| | Aluat congelat si patiserie | | | | Acest proces presupune urmatoarele echipamente: tancuri de acumulare apa racita pentru malaxare aluat, depozite pentru pastrarea matariei prime, tunele de racire pentru intreruperea dospirii, tunele de congelare in flux semicontinuu pentru aluat, depozite de pastrare aluat congelat. Cresterea continua a cererii de produse de panificatie si patiserie, impune comercializarea produselor inca din faza de aluat dospit in stare congelata, asigurand producatorilor costuri reduse de depozitare si transport si consumatorilor prospetime si economie de timp. Sistemele de racire dedicate procesarii aluatului congelat, asigura scaderea temperaturii inca din din faza de dospire, blocand in acest fel procesul in sine. In continuare climatizarea spatiilor de fabricatie, congelarea rapida in flux continuu sau semicontinuu a pieselor de aluat utilizand cele mai performante evaporatoare de tip BLAST FREEZER, depozitarea in spatii de congelare a pieselor ambalate in vrac fara ca acestea sa sufere deformatii plastice.garanteaza o calitate de exceptie a produselor finite. | | | | | | |