Sigilarea este o metoda de prevenire a cariei dentare, utilizata atât în pedodontie (stomatologia pediatrica) cât si în stomatologia generala a adultului. Este de obicei indicata pe dintii permanenti neafectati de carie.
Sigilarea dintilor de lapte
Sigilarea dintilor reprezinta aplicarea unui strat subtire de material plastic pe suprafata ocluzala (pe care muscam) a maselelor.
Frenectomie
Ce presupune frenectomia si când este necesara? Copiii mai mari au nevoie de frenectomie? Cu ajutorul acestei interventii, în doar 10 – 15 minute calitatea vietii copilului poate fi îmbunatatita.
Disjunctor maxilar
Disjunctorul sau dilatatorul palatinal este un dispozitiv conceput pentru a folosi tratamentelor ortodontice, care au scopul de a alinia dintii pe arcada într-o pozitie fiziologica si de a stabili o relatie de ocluzie corecta între cele doua arcade maxilare
Bruxismul la copii
Scrâsnitul dintilor la copii este functional (normal) din momentul în care au iesit toti dintii de lapte (pe la 3 ani) si pâna când au erupt maselele permanente de pe cele doua arcade (sus-jos) si ajung în contact unele cu altele, acesta fiind primul salt articular (pe la 6-7 ani).
Caria de biberon
Trecerea de la o pata alb-galbuie pe suprafata dintelui catre afectarea totala a suprafetei dentare facandu-se foarte rapid, dintii ajungand in stadiul de resturi radiculare colorate in negru in zona in care au erupt.
Eruptia dentara
Eruptia dentara reprezinta o etapa importanta în primul an al dezvoltarii bebelusului, astfel ca pentru un proaspat parinte poate fi o perioada stresanta si plina de necunoscute.
Dinti de lapte
Dintii de lapte, numiti si dinti temporari, isi fac aparitia in cavitatea bucala, cresc si se dezvolta intr-o perioada de timp caracteristica