|
| | | | Detalii | | | | Enzimele digestive sunt garantiile unui proces digestiv optim. Rezultatul final al digestiei consta in descompunerea hidratilor de carbon pana la monozaharide (in principal pana la glucoza), a proteinelor pana la aminoacizi, a lipidelor pana la acizi grasi si glicerina, a acizilor nucleici pana la baze nucleotidice si pentoze. In lipsa enzimelor digestia alimentelor consumate nu s-ar mai putea realiza si organismul n-ar mai fi in masura sa extraga elementele necesare din hrana. Cu ajutorul enzimelor se elibereaza din alimente vitamine, aminoacizi si substante minerale necesare pentru functionarea normala a organismului. Deoarece fiecare enzima contribuie la prelucrarea unei substante nutritive, diversele enzime nu se pot substitui intre ele. In cazul in care apare o carenta enzimatica de orice tip, se produc dereglari ale procesului digestiv (meteorism, dereglarea tranzitului intestinal, etc.), care mai devreme sau mai tarziu vor facilita si declansa unele boli | | | | | | | | |
|
|