COD CURS NC 7412.2.1 TIP CURS Curs de calificare nivel 3 DURATA 720 de ore, din care 240 de ore teorie si 480 de ore pregatire practica (aproximativ 6 luni) CONDITII DE ACCES Studii – învatamânt general obligatoriu ACTE NECESARE Copie carte de identitate Copie certificat de nastere Copie certificat de casatorie (daca este cazul) Copie diploma de studii Adeverinta medicala “sanatos clinic si psihic” sau copie de pe fisa de aptitudini eliberata de medicina muncii PRET 800 lei/persoana (nu se aplica TVA) *Nu se percep taxe suplimentare de înscriere sau examinare PREGATIRE TEORETICA SI PRACTICA Teorie Module de curs Comunicare Etica si comunicare profesionala Aplicarea conceptelor de baza ale contabilitatii Utilizarea metodelor, procedeelor si principiilor contabilitatii Asigurarea calitatii în turism si alimentatie Organizarea activitatii în unitatile de primire turistica Realizarea proceselor de baza în alimentatie Pregatirea sortimentului de preparate si bauturi Utilizarea sistemelor de servire în restauratie Realizarea produselor de patiserie Realizarea produselor de cofetarie Expunerea si comercializarea produselor de patiserie-cofetarie Practica Practica se desfasoara în laboratorul propriu si în productie în cadrul hotelurilor si restaurantelor cu care Centrul National de Învatamânt Turistic a încheiat conventii de practica. Modulul se finalizeaza cu caiet de practica în bucatarie. COMPETENTE PROFESIONALE DOBÂNDITE 1. Etica si comunicare profesionala 2. Aplicarea conceptelor de baza ale contabilitatii 3. Utilizarea metodelor, procedeelor si principiilor contabilitatii 4. Asigurarea calitatii în turism si alimentatie 5. Organizarea activitatii în unitatile de primire turistica 6. Realizarea proceselor de baza în alimentatie 7. Pregatirea sortimentului de preparate si bauturi 8. Utilizarea sistemelor de servire în restauratie 9. Realizarea produselor de patiserie 10. Realizarea produselor de cofetarie 11. Expunerea si comercializarea produselor de patiserie-cofetarie EXAMENUL DE ABSOLVIRE A CURSULUI Test tip grila cu subiecte care acopera integral tematica programei. Proba practica consta în executarea de preparate si prezentarea acestora, conform biletelor de examen extrase. TIP CERTIFICAT OBTINUT Certificat de calificare profesionala cu recunoastere nationala si internationala eliberat de Autoritatea Nationala a Calificarilor, cu avizul Ministerului Educatiei si Cercetarii si al Ministerului Muncii si Protectiei Sociale. ACREDITARE Centrul National de Învatamânt Turistic este autorizat de catre Autoritatea Nationala a Calificarilor pentru cursul de COFETAR-PATISER, conform autorizatiei seria B nr. 0011728, eliberata cu avizul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale si Ministerului Educatiei Nationale. |