COD CURS NC 5122.2.1 TIP CURS Curs de calificare nivel 3 DURATA 720 de ore, din care 240 de ore teorie si 480 de ore pregatire practica (aproximativ 6 luni) CONDITII DE ACCES Studii – învatamânt general obligatoriu ACTE NECESARE Copie carte de identitate Copie certificat de nastere Copie certificat de casatorie (daca este cazul) Copie diploma de studii Adeverinta medicala “sanatos clinic si psihic” sau copie de pe fisa de aptitudini eliberata de medicina muncii PRET 800 lei/persoana (nu se aplica TVA) *Nu se percep taxe suplimentare de înscriere sau examinare PREGATIRE TEORETICA SI PRACTICA Teorie Module de curs Comunicare Organizare si aprovizionare Realizarea preparatelor de baza Bucatarie calda Bucatarie rece Practica Practica se desfasoara în laboratorul propriu si în productie în cadrul hotelurilor si restaurantelor cu care Centrul National de Învatamânt Turistic a încheiat conventii de practica. Modulul se finalizeaza cu caiet de practica în bucatarie. COMPETENTE PROFESIONALE DOBÂNDITE 1. Comunicarea la locul de munca 2. Desfasurarea muncii în echipa 3. Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca 4. Asigurarea conditiilor igienico-sanitare 5. Organizarea cadrului general de deschidere si închidere a activitatii sectiei 6. Prevenirea poluarii mediului 7. Întocmirea documentelor specifice 8. Pregatirea antreurilor calde si reci 9. Pregatirea fripturilor 10. Pregatirea gustarilor calde si reci 11. Pregatirea mâncarurilor din carne 12. Pregatirea mâncarurilor din legume, orez, oua, paste fainoase 13. Pregatirea preparatelor lichide 14. Prepararea dulciurilor (deserturilor) 15. Prepararea fondurilor glace 16. Prepararea mâncarurilor din peste si fructe de mare 17. Realizarea actiunilor de supervizare si control 18. Realizarea aluaturilor de baza 19. Realizarea salatelor 20. Realizarea sosurilor EXAMENUL DE ABSOLVIRE A CURSULUI Test scris cu întrebari din modulele de pregatire teoretica. Proba practica consta în executarea de preparate si prezentarea acestora, conform biletelor de examen extrase. TIP CERTIFICAT OBTINUT Certificat de calificare profesionala cu recunoastere nationala si internationala eliberat de Autoritatea Nationala a Calificarilor, cu avizul Ministerului Educatiei si Cercetarii si al Ministerului Muncii si Protectiei Sociale. ACREDITARE Centrul National de Învatamânt Turistic este autorizat de catre Autoritatea Nationala a Calificarilor pentru cursul de BUCATAR, conform autorizatiei seria B nr. 0011218, eliberata cu avizul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale si Ministerului Educatiei Nationale. |