale  |  Echipamente neurologie  |  Echipamente obstetrica ginecologie  |  Echipamente oncologie   |  Echipamente ortopedie  |  Ecocardiografie  |  Ecocardiografie "doppler"  |  Ecografie  |  Ecografie abdomen  |  Ecografie abdomen inferior  |  Ecografie abdomen superior  |  Ecografie doppler  |  Ecografie holter  |  Efecte laser  |  Ekg holter  |  Eliminarea leziunilor vasculare  |  Eliminarea ridurilor  |  Endocrinologie  |  Endocrinologie disfunctii tiroidiene  |  Endoscopia si videocapsula  |  Endoscopie  |  Epitelioame bazocelulare  |  Estetica medicala  |  Evaluare clinica  |  Evaluare si interventie clinica  |  Examen fund de ochi  |  Explorare endoscopica  |  Explorarea endoscopica  |  Explorarea endoscopica de baza  |  Expunere la radiatii   |  Factori de risc  |  Fracturi ortopedice  |  Gastroenterologie  |  Gastroenterologie hepatologie  |  Glandele renale  |  Hematologie  |  Hipertensiune arteriala  |  Histerosalpingografie  |  Holtere-ta-ekg  |  Imagistica medicala   |  Institutul boli cardiovasculare timisoara  |  Institutul national diabet nutritie boli metabolice  |  Insuficienta cardiaca  |  Interventie chirurgicala   |  Interventie rapida  |  Interventii chirurgicale  |  Interventii oftalmologice  |  Interventii rapide  |  Investigare persoane  |  Investigatie antecedente comerciale  |  Investigatii clinice  |  Investigatii medicale  |  Investigatii organe interne  |  Investigatii persoane  |  Laser terapie  |  Lifting fara cicatrici  |  Lumina infrarosie  |  Managementul riscului  |  Medici dermatologi  |  Medici specialisti  |  Medicina estetica  |  Medicina generala  |  Medicina interna  |  Medicina materno fetala  |  Medicina materno-fetala  |  Membru inferior  |  Metoda de diagnostic   |  Mici interventii chirurgicale  |  Mod de viata  |  Montare sterilet  |  Nervii spinali   |  Neurochirurgie  |  Neurologie  |  Nivelul apei  |  Nivelul de lumina   |  Nivelul structurilor cerebrale  |  Nutritie  |  Nutritie si boli metabolice  |  Oftalmologie  |  Organe vitale  |  Organele corpului  |  Organele pelvine  |  Osteodensitometria dexa  |  Pana energie  |  Perciuni epilare  |  Permanent lung  |  Permanent scurt  |  Piele normala  |  Prescriere lentile contact  |  Prescriere ochelari  |  Probleme digestive  |  Probleme renale  |  Proceduri chirurgicale  |  Proceduri non chirurgicale  |  Psihologie medicala  |  Psihoterapia cuplu  |  Psihoterapie adolescenti  |  Radiologie imagistica  |  Recuperare medicala  |  Refractometrie  |  Rezultate estetice  |  Rinite alergice tratamente  |  Riscuri asigurate  |  Riscuri profesionale   |  Rmn angiografie  |  Rmn cerebral  |  Rmn osteo  |  Rol esential  |  Rupturi ligamente  |  Sedinte psihoterapie consiliere  |  Servicii ambulatorii  |  Servicii ambulatorii tratament  |  Servicii arhitectura  |  Servicii chirurgicale  |  Servicii de evaluare  |  Servicii medicale  |  Servicii medicale clinice  |  Servicii medicale high-tech   |  Servicii software  |  Sexologie consultatii  |  Sine metalice  |  Sinusuri   |  Sistem confort  |  Sistem informatii  |  Sistem terapeutic   |  Spatele genunchiului  |  Spirometrie  |  Stea de mare  |  Substanta de contrast  |  Supraponderalitate tratament  |  Tehnici minim invazive  |  Tehnologie performanta  |  Teleangiectazii vase sparte  |  Terapia laser  |  Terapie caldura  |  Terapie cu lumina  |  Terapie laser  |  Terapii comportamentale  |  Test efort  |  Teste fidelitate  |  Teste pentru depistarea sarcinii   |  Tinute de zi   |  Tomografie  |  Tomografie computerizata  |  Tratament acnee  |  Tratament laser  |  Tratament nefarmacologic diabet zaharat  |  Tratament oral  |  Tratamente dermatologie  |  Tratamentul fara durere   |  Tratamentul ridurilor cu acid hialuronic  |  Tratarea ridurilor  |  Tumori  |  Tumori colon  |  Tumori maligne  |  Tumori orbita  |  Tumori osoase  |  Tumori pelvine  |  Ureaza helicobacter pylori  |  Urologie  |  Vaccinare hpv cancer col  |  Video diagnostic  |  Videocolposcopie  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.