ATP Bucuresti - Centrul de formare profesionala Afisari: 606
Categorie: CURSURI DE INITIERE SI PERFECTIONARE, EDUCATIE, INVATAMANT >> Cursuri diverse Vizitatori: 308
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Matei Voievod, Nr. 40 Sector 2, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0314260100; 0314260101; 0721252661
-------------------------
Web: Internet
  email:
  site: www.atp.ro

 
Curs Ospatar (chelner) vanzator in unit.de alim.  
Detalii  video

Munca ospatarului completeaza straduinta bucatarului si pe cea a cofetarului sau patiserului "printr-o servire corespunzatoare oferita clientilor". De calitatea muncii lui depinde în mare masura bunul renume al restaurantului.Ospatarul trebuie sa fie un bun cunoscator al tuturor preparatelor culinare, inclusiv de cofetarie-patiserie, al bauturilor de orice fel, sa aiba deprinderi temeinice de tehnica servirii, sa cunoasca regulile de protocol si sa-si însuseasca expresiile uzuale si în limbile de circulatie internationala. Îndemânarea ospatarului consta în rapiditate, spirit de observatie, atentie distributiva si atitudine corespunzatoare fata de consumatori.Ospatarul este lucratorul a carui activitate determina reputatia de ansamblu a unei unitati gastronomice, fapt ce impune pe lânga conduita si îndeplinirea impecabila a sarcinilor zilnice:1.  se prezinta la unitate înainte de ora prevazuta în grafic, odihnit cu tinuta corecta2.  participa cu întreaga formatie de  serviciu la activitatea de pregatire a saloanelor pentru deschidere3.  verifica starea de curatenie a saloanelor, a fiecarui sector, a oficiului, a veselei, mobilierului, inventarului textil si intervine cu corecturile ce se impun4.  executa aranjarea meselor (mise - en - place)5.  participa la careul personalului, în tinuta vestimentara corespunzatoare în stare fizica buna si cu ustensilele necesare6.  trebuie sa cunoasca continutul listelor de preparate si bauturi, modul de prezentare si servire a acestora7.  primeste sectorul repartizat conform graficului8.  serveste consumatorii în ordinea sosirii în sala de servire9.  efectueaza operatii de debarasare10. coordoneaza, îndruma si raspunde de activitatea ajutorului de ospatar (ucenic elev) cu care lucreaza11. întocmeste si raspunde de exactitatea bonurilor de marcaj, borderouri de încasare, monetar etc.12.  Executa serviciul catre consumatori cu o comportare civilizata13.  Executa si alte sarcini pe care le primeste din partea sefilor ierarhici.Chelnerul (ospatarul) asigura servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, intr-un local de alimentatie publica. Serveste la cererea consumatorilor preparate culinare, bauturi si alte produse comestibile. Obiectivul minimal pe care-l urmareste este satisfacerea momentana a consumatorului, iar obiectivul maximal este sa-l convinga pe acesta ca, de fiecare data cand va reveni, va avea aceleasi satisfactii. Efectul astfel obtinut se va materializa in planul ridicat al incasarilor, in afluxul consumatorilor. Serviciul propriu-zis consta in primirea clientilor si stabilirea relatiei cu acestia (salutul, pronuntarea numelui clientului, daca este cazul informarea lor sugestiva, verbala si prin lista). In activitatea sa, chelnerul foloseste diverse materiale auxiliare: servet, blocnotes, creion, chibrit, carnet de plati, moneda divizionara, liste de preparate si bauturi, borderou de plati si bonuri de marcaj. Pentru serviciul propriu-zis sunt necesare: tacamuri, vesela, pahare, sticle, sifoane, platouri, clesti, masute pentru transportul preparatelor, masa de serviciu, mese pentru consumatori, scaune flori, servetele etc.  

 

Cursul are drept scop însusirea unui set de competente profesionale care vor califica cursantul sa desfasoare activitati specifice meseriei de ospatar: servirea de gustari aperitive, preparate calde si preparate reci, bauturi alcoolice si bauturi nealcoolice, sfatuirea clientilor în alegerea vinurilor si a altor bauturi, servirea la bar a bauturilor alcoolice si nealcoolice.Servirea consumatorilor cu preparate culinare si bauturi, în unitatile publice de alimentatie, în cantine sau alte unitati de consum colectiv, constituie un element de evaluare a gradului de civilizatie a unei societati. Aplicarea corecta a regulilor de servire în efectuarea operatiilor de manipulare a obiectelor de servire folosite la prezentarea si servirea preparatelor culinare si a bauturilor într-o unitate de alimentatie publica creeaza unele avantaje atât pentru clienti cât si pentru personalul unitatii.Formatorul foloseste metode moderne de instruire, bazate pe aplicabilitate imediata, care se axeaza pe interactiune directa, activa si constructiva dintre participanti si formatori. Dintre metodele si instrumentele folosite men¿ionam: expunere, discu¿ii dirijate, lucru în echipa, studii de caz, joc de rol, chestionare, materiale video, dezbateri, simulari, exerci¿ii si aplicatii practice (dupa caz).

 

Cursul de „Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie este acreditat de statul român prin Ministerul  Muncii, Familiei ¿i Protec¿iei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii Tineretului si SportuluiCursul are drept scop insusirea unui set de competente profesionale care vor califica cursantul sa desfasoare activitati specifice meseriei de ospatar: servirea de gustari aperitive, preparate calde si preparate reci, bauturi alcoolice si bauturi nealcoolice, sfatuirea clientilor in alegerea vinurilor si a altor bauturi, servirea la bar a bauturilor alcoolice si nealcoolice.·  Cunoasterea tehnicilor specifice meseriei de Ospatar·   Cunoasterea specificului meseriei si a particularitatilor unei unitati de alimentatie publica·   Cunoasterea calitatilor si atributiilor personalului de servire·   Insusirea procedeelor de amenajare si dotare a saloanelor·   Insusirea regulilor de etica si tehnica servirii·   Invatarea sistemelor privind tehnicile de servire a clientilor·   Invatarea procedeelor de debarasare si despartire de clienti·   Invatarea calculului economic pentru intocmirea notelor de plata·   Obtinerea unei diplome de calificare, recunoscuta la nivel national si international.·  Deprinderea tuturor cunostiintelor necesare profesarii acestei meserii;·  Lucrul efectiv intr-o unitate de profil si invatarea particularitatilor meseriei·  Posibilitatea de a va angaja prin intermediul firmei noastre·  Obtinerea unei diplome de calificare, recunoscuta la nivel national si international (necesara pentru a putea profesa aceasta meserie in strainatate).·  Dobandirea unor noi competente profesionale de catre persoaneler aflate in cautarea unui loc de munca, a salariatilor agentilor economici cat si a persoanelor interesate, in vederea exercitarii unei activitati profesionale sau schimbarea meseriei, prin frecventarea si absolvirea unui curs de calificare sau recalificare, perfectionare.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video
 
diploma recunoscuta international  |  ingrijire a picioarelor  |  lucrul in echipa  |  verificarea bilantului contabil   |  Accident de munca  |  Accidente de munca  |  Activitati de training   |  Activitati matematice  |  Activitati practice  |  Activitati promotionale  |  Adeverinta de absolvire   |  Adeverinta medicala   |  Ajutor de stat  |  Ajutor eficient   |  Alegerea bauturilor   |  Alimentatie publica  |  Alte suprafete  |  Ambalare produse  |  Ambalare zahar  |  Ampermetru electrozi  |  Apa fierbinte  |  Aparate sudare  |  Aparate sudura  |  Aparate sudura semiautomate  |  Aparate taiere  |  Aplicarea de chestionare   |  Aprovizionarea cu materiale  |  Arta culinara  |  Arta decorativa  |  Asistent manager   |  Aspiratoare praf  |  Aspiratoare profesionale  |  Bauturi calde  |  Bauturi nealcoolice  |  Baza logistica  |  Blocuri beton  |  Blocuri ceramice  |  Brat mobil  |  Bucatarii clasice  |  Bucatarii profesionale  |  Cabinet masaj  |  Cadouri promotionale  |  Camere frigorifice  |  Camere frigorifice depozitare  |  Camere frigorifice produse alimentare  |  Camere refrigerare  |  Campanii promotionale  |  Cantare laborator  |  Caramida constructii  |  Caramida eficienta  |  Caramizi ceramice  |  Cazane abur  |  Cazane de apa calda  |  Cazane industriale  |  Cazane otel  |  Certificat calitate  |  Certificate ministerul educatiei  |  Certificatele de competenta   |  Chirurgie estetica nas  |  Cifra de afaceri   |  Cleme metalice  |  Cleme ridicat  |  Clesti tabla  |  Cocktail alcool  |  Cocktail bar  |  Cocktailuri alcoolice  |  Cocktailuri cu alcool  |  Cocktailuri organizari  |  Codul de conduita a functionarilor publici  |  Cofetarie patiserie  |  Coloanei vertebrale  |  Colorimetrie coafor  |  Comercializarea echipamentelor  |  Componente frigorifice  |  Componente industriale  |  Componente metalice  |  Componente structuri metalice  |  Comunicarea cu clientii  |  Condimente alimentare  |  Conducte apa calda  |  Conducte legatura  |  Consiliere profesionala  |  Constructii blocuri  |  Constructii cladiri  |  Constructii de cladiri  |  Constructii grinzi metalice  |  Constructii locuinte  |  Constructii metalice  |  Constructii sudate  |  Consultanta calitate  |  Consultanta finantare  |  Consultanta fonduri europene  |  Control personal  |  Conventiei de la haga  |  Cosmetice biologice  |  Creme fata  |  Creme maini  |  Creme masaj  |  Creme par  |  Creme patiserie  |  Creme si lotiuni emoliente  |  Creme specifice masajului  |  Cunostinte de baza   |  Cunostintele de limba engleza  |  Cuptoare microunde  |  Cuptoare patiserie  |  Cuptoare profesionale  |  Curatenie cantine  |  Curatenie holuri  |  Curatenie scoli  |  Curent constant  |  Curs abilitati vanzare  |  Curs asistent manager   |  Curs barman  |  Curs bucatar  |  Curs elemente tehnice  |  Curs engleza  |  Curs inspector resurse umane  |  Curs interactiv  |  Curs limba engleza  |  Curs limbi straine  |  Curs lucrator comert  |  Curs operare pe calculator  |  Curs operator calculator  |  Curs ospatar  |  Curs valutar  |  Curs vopsitor  |  Cursul de operator calculator   |  Cursuri calificare  |  Cursuri chelneri  |  Cursuri cu angajatii  |  Cursuri de formare profesionala  |  Cursuri diverse  |  Cursuri domeniul medical  |  Cursuri fochist  |  Cursuri formare profesionala  |  Cursuri individuale  |  Cursuri inginer sisteme securitate  |  Cursuri macaragiu  |  Cursuri manichiurist pedichiurist  |  Cursuri perfectionare  |  Cursuri pregatire profesionala  |  Cursuri psi  |  Cursuri recunoscute international  |  Cursuri specializare  |  Cursuri stil  |  Cursuri zidar pietrar tencuitor  |  Cutite alimentare  |  Cutite bucatarie  |  Cutite profesionale  |  Dermatologia moderna   |  Detergenti economici  |  Detergenti praf  |  Dezvoltare abilitati  |  Dezvoltare organizationala  |  Dezvoltare personala  |  Dezvoltare profesionala  |  Dezvoltarea retelei  |  Diploma absolvire   |  Diploma recunoscuta national   |  Director departament   |  Dispozitive lucru  |  Distributie materiale promotionale  |  Domeniul infrumusetarii  |  Domeniul iscir   |  Domeniul resurselor umane  |  Drept financiar   |  Drepturile reale   |  Dulapuri frigorifice  |  Dulapuri refrigerare  |  Dureri ale spatelui  |  Echipa de curatenie   |  Echipament protectie  |  Echipamente performante  |  Echipamente bucatarie  |  Echipamente bucatarii profesionale  |  Echipamente cofetarie  |  Echipamente computer  |  Echipamente cuptoare  |  Echipamente frigorifice  |  Echipamente gatit  |  Echipamente lucru  |  Echipamente manipulare  |  Echipamente patiserie  |  Echipamente profesionale curatat  |  Echipamente refrigerare  |  Echipamente retea  |  Echipamente siguranta  |  Ecologizare materiale ceramice  |  Elasticitatea pielii  |  Electrozi sudura  |  Eleganta miscarilor  |  Elemente constructii  |  Elemente legatura  |  Elemente siguranta  |  Elemente zidarie  |  Emulsii cosmetice  |  Engleza curs  |  Evaluare a muncii  |  Evenimente personale  |  Evenimente sociale  |  Evidenta personalului  |  Fonduri studii  |  Formare profesionala  |  Format electronic   |  Forme copt  |  Geluri dus  |  Generatoare abur  |  Generatoare curent  |  Generatoare curent automate  |  Generatoare de curent  |  Generatoare de curent electric   |  Generatoare industriale  |  Generatoare sudare  |  Generatoare sudura  |  Generatoare tehnologice  |  Gustari calde  |  Gustari reci  |  Hardware aplicatii  |  Igiena si ingrijire personala  |  Imbinari metalice  |  Imbunatatirea comunicarii   |  Impozitul pe profit   |  Informarea familiei  |  Informatii turistice  |  Ingrediente proaspete  |  Ingrijire a tenului   |  Ingrijire personala  |  Ingrijirea copilului   |  Ingrijirea copilului sanatos  |  Ingrijirea ochilor  |  Ingrijirea parului  |  Ingrijirea tenului  |  Inscriere cursuri  |  Inspector resurse umane  |  Inspectoratul teritorial de munca  |  Instalatii apa calda  |  Instalatii industriale  |  Instalatii tehnologice  |  Instruire organizatii presa  |  Instruirea personalului  |  Instrumente control  |  Instrumente masura  |  Invatamant gimnazial  |  Legislatia muncii  |  Legislatiei din domeniul sanatatii  |  Limbi straine  |  Linii sudura  |  Locul de munca  |  Lucrari din rigips  |  Lucrari exterioare  |  Lucrari zidarie  |  Macarale  |  Macarale constructii  |  Macarale mobile  |  Macarale portal  |  Macarale senile  |  Macarale turn  |  Malaxoare  |  Malaxoare alimentare  |  Malaxoare patiserie  |  Managementul proiectelor it  |  Managementul protectiei informatiilor  |  Manager de proiect  |  Mancare gatita  |  Masaj facial  |  Masaj facial cu masca   |  Masaj maini  |  Masini amestecat  |  Masini curatat  |  Masini gatit  |  Masini laborator  |  Masini masurat  |  Masini taiat  |  Masini tocat  |  Masini unelte  |  Masti cosmetice  |  Masti fata  |  Masti ingrijirea ochilor  |  Masti par  |  Materiale arta  |  Materiale auxiliare  |  Materiale ceramice  |  Materiale coafura  |  Materiale cosmetica  |  Materiale curatenie  |  Materiale de prezentare  |  Materiale decoratiuni  |  Materiale protectie  |  Materii prime alimentare  |  Matrite metalice  |  Matrite sub presiune  |  Medicina muncii  |  Medicina vietii  |  Mese bar  |  Meseria de cosmetician  |  Ministerul muncii familiei protectiei sociale  |  Miscarile coloanei  |  Mod de viata  |  Mod viata sanatos  |  Modalitati de realizare   |  Modul specialist  |  Modulul de curs  |  Monitorizarea starii de sanatate   |  Munca calificata  |  Munca temporara  |  Nivelul de formare  |  Notiuni coafura  |  Notiuni igiena   |  Oboseala psihica  |  Operator calculator electronic si retele  |  Optimizare cunostinte  |  Organizare evenimente  |  Organizarea contabilitatii financiare   |  Organizatii , institutii publice  |  Orientare profesionala  |  Ornamente fata  |  Pachete turistice  |  Pagini web  |  Pahare bar  |  Pahare bauturi calde  |  Pahare bauturi reci  |  Pahare cocktail  |  Pahare horeca  |  Par moale  |  Par sanatos  |  Par uscat  |  Patiserie echipamente  |  Pereti monolit  |  Perii sarma  |  Permanent par  |  Permanent scurt  |  Personal serviciu  |  Piata fortei de munca   |  Pielea mainilor  |  Pietre naturale  |  Platouri preparate culinare  |  Poduri cale ferata  |  Poduri rulante  |  Praf curatat  |  Preparate alimentare  |  Preparate calde  |  Preparate culinare  |  Preparate pui  |  Preparatele culinare  |  Prevenirea imbolnavirilor  |  Prezentarea cadrului general  |  Proceduri securitate  |  Produse de curatenie  |  Produse alimentare naturale  |  Produse cofetarie  |  Produse curatat  |  Produse curatenie  |  Produse naturale  |  Produse post  |  Produse proaspete  |  Produse profesionale de curatenie  |  Produsele alimentare  |  Programe formare profesionala  |  Programe de formare   |  Programe europene  |  Programe finantare  |  Programe informatice  |  Programe informatice complexe  |  Programe turistice  |  Programul practic  |  Protectia mediului  |  Protectia muncii  |  Protectia muncii cursuri  |  Protectia muncii, psi  |  Protectia muncii, rsvti  |  Protectie personala  |  Publicul tinta   |  Pudre cosmetice  |  Rapoarte evaluare  |  Raza de actiune   |  Recrutare personal   |  Redactare regulamente norme interne  |  Registrul de evidenta a salariatilor  |  Reguli de securitate   |  Relatii media  |  Relationare cu clientii   |  Reparatii pereti  |  Reparatii tencuieli  |  Reparatii utilaje  |  Resurse umane   |  Retele telecomunicatii  |  Retete preparate  |  Rezolvarea problemelor   |  Riduri tratamente  |  Salarizare personal  |  Sarma de sudura  |  Sarma sudura  |  Scaune bar  |  Schimb valutar  |  Scule constructii  |  Scule industriale  |  Scule instalatii  |  Scule si utilaje constructii reparatii  |  Scule sudare  |  Scule taiere tevi  |  Secretariatul   |  Securitate si protectie  |  Securitatea muncii  |  Servetele masa  |  Servicii agrement  |  Servicii birou  |  Servicii coafor  |  Servicii de coafor  |  Servicii domeniul contractual  |  Servicii turism  |  Servicii turistice  |  Serviciu special   |  Sfaturi utile   |  Siguranta in utilizare  |  Sisteme conectare  |  Sisteme operare software  |  Sisteme securitate  |  Site laborator  |  Situatiilor financiare  |  Software aplicatii  |  Software baza  |  Solutii domeniul it  |  Solutii finantare  |  Solutii integrate  |  Solutii integrate it  |  Starea pacientului   |  Starea sanatatii pacientului  |  Starea sistemului nervos  |  Stil cursuri  |  Structuri metalice  |  Structuri metalice constructii industriale  |  Structuri metalice grinzi  |  Structuri metalice industriale  |  Structuri metalice otel  |  Studii consumatori  |  Studii piata  |  Suprafete metalice  |  Tabla de otel  |  Tabla otel  |  Tabla si grinzi metalice   |  Tehnica de infrumusetare  |  Tehnici comunicare  |  Tehnici de vanzare  |  Tencuieli executie  |  Tenul gras  |  Tevi constructii  |  Tevi fara sudura  |  Tevi otel  |  Tevi presiune  |  Tevi sudate  |  Tonusul muscular  |  Transformatoare curent  |  Transformatoare linii tv  |  Transformatoare sudura  |  Transport national  |  Transport pe cablu  |  Trasaturile fetei  |  Tratament ingrijire a pielii fetei  |  Tratament cosmetic  |  Tratament cosmetic facial   |  Tratament cosmetic tratarea ridurilor  |  Tratament facial  |  Tratament riduri  |  Tratamente capilare  |  Tratamente cosmetice  |  Tratamente cosmetice maini   |  Tratamente infrumusetare  |  Tratamente par  |  Tratamente pentru par  |  Tratamente relaxare  |  Tratamente unde scurte  |  Tratarea ridurilor  |  Tunsori  |  Tunsori speciale  |  Ulei parchet  |  Unelte zidarie  |  Ustensile cofetarie  |  Ustensile patiserie  |  Utilaje constructii noi  |  Utilaje constructii reparatii  |  Utilaje noi  |  Vase decor  |  Vitrine cofetarie  |  Vitrine frigorifice  |  Vitrine frigorifice patiserie  |  Vitrine frigorifice cofetarie  |  Zidarie caramida  |  Zidarie pereti caramida   |  Zidarii cu blocuri ceramice   |  Zugraveli exterioare  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.