Se spune adesea ca trecutul poate sa fie oglinda pentru viitor. Istoria cateringului in intreaga lume acopera activitatile de pregatire a hranei si cazare pentru oamenii aflati in miscare. In vechime, oamenii calatoreau pentru motive de afaceri, asa cum o fac si in zilele noastre, desi in acea vreme o faceau de obicei in numele regelui sau guvernului. Multa lume de asemenea mergea in pelerinaj la temple, in special pe jos, asa cum merg crestinii in locurile sfinte sau musulmanii la Mecca. Primele institutii mentionate care au furnizat hrana si adapost au fost in Orientul Mijlociu. Ele au fost construite de-a lungul itinerarelor de caravane si s-au numit Caravanserai, hanuri cu curtile mari pentru popasuri pe timp de noapte. Astfel, drumurile au avut o importanta deosebita in dezvoltarea timpurie a industriilor cateringului. Popasurile de posta au oferit hrana calatorilor, cazare si cai de schimb. In Europa medievala vestica, manastirile si castelele ofereau de asemenea ospitalitatea calatorilor, iar calugarii preparau si gateau mancaruri gustoase pentru toti musafirii. Stapanii feudali locali ofereau hrana si adapost in resedintele de tara calatorilor. Sub Iacob I Stuart (1603-1625), hangii trebuiau sa furnizeze cazare pentru musafiri. Hrana era din belsiug pentru cei cu bani si bucatarii primeau plata buna, dar ocupatia nu era foarte potrivita, trebuia sa fie executata cu vase de fier, puse direct peste flacara, emanand astfel fum inecacios. Astazi cateringul inseamna afacerea de a oferi servicii alimentare la un loc îndepărtat sau la un loc precum un hotel, o casă publică sau altă loca?ie. Cateringul a evoluat pentru a deveni o afacere artizanală. Furnizorii creează acum o experien?ă care implică sim?urile si care cuprinde in complexitatea ei activitati de pregatire, montare, livrare, servire si pana la debarasare. Acest proces care inglobeaza mai multe meserii de la soferi, maestrii bucatari si cofetari, chelneri, picoli, barmani, oameni de serviciu la designeri, florari,somelieri, muzicieni etc. ofera momente unice si deosebite prin magia si maiestria organizatorilor. Cateringul la CASA DUNOSE se diferentiaza prin cateva elemente esentiale: D – Diversitate in conceperea meniurilor si combinarea diferitelor specialitati culinarea de la coffe-break-uri, barbeque, la dineuri si protocoale pana la mese traditionale de sarbatori sau diferite evenimente speciale U – Unicitate in rapiditatea cu care raspundem solicitarilor clientilor in fiecare zi N – Naturale si fara conservanti sunt produsele casei Dunose O – Organizare si orientare catre client in satisfacerea solicitarilor partenerilor nostrii S – Serviabilitate si amabilitatea se vad in placerea cu care ne desfasuram activitatea in fiecare zi E – Experienta si logistica in organizarea activitatii de catering pentru 1000 de persoane pe zi Cu aceste competente bine definite si cu multa pasiune si daruire in activitatea pe care o desfasuram suntem bucurosi sa facem parte din evenimentul pe care doresti sa il organizezi! |