In noul inceput de mileniu in care se incearca, pe plan mondial, globalizarea economica, si in plan national atingerea unei economii de piata demne de reusita integrarii Romaniei in structurile europene, societatile comerciale romanesti, alcatuite in proportie de peste 95% din IMM-uri, trebuie sa se adapteze rapid ritmului galopant al noilor cerinte europene. De ce membru CNIPMMR? Pentru ca reusita firmei Dumneavoastra, depinde de accesul prompt la informatie, consultanta specializata, pregatirea personalului si a conducerii, sustinerea intereselor firmei, pe care CNIPMMR poate sa vi-l ofere in cel mai scurt timp posibil. Cine poate deveni membru al CNIPMMR? MEMBRI - societati comerciale cu capital majoritar privat, infiintate in conformitate cu legislatia in vigoare
MEMBRI ASOCIATI - asociatiile familiale,
- asociatii profesionale
- asociatii de ramura
- persoane fizice autorizate.
MEMBRI SUSTINATORI - diverse persoane fizice, societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura constituite conform legislatiei in vigoare
- alte persoane juridice neguvernamentale si apolitice (ex. reprezentante ale unor firme straine in Romania)
- Capitalul societatii comerciale poate fi integral romanesc, strain sau mixt.
- Societatea comerciala care adera la CNIPMMR isi desemneaza reprezentantul, persoana fizica din cadrul societatii, care sa o reprezinte in CNIPMMR.
- Apartenenta politica a persoanelor ce reprezinta societatile comerciale membre ale CNIPMMR este libera, dar este interzis in mod expres ca aceste optiuni politice sa se manifeste in orice fel in cadru CNIPMMR.
- In cazul in care diverse asociatii neguvernamentale de tip patronal, profesional, etc., solicita aderarea la CNIPMMR, Comitetul Director poate aviza, iar Colegiul Managerial poate aproba aderarea ca membrii plini sau membrii asociati.
Care sunt drepturile membrilor? - Sa beneficieze de sprijin, asistenta si indrumare in activitatea economica, de productie etc., corespunzator cu obiectul sau domeniul de activitate;
- Sa primeasca informatiile de care dispune CNIPMMR, referitoare la problemele comerciale, financiare, bancare, valutare, fiscale, vamale, juridice, marketing, manageriale, tehnice, tehnologice si in alte domenii de activitate.
- Sa fie aparat impotriva concurentei neloiale si impotriva abuzurilor administrative si sindicale.
- Sa primeasca publicatiile editate de Consiliu.
- Sa beneficieze de programele de pregatire, de serviciile cluburilor, bazelor sportive si altor tipuri de activitati organizate de CNIPMMR si filiale sale.
- Sa participe la expozitii, targuri si orice alte manifestari organizate de consiliu in tara si in strainatate.
- Sa primeasca asistenta juridica, economica, tehnica, financiara, comerciala si in alte domenii de activitate de la persoanele de specialitate din cadrul CNIPMMR.
- Sa primeasca asistenta juridica in litigiile cu parteneri straini.
- Sa aleaga si sa fie ales in organismele de conducere.
Care sunt obligatiile membrilor? - Sa actioneze pentru realizarea obiectului de activitate al consiliului, in vederea indeplinirii scopurilor din statut.
- Sa respecte statutul si hotararile organismelor de conducere, sa plateasca taxa de inscriere si cotizatia anuala.
- Sa respecte normele de etica profesionala si tinuta morala in relatiile cu ceilalti membrii CNIPMMR si cu parteneri de contracte.
- Sa militeze pentru cresterea prestigiului CNIPMMR si al membrilor acestuia, in tara si in strainatate.
- Sa participe la actiunile organizate de CNIPMMR.
Cum puteti deveni membru CNIPMMR? Completati o adeziune;Achitati o taxa de inscriere si o cotizatie lunara, in functie de numarul de angajati, dupa cum urmeaza:Categoria societatiicomercialeTaxa de inscriereCotizatia lunaraMicrointreprinderi(pana la 9 angajati)30 RON10 RON Intreprinderi Mici(10 - 49 angajati)50 RON 10 RON Intreprinderi Mijlocii(50 - 249 angajati)100 RON 10 RONAsociatii, CLIMM, PIMM, filiale cu personalitate juridica250 RON 5 RON x (nr. de membri)Aceste taxe sunt valabile pana la 31 decembrie 2010 numai la sediul central CNIPMMR din Bucuresti, fiecare structura teritoriala are propriul nivel de taxe. Unde trebuie sa va adresati? Filialelor noastre din teritoriu (pentru date de contact accesati pagina de filiale).Pentru informatii suplimentare contactati-ne la telefon 021-312.68.93, pe fax la 021-312.66.08 sau pe e-mail la office@cnipmmr.ro. |