Pregatirea si servirea mesei zilnice:
3 mese/zi si gustare, meniul fiind adaptat dupa nevoile rezidentilor;
fractionarea meselor in functie de toleranta individuala;
Supliment lichid (apa, ceai, compot, sucuri, etc) pentru hidratarea rezidentilor;
Deplasare interior/exterior (dupa caz si nevoie existenta)
Legume crude sau fierte (morcov, rosii, broccoli, telina, cartofi, mazare, fasole) si verdeturi
Fructe crude sau sub forma de compot (in functie de sezon) – mere, caise, piersici, portocale, cirese, prune.
Produse lactate. Laptele reprezinta o sursa valoroasa de proteine si calciu.
Probioticele din chefir sau iaurt contribuie la reglarea tranzitului digestiv si la sanatatea florei bacteriene intestinale.
Nuci si seminte in cantitati moderate – bogate in micronutrienti, cu efecte benefice in functionarea optima a creierului si sitemului cardiovascular.
Carne slaba (pui, vita) – folosita in prepararea supelor, ciorbelor si mancarurilor.