Servirea vinului in sistem "Bag in Box" In scopul alinierii la cele mai moderne standarde comerciale, Domeniile Viticole Tohani au adoptat sistemul de vanzare a vinului vrac prin intermediul dozatoarelor de servire cu sistem de racire a vinului, denumit "Bag in Box". Despre sistemul "Bag in Box": Sistemul "Bag in Box" este alcatuit din doua elemente: linie de imbuteliere; dozatoare de servire cu sistem de racire a vinului. Linia de imbuteliere "Bag in Box": - videaza recipientul inainte de umplere, protejand vinul de orice contact cu aerul; - asigura protectia impotriva microorganismelor si a bacteriilor care pot deteriora vinul, prin imbutelierea la cald; - recipientul "Bag in Box" este confectionat din polietilena specifica, care apara vinul impotriva luminii, ale carei raze ultraviolete pot diminua calitatile vizuale ale vinului (culoarea); Sistemul “Bag in Box” are dublu rol: 1. elimina riscul ca vinul sa aiba contact cu aerul 2. asigura servirea rapida a clientului. Dozatorul de servire a vinului ambalat in sistem “Bag in Box” are 3 capete de servire, 2 pentru vinuri albe si 1 pentru vin rosu. Dozatorul de servire cu sistem de racire a vinului, prezinta urmatoarele avantaje: - capacitatea de racire a vinului este asigurata prin intermediul a doua dintre robinetele dozatorului ceea ce reprezinta un avantaj major pentru vinurile albe seci; - efectul estetic corespunzator din punct de vedere comercial, dozatorul fiind dotat cu un mobilier de stocare al sistemului "Bag in Box", din care preia cantitatea necesara servirii cu ajutorul pompelor speciale. Avantajele sistemului "Bag in Box": 1. Conservarea vinului la aceeasi calitate; 2. Datorita ambalajului creat special pentru vin, conservarea se face pe toata perioada pastrarii în ambalaj, fara a exista pericolul deprecierii sau schimbarii calitatii; 3. Controlul asupra temperaturii de servire; Datorita capacitatii instalatiei de racire a dozatorului, vinul alb oferit spre consum este servit rece. 4. Pretul este competitiv, sub media pietei, pentru pachetul complet: aparat dozator cu trei capete si mobilier de stocare, ambalaj de unica folosinta, transport de aprovizionare. 5 Livrare rapida: Preluarea comenzilor la producator si livrarea acestora catre Crama Tohani se desfasoara 24 de ore din 24. 6. Gama variata de sortimente de vin: In functie de preferintele consumatorului se poate alege dintr-o varietate de 9 sortimente de vin: 4 vinuri rosii si 5 vinuri albe. Sortimentele de vin sunt: CABERNET SAUVIGNON vin rosu-rubiniu sec, cu concentrare de arome si un gust expresiv. Acest ”Tohani pur sânge“ îsi datoreaza calitatile deosebite climatului mediteranean si solului specific zonei Domeniilor Viticole Tohani, precum si culesului tarziu al strugurilor. FETEASCA NEAGRA vin rosu demisec, la care bogatia taninurilor si savoarea aromatica amintesc de cea a prunelor uscate, la care se adauga un usor gust de ciocolata amaruie. Se obtine dupa o triere riguroasa a strugurilor si prin supunerea lor la o tehnica speciala de vinificatie. NEGRU DE TOHANI vin rosu demidulce, care prin aroma discreta si placuta aminteste de cea a fructelor exotice bine coapte. Este obtinut dintr-o cupajare de Burgund si Sangiovese. SANGE DE TAUR vin rosu-rubiniu dulce, taninos, cu miros caracteristic de strugure. Se obtine dintr-o combinatie speciala de soiuri de struguri. TAMAIOASA ROMANEASCA vin galben-auriu dulce, cu o aroma tipica soiului care aduce aminte de perele busuioace. Un vin special placut, care pastreaza o aciditate temperamentala ce ii invioreaza gustul. FETEASCA REGALA vin alb demisec, cu aroma florala caracteristica, apreciat pentru lejeritate si armonie. Este obtinut printr-o triere speciala a strugurilor. MUSCAT OTONEL vin galben-verzui demidulce, placut, echilibrat. Un vin superior care beneficiaza de conditiile speciale de pe colinele insorite ale Domeniilor Tohani. SAUVIGNON BLANC vin galben-auriu demisec, special prin situarea sa la granita dintre aromat si nearomat. Este un vin corpolent, catifelat, cu o aciditate moderata, foarte apreciat de catre cunoscatori. RIESLING vin alb sec puternic si distinctiv, o combinatie de arome florale si savoare care aminteste de piersici. Calitatile sale specifice sunt direct legate de solul din care este obtinut. |