Cum sa alegem corect tortul de nunta? In primul rand, trebuie sa stii ca tortul de nunta nu este un accesoriu de final, nu este doar o traditie si in mod clar nu este ceva ce trebuie facut la repezeala! El trebuie sa va reprezinte pe voi, trebuie sa reprezinte atitudinea evenimentului si mai ales sa fie un moment artistic in sine, o capodopera, mai ales ca este imaginea cu care pleaca toata lumea acasa! De exemplu daca il intrebi pe Gigel, Ionel, Vasilica cum au fost nuntile la care au fost aseara, 95% din raspunsuri vor fi: am mancat patru feluri de mancare, am baut, am platit si am plecat!!! Dar, daca la sfarsit vei oferi un adevarat moment artistic, asa cum facem noi cei de la Casa Kraus cu fiecare tort, impresia va fi, garantat cu totul alta! Exemplu tort de duzina si tort artistic: Deci, cu ce trebuie sa incepem alegerea tortului de nunta? In primul rand trebuie sa stim aproximativ numarul de invitati- in functie de asta va fi greutatea tortului si implicit aspectul. Calculul se face simplu: pentru ce este imbracat in icing sau martipan cca 130-140 gr/persoana si pentru ce este imbracat in frisca, caramel, aschii de ciocolata, etc, cca 110-120gr/persoana. Ce gust trebuie sa aiba tortul de nunta? Nu este de ajuns sa fie mare si umflat trebuie sa aiba si un gust imbietor. Trebuie sa evitati pe cat posibil cremele-adica de multe ori margarina si excesul de zahar- fac mai mult rau, caci dupa patru feluri de mancare si multa bautura sa mananci ceva extrem de dulce, te lesina instant. Deci gustul tortului trebuie sa fie usor si racoritor, sa te revigoreze dupa atata dezmat! Si cum poti sti care este gustul perfect pentru tine? Trebuie musai sa ne testati compozitiile de tort! |