Asociatia “Sprijinirea Integrarii Sociale” (ASIS) este o organizatie romaneasca neguvernamentala, non-profit, infiintata in anul 1994. Asociatia a rezultat din initiativa unui grup de romani care si-au propus sa contribuie prin actiuni umanitare la ameliorarea situatiei unor categorii sociale defavorizate. Asociatia se ocupa in general de integrarea sociala a persoanelor aflate in dificultate, indiferent de varsta si sex, si in special de cea a tinerilor adulti care fie traiesc in strada, fie provin din centrele de plasament pe care le parasesc, conform legii, la varsta de 18 ani.De asemenea, ASIS isi extinde asistenta si asupra familiilor acestor tineri, pentru a facilita reluarea relatiilor dintre ei si familii si, in ultima instanta, eventuala lor reintegrare familiala. Misiunea Noastra Misiunea ASIS este de a contribui la reducerea progresiva a numarului persoanelor defavorizate, prin asistenta sociala si consiliere adaptate fiecarui beneficiar, pana la reintegrarea completa si stabila in societate a acestora, indiferent de varsta si sex. Obiectivele Noastre - Formarea si consolidarea deprinderilor de viata independenta pentru integrarea sociala completa si stabila a persoanelor defavorizate.
- Conjugarea eforturilor ASIS cu cele ale comunitatii si statului in vederea cresterii calitatii vietii persoanelor defavorizate.
- Adaptarea permanenta a ofertei ASIS la realitatile si nevoile sociale, in acord cu standardele de calitate.
- Perfectionarea profesionala continua a echipei ASIS
Principiile de lucru ale ASIS - Acordam prioritate acelor tineri care dovedesc dorinta clara si constanta de a-si asuma in viata toate obligatiile si drepturile presupuse de statutul de adult bine integrat in societate.
- Tot ceea ce facem pentru tineri este realizat impreuna cu ei.
- Descurajam mentalitatea de “asistat” si alte comportamente anomice.
- Oferim tinerilor exclusiv realitati si nu iluzii.
- Nu renuntam in caz de esec partial sau temporar.
- Ii motivam/impulsionam pe tineri sa depuna ei insisi eforturi pentru a se integra complet si stabil in societate.
- Cea mai fragila familie valoreaza mai mult decat cea mai eficienta institutie, de unde rezulta ca institutionalizarea este doar o solutie extrema.
|