SAUVIGNON BLANC Sec, alc. 13% vol. Medaliat cu Aur la Concursul International de vinuri, Bucuresti 2008 Recoltati la un echilibru perfect intre zahar si aciditate, strugurii sunt apoi vinificati la o temperatura scazuta de 12-13 gr. C, conform tehnologiilor din “Lumea noua”. Vinul obtinut este unic, cu o aroma desavarsita, tipica soiului, apreciata de cunoscatori. Culoarea aurie si-o datoreaza boabelor culese tarziu, o caracteristica specifica Domeniilor Viticole Tohani. TAMAIOASA ROMANEASCA Dulce, alc. 11% vol. Medaliat cu Aur la Concursul International de vinuri, Bucuresti 2008 Este un vin desavarsit, obtinut din struguri supramaturati de pe colinele insorite ale Domeniilor Viticole Tohani. Fermentatia se desfasoara in conditii speciale, vinul obtinut reprezentand intr-adevar “Licoarea lui Bachus”. Are un rest de zahar de 50 g zahar/l, o aroma puternica de trandafiri, insotita de o fructuozitate si prospetime caracteristice, datorate tehnologiei de ultima generatie folosite. RIESLING Sec, alc. 13% vol. Un vin cu o frumoasa culoare galben-verzuie, puternic, echilibrat, cu o aciditate usor ridicata, fiind o companie ideala la peste, branzeturi speciale. MERLOT Sec, alc. 12,5% vol. Culesi de pe suprafete cu cele mai bune expozitii, strugurii sunt atent selectionati, dand posibilitatea obtinerii unor vinuri cu insusiri deosebite: aroma subtila de cirese amare, ardei verde, un usor caracter taninos. CABERNET SAUVIGNON Sec, alc. 13% vol. Este socotit “Regele vinurilor rosii”, cu o aroma puternica si inconfundabila de fructe de padure, dar in acelasi timp rotund, echilibrat. Climatul favorabil al Domeniilor Viticole Tohani, precum si solul calcaros, culesul târziu, contribuie an de an la nasterea acestui “Tohani pur sange”. Este un vin sec, ce capata noblete prin învechire. PINOT NOIR Sec, alc. 12,5% vol. Un adevarat vin aristocratic, elegant, consistent, catifelat, din struguri culesi la maturitate deplina, cu o culoare frumoasa liliachiu-rubinie. Recoltarea se face tarziu, ceea ce face ca acest vin sa fie un adevarat nectar, de o bogatie aromatica cu totul speciala, in care se fac simtite notele de coacaze negre. FETEASCA NEAGRA Sec, alc. 13% vol. Structura si consistenta vinului sunt datorate strugurilor culesi tarziu, intr-un stadiu avansat de maturare, la care majoritatea boabelor sunt stafidite. Bogatia taninurilor si savoarea aromatica amintesc de cea a prunelor uscate, la care se adauga un usor gust de ciocolata amaruie. BUSUIOACA DE BOHOTIN Demisec, alc. 12% vol. Vin rose, de culoarea frunzei de ceapa, cu o aroma speciala de trandafiri, obtinut din struguri supramaturati, culesi tarziu, ceea ce îi confera o mare densitate. Are o aciditate ridicata ce imprima o vioiciune placuta vinului. |