Recuperarea medicala este o etapa extrem de importanta in procesul de tratament al afectiunilor ortopedice, fie ca se aplica pentru tratarea directa a unor afectiuni cronice sau traumatice, fie ca este necesara pentru recuperarea mobilitatii articulare in urma unei interventii chirurgicale ortopedice.Insa cel putin la fel de importante sunt diagnosticarea in ortopedie, precum si stabilirea unui plan corect de tratament. Inclusiv evaluarea oportunitatii unei interventii chirurgicale sau decizia de tratament non-invazivDe aceea, la Centrokinetic avem o abordare integrata a tuturor etapelor: preventie, diagnostic si tratament in afectiunile ortopedice.Abordarea integrata, de la diagnostic pana la recuperare, este preferabila in primul rand pentru pacient, deoarece: - Ofera neutralitate deciziei de interventie chirurgicala. Medicul ortoped trebuie si, in acest caz, poate, sa evalueze fara nicio constrangere beneficiile versus efortul pacientului pentru fiecare varianta de tratament (chirurgical sau non-invaziv), si sa recomande varianta cea mai buna pentru fiecare pacient.
- Ofera posibilitatea efectuarii planului de recuperare medicala sub directa supervizare a medicului curant. Indiferent daca este o recuperare post-chirurgicala, post-traumatica sau pentru o problema cronica, medicul care a pus diagnosticul si care a realizat interventia chirurgicala (dupa caz), monitorizeaza evolutia recuperarii si poate valida sau ajusta in timp real planul de tratament, pentru a obtine cel mai bun rezultat posibil in urma recuperarii.
- Ofera posibilitatea implementarii de protocoale complete in clinica, de la prima vizita pana la recuperarea completa. Clinica Centrokinetic este printre putinele clinici din Romania care functioneaza in baza unor protocoale medicale predefinite, dezvoltate de dr. Andrei Bogdan, in concordanta cu practicile consacrate la nivel international.
Serviciile departamentului de ortopedie sunt grupate in urmatoarele categorii: - Consultatie initiala: de la primele simptome, consultatie cu recomandare de investigatii sau cu diagnostic direct.
- Consultatie dupa investigatii: in ortopedie, multe afectiuni au nevoie de investigatii imagistice (RMN, Radiologie, Ecografie) pentru confirmarea diagnosticului.
- Consultatie de control: dupa parcurgerea etapei de recuperare, dupa interventie chirurgicala sau dupa efectuarea unor proceduri.
- Infiltratii articulare – cu solutii vasco-elastice sau Kenalog, o tehnica moderna cu beneficii extraordinare pentru mobilitatea articulara. Mai multe detalii aici.
- Terapii regenerative – PRP High si PRP Low, o tehnica inovativa la nivel mondial, care se bazeaza pe propriile celule stem ale organismului pentru refacerea tesutului cartilaginos sau osos. Mai multe detalii aici.
Medicii care formeaza echipa de excelenta a departamentului de ortopedie Centrokinetic: - Dr. Andrei Ioan Bogdan – medic primar de ortopedie-traumatologie in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca, sef de lucrari la UMF “Carol Davila” Bucuresti, fondatorul si managerul general al clinicii Centrokinetic.
- Dr. Vlad Alexandrescu Georgeanu – medic primar de ortopedie-traumatologie, asistent universitar la UMF “Carol Davila” Bucuresti.
- Dr. Atasiei Tudor - medic primar de ortopedie-traumatologie, Sp. Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon
- Dr. Catalin Gican, medic specialist de ortopedie-traumatologie, cu 6 ani de experienta in medicina de recuperare, specializat in traumatologie sportiva.
- Dr. Alexandru Crintea, medic specialist de ortopedie-traumatologie, cu activitate chirurgicala la spitalul Sanador din Bucuresti.
|