Birou Notarial Ciobanu Alin Constantin Afisari: 2602
Categorie: AFACERI >> Notari publici Vizitatori: 1458
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Sos. Mihai Bravu, nr. 186, bl. 212, sc. A, et. 4, ap. 18, interfon 18, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0213216680; 0314019981; 0765444345
-------------------------
Web: Internet
  email: contact@aegrm.ro
  site: www.aegrm.ro

 
Executarea garantiilor reale  
Detalii  

CAPITOLUL V

Executarea garantiilor reale

  

Art. 62.- (1) In cazul neindeplinirii obligatiei garantate, creditorul va putea sa aleaga intre a initia procedura de executare prevazuta de Codul de procedura civila sau a executa garantia reala potrivit prevederilor prezentului capitol.   (2) Daca nu se prevede altfel, dispozitiile prezentului capitol se aplica numai garantiilor reale asupra bunurilor cu care se garanteaza indeplinirea unei obligatii care cade sub incidenta prezentului titlu. Obligatia trebuie sa fie certa si exigibila.  

Art. 63.-

(1) In cazul in care debitorul nu isi indeplineste obligatia, creditorul are dreptul de a-si satisface creanta cu bunul afectat garantiei. In acest scop, creditorul are dreptul sa ia in posesie, in mod pasnic, bunul afectat garantiei sau produsele rezultate din valorificarea acestuia, precum si titlurile si inscrisurile care constata dreptul de proprietate al debitorului asupra bunului, fara a fi necesara vreo autorizatie sau notificare prealabila si fara a plati taxe sau vreun tarif.  

(2) In exercitarea dreptului de a lua in posesie bunul creditorul nu poate tulbura ordinea publica, nici nu poate face uz de forta fizica sau de orice alt tip de intimidare asupra persoanei debitorului ori sa recurga la orice alt mijloc de a-l constrange pe debitor in momentul luarii in posesie.  

(3) In timpul intrarii pasnice in posesia bunului, in nici un moment creditorul nu poate fi insotit de un functionar public sau politienesc.  

(4) Pentru a putea lua in posesie bunul potrivit alin. (1)-(3), contractul de garantie trebuie sa includa urmatoarea formula, redactata cu caractere majuscule, avand dimensiunea de cel putin 12 puncte (0,5 cm): "IN CAZ DE NEEXECUTARE CREDITORUL POATE FOLOSI MIJLOACELE PROPRII PENTRU LUAREA IN POSESIE A BUNULUI AFECTAT GARANTIEI".  

 

Art. 64.-

(1) Orice persoana care are posesia bunului afectat garantiei trebuie sa il predea, la solicitarea creditorului a carui obligatie a ajuns la scadenta si a carui garantie reala are un grad de prioritate mai mare potrivit prezentului titlu, astfel incat garantia sa poata fi executata potrivit procedurii stabilite prin prezentul titlu.  

(2) Cu exceptia situatiei de mai sus, in timpul perioadei de executare a garantiei reale nici un alt creditor nu poate solicita luarea in posesie a bunului in cauza.  

 

Art. 65.- Creditorul poate vinde orice bun afectat garantiei, chiar in cazul in care se afla in posesia debitorului. In astfel de situatie cumparatorul bunului are acelasi drept de a intra in posesie ca si creditorul garantat, in conditiile prezentului titlu.   

Art. 66.- In orice moment, pana la vanzarea bunului de catre creditor, debitorul poate plati creditorului totalitatea sumei datorate, cu cheltuielile rezonabile facute pentru luarea in posesie si vanzarea bunului, stingand astfel datoria. Creditorul este obligat sa accepte plata, sa inceteze imediat orice masura de executare silita si sa restituie bunul catre debitor.   

Art. 67.- Daca nu este posibila luarea in posesie a unui bun afectat garantiei in forma pasnica, creditorul garantat poate, prin intermediul executorului judecatoresc sau, dupa caz, al executorului bancar ori cu sprijinul oricarui alt organ de executare, sa intre in posesia bunului. Cererea creditorului va fi insotita de o copie certificata de pe inscriere la arhiva, o copie de pe contractul de garantie si de o descriere a bunului ce urmeaza a fi luat in posesie. La solicitarea organului de executare organele de politie sunt obligate sa acorde tot sprijinul pentru luarea in posesie a bunului.   

Art. 68.- (1) In termen de 48 de ore de la primirea cererii organul de executare se va deplasa la locul unde se afla bunul afectat garantiei, va intra in posesia acestuia si il va preda imediat creditorului. Organul de executare va intocmi un proces-verbal, in doua exemplare, din care unul se va pastra la dosarul de executare, iar celalalt va fi inmanat debitorului, care va semna de primire. In cazul in care este necesara folosirea fortei, organul de executare este obligat sa revina in cursul aceleiasi zile, insotit de politie, pentru a intra in posesia bunului afectat garantiei.   (2) Creditorul va avansa cheltuielile si va suporta riscurile legate de transportarea si depozitarea bunurilor in cauza.*   __________   *Alineatul (2) a fost modificat prin art. X pct. 11 din Legea nr. 161/2003.

   Art. 69.- (1) Partile pot cadea de acord, prin contractul de garantie, asupra modului de vanzare a bunurilor grevate, ca urmare a neindeplinirii obligatiei.   (2) In lipsa unui asemenea acord, creditorul trebuie sa vanda bunul afectat garantiei intr-o maniera comerciala rezonabila care sa asigure obtinerea celui mai bun pret. Metoda, maniera, locul si momentul vanzarii trebuie sa urmeze regulile comerciale adecvate, folosite de persoanele care vand bunuri similare in mod obisnuit pe piata respectiva.   (3) Regulile comerciale adecvate pot fi: vanzarea directa catre un tert, vanzarea prin licitatie facuta publica in ziar, vanzarea pe piete publice sau prin orice alt mod de vanzare rezonabil comercial pentru tipul de bunuri supuse vanzarii. Dintre diferitele metode de vanzare rezonabile comercial creditorul o va alege pe aceea care sa asigure obtinerea celui mai bun pret.   Art. 70.- (1) Cumparatorul ia in proprietate bunul afectat garantiei, liber de orice garantie reala existenta sau de sarcini asupra acestui bun.   (2) Titlurile sau inscrisurile care constata dreptul de proprietate al debitorului asupra bunului si contractul de garantie reala mobiliara, impreuna cu mentiunea stingerii garantiei la arhiva fac dovada dreptului de proprietate al cumparatorului sau, dupa caz, al creditorului care si-a adjudecat bunul.   Art. 71.- (1) Inainte de vanzare, sub sanctiunea nulitatii si a raspunderii pentru pagubele cauzate, creditorul trebuie sa faca o notificare a vanzarii catre debitor si catre ceilalti creditori care si-au inscris un aviz de garantie reala fata de acelasi debitor si cu privire la acelasi bun, precum si proprietarului bunului afectat garantiei, daca debitorul nu este proprietarul acestuia.   (2) Notificarea va fi comunicata persoanelor mentionate la alin. (1) la domiciliul lor, astfel incat sa fie primita cu cel putin 5 zile libere inainte de vanzare, si va indica locul, ziua si ora la care va avea loc vanzarea, precum si conditiile de vanzare.   (3) Notificarea se va face in orice mod care asigura dovada primirii ei.*   (4) Creditorul poate vinde bunul chiar inainte de notificare, in cazul bunurilor perisabile.   __________   *Alineatul (3) a fost modificat prin art. X pct. 12 din Legea nr. 161/2003.

   Art. 72.- Creditorul trebuie sa inceapa si sa incheie procedura de executare a garantiei intr-un interval de timp rezonabil, in functie de tipul de bunuri si de regulile obisnuite practicate pe piata care asigura vanzarea la cel mai bun pret.    Art. 73.- Creditorul nu isi poate adjudeca bunul afectat garantiei in cadrul vanzarii initiate de el fara ca in prealabil sa fi dat posibilitatea tertilor de a participa la vanzare, in afara cazului in care partile au convenit altfel. Bunul adjudecat de catre creditor va fi liber de orice sarcini, cu exceptia celor inregistrate anterior inscrierii garantiei sale.    Art. 74.- In cazul in care rezultatele obtinute din valorificarea bunului ca urmare a executarii sunt insuficiente pentru a acoperi in intregime plata obligatiei garantate, debitorul ramane obligat pentru diferenta de plata. In acest caz creditorul isi va putea satisface diferenta de creanta ca simplu creditor chirografar.    Art. 75.- (1) In termen de 5 zile libere de la primirea notificarii, debitorul, creditorul sau proprietarul bunului, daca are un interes, poate face opozitie la vanzarea bunului la instanta competenta, potrivit Codului de procedura civila.*   (2) Instanta va solutiona opozitia in termen de 3 zile libere. Hotararea instantei poate fi atacata cu recurs in termen de 3 zile libere de la comunicarea hotararii. Recursul nu suspenda executarea acestei hotarari.   (3) Instanta poate dispune incetarea executarii pornite de creditor, daca debitorul a platit potrivit art. 66, precum si restituirea bunului de catre debitor. Daca instanta constata ca vanzarea ar urma sa se faca cu incalcarea dispozitiilor art. 69 alin. (2) si (3), va stabili conditiile si regulile corespunzatoare si va incuviinta vanzarea.   __________   *Alineatul (1) a fost modificat prin art. X pct. 13 din Legea nr. 161/2003.

   Art. 76.- (1) Cand creditorul are cunostinta de faptul ca debitorul nu este proprietarul bunului afectat garantiei, acesta trebuie sa remita proprietarului bunului afectat garantiei ceea ce mai ramane din bun in urma vanzarii.   (2) In cazul in care creditorul nu cunoaste aceasta imprejurare, acesta este exonerat de orice raspundere, daca a restituit debitorului ceea ce ramane din vanzarea bunului.   Art. 77.- (1) Partile pot conveni ca vanzarea bunului afectat garantiei sa aiba loc fara ca partea garantata sa ia bunul in posesie.   (2) In cadrul unei astfel de vanzari partile pot conveni ca debitorul sa ramana in posesia bunurilor in calitate de locatar. Dreptul debitorului va fi opozabil oricarui tert dobanditor al bunului.   Art. 78.- (1) Daca bunul afectat garantiei este vandut, creditorul va distribui rezultatele vanzarii in urmatoarea ordine:   a) plata cheltuielilor rezultate din mentinerea, conservarea, luarea in posesie si vanzarea bunului;   b) plata dobanzilor si a creantei garantate care are primul rang de prioritate, chiar daca aceasta nu a devenit exigibila.   (2) Orice suma ramasa dupa satisfacerea creditorului cu gradul de prioritate cel mai inalt va fi distribuita celorlalti creditori in ordinea de prioritate a fiecaruia, stabilita potrivit prevederilor cap. III, chiar daca creantele acestora nu au devenit exigibile. Numai dupa plata integrala a unui creditor se poate proceda la plata urmatorului.   (3) In termen de 3 zile de la primirea rezultatelor vanzarii bunului afectat garantiei creditorul care l-a vandut va preda orice surplus debitorului sau reprezentantului sau. Daca plata surplusului nu poate avea loc, suma respectiva va fi depusa intr-un cont bancar, urmand ca debitorul sa fie instiintat despre aceasta de catre creditor.   (4) Orice intelegere dintre creditor si debitor prin care s-ar stabili o alta destinatie a sumelor va fi nula de drept.   Art. 79.- Creditorii si debitorii nu pot interveni pentru a schimba ordinea de prioritate stabilita prin prezentul titlu.    Art. 80.- (1) Daca obligatia garantata nu a fost platita, iar bunul afectat garantiei sau produsele obtinute din vanzarea lui reprezinta sume depuse intr-un cont la o banca, creditorul va notifica acesteia intentia sa de a-si recupera creanta din sumele depuse in acel cont.*   (2) Creditorul va anexa la notificare o copie de pe contractul de garantie si va furniza bancii toate informatiile privind suma ce urmeaza a fi retinuta.   __________   *Alineatul (1) a fost modificat prin art. X pct. 14 din Legea nr. 161/2003.

   Art. 81.- (1) In ziua primirii notificarii banca este obligata sa verifice daca contractul de garantie a fost inscris la arhiva, gradul de prioritate al acestuia si conformitatea semnaturii debitorului de pe contractul de garantie cu cea aflata in evidentele sale.   (2) Daca sunt indeplinite conditiile prevazute la alin. (1), banca va putea continua sa accepte depuneri in contul debitorului, dar nu va mai onora nici un ordin de plata primit dupa notificare.   Art. 82.- (1) Dupa blocarea contului, potrivit art. 81 alin. (2), banca va plati din acest cont datoria debitorului garantat, potrivit cererii creditorului.*   (2) Daca, potrivit ordinii de prioritate reglementate prin prezentul titlu, un alt creditor are grad de prioritate superior asupra contului de depozit, banca trebuie sa plateasca mai intai creditorul cu gradul de prioritate superior, chiar daca creanta acestuia nu a devenit exigibila.*   (3) Banca nu raspunde pentru platile astfel efectuate atat timp cat respecta cu strictete dispozitiile prezentului titlu si instructiunile primite de la creditor o data cu notificarea.   (4) Banca este obligata sa instiinteze debitorul, in termen de 24 de ore, despre fiecare actiune intreprinsa in legatura cu contul sau si va proceda la deblocarea conturilor acestuia imediat ce vor fi platite sumele pretinse de creditor.   __________   *Alineatele (1) si (2) au fost modificate prin art. X pct. 15 din Legea nr. 161/2003.

   Art. 83.- (1) Cand garantia reala este reprezentata prin titluri care atesta drepturi reale asupra unor bunuri mobile, inclusiv recipise de depozit si warant, creditorul poate sa vanda bunurile si sa distribuie pretul, potrivit prevederilor prezentului capitol.   (2) In caz de neplata, creditorul garantat cu o garantie asupra unor titluri de valoare negociabile are dreptul de a executa garantia impotriva girantilor si avalistilor.   Art. 84.- Creditorul garantat cu o garantie reala asupra unor drepturi de creanta poate exercita urmatoarele drepturi, la alegerea sa:    a) sa intre in mod pasnic in posesia documentelor care constata drepturile de creanta. In acest scop creditorul poate folosi mijloace pasnice pentru incasarea sumelor din creantele constituite ca garantie pana la concurenta sumei datorate, potrivit dispozitiilor prezentului capitol;   b) sa preia sau sa cedeze altei persoane drepturile de creanta asupra carora s-a constituit garantia reala, pana la concurenta creantei garantate, restul urmand a fi transmis celorlalti creditori ori debitorului, potrivit regulilor de distribuire a sumelor rezultate din vanzare, stabilite in prezentul capitol.   Art. 85.- (1) Cand bunul afectat garantiei, constand intr-o creanta baneasca, este cesionat, cesionarul trebuie sa notifice cesiunea, in scris, debitorului cedat. Notificarea se poate face fie prin act sub semnatura privata, fie prin intermediul instantei sau printr-un act autentificat de notarul public. Notificarea trebuie sa faca mentiune despre creanta cedata, suma de plata, numele sau, modul si locul platii.   (2) Din momentul in care debitorul primeste notificarea, acesta se poate elibera de obligatie numai prin efectuarea platii catre cesionar in modul indicat in notificare.   (3) Cu toate acestea, daca debitorul cere ca cesionarul sa prezinte dovada cesiunii, iar acesta nu o face in termen de 15 zile de la data cererii, debitorul poate sa continue efectuarea platilor catre cedent.   (4) Dovada cesiunii se poate face prin copia certificata de pe contractul de cesiune sau de pe contractul de garantie ori prin copia de pe inregistrarea cesiunii la arhiva.   Art. 86.- Abrogat.*    __________   *Articolul a fost abrogat prin art. X pct. 16 din Legea nr. 161/2003.

   Art. 87.- Creditorul care intra in posesia bunului afectat garantiei cu incalcarea prevederilor prezentului capitol va plati debitorului o suma echivalenta cu 30% din valoarea obligatiei garantate, va restitui bunul sau dreptul, daca este posibil, si va despagubi debitorul pentru orice pagube rezultand din luarea in posesie cu rea-credinta.    Art. 88.- (1) Daca creditorul vinde bunul afectat garantiei cu incalcarea prevederilor prezentului capitol va plati debitorului o suma echivalenta cu 30% din valoarea obligatiei garantate existente la momentul vanzarii sau diferenta dintre pretul pietei si pretul de vanzare, in functie de care dintre ele este mai ridicat, si, in plus, va despagubi debitorul pentru orice daune rezultand din vanzarea cu rea-credinta.   (2) Creditorul poate retine sumele obtinute ca urmare a unei astfel de vanzari, dupa ce va plati debitorului drepturile cuvenite, potrivit alin. (1).*   (3) Cu toate acestea, creditorul nu va mai avea dreptul sa pretinda restul de plata din obligatia garantata.   __________   *Alineatul (2) a fost modificat prin art. X pct. 17 din Legea nr. 161/2003.

   Art. 89.- Pentru a determina valoarea de piata a bunului in vederea stabilirii despagubirilor cuvenite debitorului, creditorul garantat si debitorul trebuie sa isi numeasca fiecare cate un expert. Daca diferenta dintre valorile de apreciere a ambelor expertize este mai mica de 20%, valoarea de piata va fi considerata ca fiind media aritmetica a celor doua aprecieri. Daca diferenta valorilor celor doua expertize este mai mare de 20%, expertii vor numi un al treilea expert pentru aprecierea bunului. Valoarea estimata de piata va fi considerata media aritmetica dintre cele mai apropiate doua estimari din cele trei.

CAPITOLUL VIOperatiuni internationale

   Art. 90.- (1) Conditiile de validitate a unei garantii reale asupra unui bun mobil corporal sau asupra unui titlu de valoare negociabil, care se afla in posesia creditorului, sunt supuse legii locului unde era situat bunul sau titlul de valoare la data incheierii contractului de garantie reala.   (2) Regulile referitoare la opozabilitatea si la ordinea de preferinta a garantiei reale prevazute la alin. (1) sunt stabilite de legea locului unde era situat bunul la data constituirii garantiei reale.   Art. 91.- (1) Garantia reala asupra unui bun mobil corporal, care este opozabila, potrivit legii locului unde se afla bunul la data constituirii acesteia, isi mentine rangul de prioritate in Romania, daca s-a facut inregistrarea la arhiva:   a) inainte sa inceteze rangul de prioritate dobandit potrivit legii locului unde se afla bunul cand s-a constituit garantia; si   b) in termen de cel mult 60 de zile de la data la care bunul a fost adus in Romania; sau   c) in termen de cel mult 15 zile de la data la care creditorul a cunoscut ca bunul a fost adus in Romania.*   (2) Cu toate acestea, garantia reala nu va fi opozabila, daca bunul a fost vandut, inchiriat sau dat in leasing unui tert care l-a dobandit fara sa fi cunoscut existenta garantiei si mai inainte de a fi devenit opozabila in orice mod, potrivit prezentului titlu.   __________   *Alineatul (1) a fost modificat prin art. X pct. 18 din Legea nr. 161/2003.

   Art. 92.- (1) Garantia locatorului sau a finantatorului, care este opozabila indiferent de existenta unor formalitati de publicitate, potrivit legii locului unde se afla bunul la data incheierii contractului de inchiriere sau de leasing, isi mentine rangul de prioritate, daca inregistrarea la arhiva, potrivit prezentului titlu, s-a facut:   a) inainte sa inceteze rangul de prioritate, dobandit potrivit legii locului unde se afla bunul cand s-a constituit garantia, si   b) in termen de cel mult 60 de zile de la data la care bunul a fost adus in Romania, sau   c) in termen de cel mult 15 zile de la data la care creditorul a cunoscut ca bunul a fost adus in Romania.*   (2) Cu toate acestea, garantia nu este opozabila daca, mai inainte sa fi fost inregistrata potrivit prezentului titlu, bunul a fost vandut, inchiriat sau dat in leasing unui tert care nu a cunoscut existenta acesteia.   (3) Garantia locatorului sau a finantatorului, care nu este opozabila potrivit legii locului unde era situat bunul la data incheierii contractului, se poate inregistra la arhiva potrivit prezentului titlu.   __________   *Alineatul (1) a fost modificat prin art. X pct. 19 din Legea nr. 161/2003.

   Art. 93.- (1) Regulile privind conditiile de validitate, publicitatea si rangul de prioritate ale garantiei reale sunt supuse legii locului unde se afla debitorul la data constituirii acesteia, in cazul:   a) bunurilor mobile incorporale sau al bunurilor mobile corporale care, potrivit destinatiei lor, sunt deplasate in alt stat;   b) titlurilor de valoare negociabile, care nu sunt in posesia creditorului.*   (2) Conditiile de validitate, publicitatea si rangul de prioritate ale garantiei locatorului sau finantatorului asupra bunurilor mobile corporale inchiriate sau date in leasing, prevazute la alin. (1) lit. a), sunt supuse legii locului unde se afla locatorul sau finantatorul la data incheierii contractului.   (3) In cuprinsul prezentului titlu, prin locul unde se afla creditorul, locatorul, finantatorul, debitorul, locatarul sau, dupa caz, utilizatorul se intelege sediul profesional, domiciliul sau resedinta persoanei fizice ori sediul social al persoanei juridice.*   __________   *Litera b) de la alin. (1) a fost modificata prin art. X pct. 20 din Legea nr. 161/2003.   -Alineatul (3) a fost modificat prin art. X pct. 21 din Legea nr. 161/2003.

   Art. 94.- In cazul in care debitorul, locatarul sau utilizatorul isi schimba domiciliul sau sediul, astfel cum acestea sunt definite la art. 93 alin. (3) sau in cazul in care debitorul constituie o garantie in favoarea unei persoane aflate intr-un alt stat, inchirierea, leasingul sau garantia reala care a dobandit un rang de prioritate, potrivit prezentului titlu, isi conserva rangul din Romania, daca garantia reala sau contractul de locatiune ori de leasing este inregistrat in strainatate:    a) inainte de data la care, potrivit prezentului titlu, garantia reala sau inregistrarea locatorului sau a finantatorului isi pierde rangul de prioritate; si   b) in termen de 60 de zile de la data la care debitorul, locatarul sau utilizatorul se stabileste in strainatate ori de la data la care debitorul constituie garantia in favoarea unei persoane aflate in strainatate; sau   c) in termen de cel mult 15 zile de la data la care creditorul a luat cunostinta ca debitorul, locatarul sau utilizatorul s-a stabilit in strainatate ori ca a constituit garantia in favoarea unei persoane aflate in strainatate.*   __________   *Articolul a fost modificat prin art. X pct. 22 din Legea nr. 161/2003.

   Art. 95.- (1) Daca legea care reglementeaza rangul garantiei reale mentionate la art. 94 nu prevede formalitati de publicitate si bunul nu este in posesia creditorului, garantia reala are rang inferior:   a) garantiei asupra unui cont debitor platibil in Romania;   b) garantiei asupra unui bun mobil corporal sau asupra unui titlu negociabil, care a fost constituita atunci cand bunul se afla in Romania.   (2) Cu toate acestea, garantia isi conserva rangul de prioritate, daca este inregistrata, potrivit prezentului titlu, inaintea constituirii garantiei mentionate la alin. (1) lit. a) sau b).   Art. 96.- Conditiile de validitate, opozabilitatea si rangul de prioritate ale garantiei reale asupra resurselor minerale, petrolului sau gazelor ori asupra unui cont rezultat din vanzarea acestora la sursa, care se naste de la data extragerii bunurilor sau de la data la care sumele obtinute din vanzare sunt virate in cont, sunt supuse legii locului unde se afla exploatarea.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
protejarea informatiilor  |  inregistrarea si autorizarea societatilor comerciale   |  polite de asigurare  |  protejarea documentelor  |  Accesorii afisare  |  Accesorii carduri  |  Accesorii constructii  |  Accesorii mobile  |  Accesul in imobil  |  Act juridic  |  Acte notariale  |  Actiuni comerciale  |  Actiuni drept succesoral  |  Actiuni in constatare  |  Activitate principala  |  Activitatea de lichidare  |  Activitatea industriala  |  Activitatea societatii   |  Activitati comerciale  |  Activitati publicitate  |  Actul constitutiv al societatii  |  Administrare baza date  |  Administrare imobil perioada inchirierii  |  Administrare personal  |  Administrare societati comerciale  |  Anularea contractului  |  Arhiva electronica  |  Arhiva electronica garantii reale mobiliare  |  Asigurare constructii  |  Asigurarii de bunuri ä¹âŸi persoane  |  Asistenta notar public  |  Audit financiar  |  Audit legal operatiuni fuziune  |  Audit societati  |  Autentificari acte notariale  |  Autentificari notariale  |  Autorizare persoane fizice  |  Avize constructii  |  Avize pentru constructii  |  Avize persoane juridice  |  Bilete la ordin  |  Bunuri materiale  |  Bunuri mobile  |  Calitatea materialelor  |  Capital social  |  Caracter juridic  |  Cartea funciara a proprietatii   |  Carti de publicitate funciara  |  Carti legislatie  |  Cerere comunicare notificare  |  Cerere executare silita  |  Cerere executare silita directa  |  Cerere executare silita imobiliara  |  Cerere executare silita mobiliara  |  Cerere finantare  |  Cererea debitorului   |  Cererea pietei  |  Certificare procese-verbale hotarari adunari generale  |  Certificari notariale  |  Certificate sarcini  |  Cesiuni societati comerciale  |  Codul fiscal  |  Codul procedura civila  |  Colectarea de date   |  Comunicarea actelor de procedura  |  Concurenta comerciala  |  Confidentialitatea informatiilor  |  Confidentialitatea informatiilor   |  Conform contractului  |  Conform titlului executoriu  |  Constatarea nulitatii actelor  |  Constitutia romaniei  |  Constitutia romaniei:  |  Constructii agricole  |  Constructii civile leasing  |  Constructii cladiri  |  Constructii comerciale  |  Constructii de cladiri  |  Consultanta calitate  |  Consultanta baza date  |  Consultanta civila  |  Consultanta comerciala  |  Consultanta contracte cesiune  |  Consultanta contracte comerciale  |  Consultanta financiara  |  Consultanta finantare  |  Consultanta investitii  |  Consultanta investitii imobiliare  |  Consultanta investitii straine  |  Consultanta leasing  |  Consultanta management  |  Consultanta notariala  |  Consultanta piata capital reglementata  |  Consultanta societati comerciale  |  Cont general datorie publica  |  Contract leasing  |  Contract rate  |  Contract rate / leasing   |  Contracte de baza  |  Contracte garantie imobiliara notar  |  Contracte management imobiliar  |  Contracte vanzare cumparare  |  Contractul de asigurare  |  Contractul de mandat  |  Contractul de vanzare cumparare  |  Control fiscal  |  Control personal  |  Creante comerciale  |  Creante exigibile  |  Credit persoane juridice  |  Credite imobiliare  |  Creditorii debitorului   |  Cursul de licitatie al bancii   |  Datele de identificare   |  Destinatie,tarif   |  Dispozitii plata  |  Dizolvare societate  |  Dizolvarea si lichidarea societatilor comerciale  |  Dizolvarea si lichidarea de societati  |  Dizolvarea societatii  |  Dizolvarea unei societati  |  Dizolvarea, lichidarea  |  Dizolvarea, lichidarea si radierea  |  Dobanzile la credite  |  Documentele de licitatie  |  Domeniul dreptului civil  |  Domeniul juridic  |  Drept bancar  |  Drept civil  |  Drept civil, comercial, bancar  |  Drept comercial  |  Drept de proprietate  |  Drept financiar   |  Drept financiar si fiscal  |  Drept fiscal  |  Drept proprietate industriala  |  Dreptul de ipoteca  |  Dreptul de proprietate  |  Dreptul proprietatii intelectuale  |  Dreptul societatilor comerciale  |  Drepturi de proprietate intelectuala   |  Drepturi reale  |  Drepturile reale   |  Echipa de profesionisti  |  Efectuarea executarii silite  |  Elemente legatura  |  Evaluarea bunurilor mobile   |  Evaluari daune  |  Evidenta date personal  |  Executarea silita  |  Expertize juridice  |  Exprimate in euro  |  Extras de banca in lei  |  Extras de cont  |  Falimente societati comerciale  |  Falimentul societatii  |  Fiecare proprietate in parte  |  Format electronic   |  Garantie reala mobiliara  |  Guvernul romaniei   |  Hotarare judecatoreasca  |  Hotararea judecatoreasca  |  Hotarari ale adunarilor generale  |  In afara garantiei   |  In cadrul garantiei  |  Inalta competenta  |  Inchiriere a proprietatii  |  Inchiriere imobil  |  Inchirierea de bunuri imobiliare   |  Infiintare societate  |  Infiintare societate comerciala  |  Infiintarea societatilor comerciale  |  Informatii proceduri judiciare  |  Inregistrare de marci  |  Inregistrare de societati comerciale   |  Inregistrare in cartea funciara  |  Inregistrare inventii  |  Inregistrare marci  |  Inregistrare mentiuni  |  Inscriere in cartea funciara  |  Inscrierea mentiuni schimbarea numelui  |  Inscrisa in cartea funciara  |  Inscrisuri caracter comercial  |  Institutii financiare nebancare  |  Instrumente control  |  Instrumente masura  |  Intrebari utile  |  Investitii financiare  |  Investitii imobiliare  |  Ipoteca, sechestru  |  La cererea creditorului   |  La cererea debitorului   |  Leasing persoane fizice  |  Leasing financiar  |  Legalizari notariale  |  Legea romana prevede   |  Legislatia in vigoare  |  Lichidare judiciara  |  Lichidare societate  |  Lichidarea societatilor comerciale  |  Lichidari daune  |  Lista notarilor publici  |  Lucrari agricole  |  Lucrari si servicii  |  Management financiar  |  Management general  |  Managementul documentelor  |  Mijloace de supraveghere   |  Modalitati plata impozite persoane fizice  |  Modificare forma juridica   |  Modificari functii  |  Modul de administrare  |  Nastere certificate  |  Natura juridica  |  Notar regim urgenta  |  Notari deplasari domiciliu  |  Notari publici  |  Nu are sediul social  |  Obiectul asigurarii  |  Obtinerea de credite   |  Obtinerea de credite sau leasing   |  Oficiul registrului comertului  |  Oficiul roman drepturile de autor  |  Operatiuni patrimoniale   |  Ordine plata  |  Ordonanta de urgenta nr  |  Organ afectat  |  Organele de control fiscal  |  Organele de politie  |  Orice alte bunuri mobile  |  Parti sociale   |  Participare licitatie  |  Pastrarea dreptului   |  Persoana fizice autorizata  |  Persoana juridica   |  Persoane juridice romane  |  Persoane juridice straine  |  Persoanelor fizice si juridice  |  Petreceri 1 martie  |  Piata de capital  |  Plata despagubirilor   |  Plata electronica  |  Plata impozitelor  |  Plati taxe  |  Polite asigurare persoane fizice  |  Polite asigurare persoane juridice  |  Polite de asigurare  |  Preluarea obligatiilor contract  |  Prelungire viza  |  Prezentul simplu  |  Primirea in depozit  |  Procedura de achizitie publica   |  Procedura falimentului  |  Procedura generala  |  Procedura reorganizarii judiciare   |  Proceduri achizitii publice  |  Proceduri executare silita  |  Procuri notariale  |  Proiecte tehnice  |  Proprietate intelectuala  |  Proprietatea intelectuala  |  Proprietatea si alte drepturi reale   |  Protectia drepturilor de proprietate   |  Protectia persoane  |  Publicitate imobiliara  |  Radierea din registrul comertului  |  Radierea societatii  |  Rambursare totala  |  Rapoarte financiare  |  Raporturile juridice  |  Rate lunare  |  Realizarea actelor executare silita  |  Realizarea cadrului juridic  |  Redactare acte notariale  |  Reducerea de personal  |  Regimul impozitelor  |  Regimul juridic al societatilor comerciale  |  Registrul comertului  |  Reglementarile legii   |  Regulament organizare functionare  |  Regulamente interne  |  Reorganizare judiciara  |  Repararea produselor   |  Reprezentare notar public  |  Reprezentare procedura executare silita  |  Reprezentarea societatii   |  Restituirea bunurilor   |  Restructurarea societatii   |  Rezultate 24 de ore  |  Risc financiar  |  Schimbarea formei juridice societate  |  Sediul societatii comerciale  |  Sediul persoanei juridice  |  Sediul social  |  Semnatura electronica  |  Servicii personalizate  |  Servicii bancare  |  Servicii birou  |  Servicii comunicare  |  Servicii de investitii financiare societati  |  Servicii de lichidare  |  Servicii de management financiar   |  Servicii de publicitate  |  Servicii domeniul comercial  |  Servicii drept comercial  |  Servicii juridice  |  Servicii leasing  |  Servicii notariale  |  Servicii personalizate  |  Servicii suplimentare  |  Servicii viza  |  Sistem conturi  |  Sistem informatii  |  Social media   |  Societate civila  |  Societate de consultanta  |  Succesiuni-acte notariale  |  Supraveghere financiara  |  Supraveghere persoane  |  Taxa valoarea adaugata  |  Taxe si impozite  |  Titlu de proprietate  |  Titlu stat dobanda  |  Titluri de proprietate   |  Titluri stat nepurtatoare dobanda  |  Titular al dreptului   |  Toata suprafata  |  Transformarea cartilor funciare   |  Tranzactiei imobiliare  |  Uniunea nationala notarilor publici romania  |  Urmarirea imobiliara a creantelor  |  Urmarirea mobiliara a creantelor  |  Valoarea totala a creantelor  |  Vanzari leasing  |  Zile lucratoare  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.