COD CURS NC 5123.2.1 TIP CURS Curs de calificare nivel 3 DURATA 720 de ore, din care 240 de ore teorie si 480 de ore pregatire practica (aproximativ 6 luni) CONDITII DE ACCES Studii – învatamânt general obligatoriu ACTE NECESARE Copie carte de identitate Copie certificat de nastere Copie certificat de casatorie (daca este cazul) Copie diploma de studii Adeverinta medicala “sanatos clinic si psihic” sau copie de pe fisa de aptitudini eliberata de medicina muncii PRET 650 lei/persoana (nu se aplica TVA) *Nu se percep taxe suplimentare de înscriere sau examinare PREGATIRE TEORETICA SI PRACTICA Teorie Module de curs Etica si comunicare profesionala Aplicarea conceptelor de baza ale contabilitatii Utilizarea metodelor, procedeelor si principiilor contabilitatii Asigurarea calitatii în turism si alimentatie Organizarea activitatii în unitatile de primire turistica Realizarea proceselor de baza în alimentatie Pregatirea sortimentului de preparate si bauturi Utilizarea sistemelor de servire în restauratie Servirea în restauratie Organizarea meselor speciale Practica Practica în productie se realizeaza în hoteluri/restaurante cu care Centrul National de Învatamânt Turistic a încheiat conventii de practica. Modulul se finalizeaza cu caiet de practica în restaurant. COMPETENTE PROFESIONALE DOBÂNDITE 1. Etica si comunicare profesionala 2. Aplicarea conceptelor de baza ale contabilitatii 3. Utilizarea metodelor, procedeelor si principiilor contabilitatii 4. Asigurarea calitatii în turism si alimentatie 5. Organizarea activitatii în unitatile de primire turistica 6. Realizarea proceselor de baza în alimentatie 7. Pregatirea sortimentului de preparate si bauturi 8. Utilizarea sistemelor de servire în restauratie 9. Servirea în restauratie 10. Organizarea meselor speciale EXAMENUL DE ABSOLVIRE A CURSULUI Test scris cu întrebari din modulele de pregatire teoretica. Proba practica consta în executarea de preparate conform biletelor de examen extrase. TIP CERTIFICAT OBTINUT Certificat de calificare profesionala cu recunoastere nationala si internationala eliberat de Autoritatea Nationala a Calificarilor, cu avizul Ministerului Educatiei si Cercetarii si al Ministerului Muncii si Protectiei Sociale. ACREDITARE Centrul National de Învatamânt Turistic este autorizat de catre Autoritatea Nationala a Calificarilor pentru cursul de OSPATAR (CHELNER) VÂNZATOR ÎN UNITATI DE ALIMENTATIE, conform autorizatiei seria B nr. 0011219, eliberata cu avizul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale si Ministerului Educatiei Nationale. |