Mancarea este preparata zilnic, din ingrediente proaspete – de catre personal calificat. In bucataria proprie, dotata cu echipamente moderne performante. Pregatirea si servirea mesei zilnice: 3 mese/zi si gustare, meniul fiind adaptat dupa nevoile rezidentilor; fractionarea meselor in functie de toleranta individuala; Supliment lichid (apa, ceai, compot, sucuri, etc) pentru hidratarea rezidentilor; Deplasare interior/exterior (dupa caz si nevoie existenta) Legume crude sau fierte (morcov, rosii, broccoli, telina, cartofi, mazare, fasole) si verdeturi Fructe crude sau sub forma de compot (in functie de sezon) – mere, caise, piersici, portocale, cirese, prune. Produse lactate. Laptele reprezinta o sursa valoroasa de proteine si calciu. Probioticele din chefir sau iaurt contribuie la reglarea tranzitului digestiv si la sanatatea florei bacteriene intestinale. Nuci si seminte in cantitati moderate – bogate in micronutrienti, cu efecte benefice in functionarea optima a creierului si sitemului cardiovascular. Carne slaba (pui, vita) – folosita in prepararea supelor, ciorbelor si mancarurilor. Fiecarui rezident in parte i se va stabili un program de nutritie, in functie de starea sa de sanatate, de catre un medic nutritionist. Rezidentilor li se vor oferi 3 mese principale pe zi, cu gustari intre ele. Beneficiem de bucatarie proprie, astfel putem asigura ca hrana este proaspata si gatita de un personal calificat. |