Placerea cafelei perfecte Se poate concepe stilul Italian fara un espresso? Imposibil! In bar la noi gasiti cele mai renumite sortimente italiene de cafea. Si nu uitati, toate preparatele noastre din cafea Illy sau Palombini sunt disponibile si in pahare pentru calatorie. Drum bun! Espresso Cafea neagra italiana. Espresoarele profesionale permit trecerea apei la presiune inalta, filtrandu-se prin cafeaua macinata si comprimata. Un espresso reusit este atunci cand la suprafata lichidului se formeaza o spuma de culoare cafeniu deschis. Espresso macchiato Un espresso cu putin lapte fierbinte – de unde si denumirea ‘macchiato’ (patat). Pentru “impresia artistica”, la sfarsit se adauga o lingurita de spuma de lapte. Cappuccino Un espresso cu lapte fierbinte, acoperit cu spuma densa de lapte. Pentru a da un aspect final rafinat, pe deasupra spumei se presara un strop de cacao sau de pudra de scortisoara. Coffee Fireste, puteti comanda si cafea obisnuita, sau asa-numita "cafea lunga", preparata cu aceeasi atentie si solicitudine. In functie de preferinte, puteti s-o serviti neagra, cu lapte, cu zahar sau cu indulcitori. Latte macchiato Latte Macchiato se serveste intotdeauna intr-un pahar de forma alungita, in care se pun mai intai spuma de lapte fierbinte, peste care se toarna un espresso. In acest fel, se formeaza straturi de cafea cu lapte de diferite nuante, gratie carora acest preparat reprezinta nu numai o incantare a gustului, ci si o rafinata placere estetica. O experienta care nu trebuie ratata! |