Ultima actualizare: 22 decembrie 2010 1. Zone sau intervale de timp care pot fi periculoase! La Bangkok au avut loc demonstraţii şi atacuri violente, pe fondul unei situaţii politice tensionate, soldate inclusiv cu pierderi de vieţi omeneşti. În urma măsurilor adoptate de guvernul thailandez, situaţia politică din Thailanda s-a stabilizat. La data de 22 decembrie 2010 guvernul Thailandei a hotărât anularea decretului prin care se instaura starea de urgenta. Totuşi vă recomandăm să evitaţi orice fel de manifestaţii, exista riscul ca acestea sa degenereze in demonstraţii violente. Este indicat să se evite călătoriile în zona adiacentă templului Preah Vihar, aflat la graniţa cu Cambodgia şi provinciile din sudul extrem al ţării (Pattani, Narathiwat, Yala si Songkhla) deoarece există riscul declanşării unor acte de violenţă. În restul ţării, situaţia politică este, în general, calmă. Cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Thailanda sunt sfătuiţi să se informeze în prealabil asupra situaţiei de securitate din zonă, prin accesarea site-ului Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro ). Pentru detalii suplimentare vă puteţi adresa direct Ambasadei României din Thailanda. 2. Contactarea autorităţilor romane Dacă sunteţi nevoiţi să vă deplasaţi în Thailanda sau vă aflaţi deja pe teritoriul său, vă recomandăm să vă adresaţi Ambasadei României în Thailanda şi să vă anunţaţi prezenţa în regiune, comunicând coordonatele dumneavoastră pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă. Atenţionăm cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc că îşi asumă propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie a misiunii diplomatice în astfel de zone sunt reduse. 3. Alte recomandări: Vă recomandăm cu insistenţă să vă încheiaţi asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă în cazul în care vă deplasaţi în Thailanda. În cazul în care călătoriţi în Thailanda, vă recomandăm cu insistenţă: - Evitaţi circulaţia pe timp de noapte, locurile aglomerate şi deplasarea în zone izolate ale ţării.
- Păstraţi în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini.
Vă sfătuim să aveţi în permanenţă asupra dumneavoastră o copie a paşaportului pe care o puteţi prezenta autorităţilor thailandeze, ori de câte ori vi se cere acest lucru menţionând ca originalul poate fi găsit in siguranţa la hotelul in care sunteţi cazat. Au fost semnalate cazuri în care turiştii au fost reţinuţi pentru ca nu au putut fi identificaţi. Vă amintim că deţinerea, distribuirea sau fabricarea de droguri sunt pedepsite extrem de sever în Thailanda, inclusiv cu pedeapsa cu moartea. Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, vă recomandăm să vă adresaţi Institutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare. SURSA:www.mae.ro |