| | Prelucrare produse lactate | | | | Acest proces presupune urmatoarele echipamente: acumulatoare de apa gheata pentru racirea laptelui, sisteme de racire specifice pentru zvantarea casului, depozite de maturare cascaval, termostatare si racire intensiva, depozite produs finit. Laptele de consum constituie un produs de baza in alimentatia umana si materia prima pentru produsele lactate: unt , smantana, produse acidifiate, branzeturi, inghetata, etc. Deoarece laptele proaspat muls constituie un mediu favorabil dezvoltarii microorganismelor, influenta temperaturii de depozitare este decisiva in pastrarea calitatilor in urmatoarele etape de procesare. In acest context, tancurile de depozitare a laptelui, acumulatoarele de apa inghetata care deservesc receptia, depozitarea si racirea post pasteurizare asigura solutia igienico-economica pentru prelucrarea la temperaturi scazute a laptelui de consum. In continuare, evaporatoarele cu convectie fortata, echipamentele pentru climatizare-dezumificare in faza de de zvantare si maturare, racirea intensiva dupa termostatare si depozitarea produsului finit, garanteaza in cazul branzeturilor pastrarea aromei si a gustului desavarsit. | | | | | | |