Domeniul: Turism si alimentatie publica, Cod N.C. 5122.2.1 Program: Calificare Nivelul 3 CNC, Curs Calificare Bucatar Durata: 20 saptamani Pret: 1200 lei Taxa de examinare: 50 lei Descriere: Bucatarul realizeaza preparate culinare dupa diferite retete care sa satisfaca exigentele consumatorilor. In acest scop, el se ocupã de pregatirea produselor alimentare pentru gatit. Ca unelte si masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cutite, satarul, robotul de bucatarie, masini de curatat si de taiat zarzavat, masini de tocat, masini de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice. Documente necesare la inscriere pentru Curs Calificare Bucatar: dosar plastic cu sina cerere tip de inscriere doua copii B.I. / C.I copie certificat de nastere copie certificat de casatorie (unde este cazul) copie act studii adeverinta medicala (medic familie) – apt curs „Bucatar” Unitati de competenta Aplicarea normelor de securitate si sanatate în munca si a reglementarilor în domeniulsituatiilor de urgenta specifice bucatariilor si spatiilor anexe aferente Aplicarea normelor igienico-sanitare specifice bucatariilor si de siguranta alimentelor Aplicarea normelor de protectie a mediului, prevenirea si combaterea risipei alimentare si adeseurilor alimentare Respectarea drepturilor consumatorului cu referire la cantitatea/calitatea/prezentareapreparatelor Aplicarea notiunilor de baza despre comunicare, comportament profesional, lucru în echipa sipsihologia consumatorului specifice domeniului turismului si alimentatiei Aplicarea principiilor nutritiei sanatoase si echilibrate Asigurarea calitatii materiilor prime si auxiliare, a semipreparatelor si preparatelor culinare Aplicarea notiunilor de baza despre organizarea activitatilor specifice în bucatarie Efectuarea operatiilor primare asupra materiilor prime si auxiliare Realizarea semipreparatelor culinare Realizarea preparatelor culinare Prezentarea estetica a preparatelor culinare Aplicarea notiunilor de evidenta operativa specifice activitatii din bucatarie Conditii de acces la programul Curs Calificare Bucatar: invatamant general obligatoriu, aviz medical |