Realizarea de retele structurate voce-date Lu?nd in considerare necesităţile dumneavoastra concrete, specialistii noştri va pot oferi solutia tehnica optima perfect adaptata cerintelor si conditiilor de lucru din cadrul companiei dumneavoastra. Instalarea unei centrale telefonice impreuna cu o retea date ? voce reprezinta o eficientizarea a comunicatiilor in cadrul unei firme. Punctul de plecare il va reprezenta vizita specialistilor noştri la sediul dumneavoastra , evaluarea conditiilor concrete, realizarea unei schite de proiect si alcatuirea unui deviz estimativ. Retele structurate voce - date - Cablarea structurata se va realiza conform standardelor in vigoare pentru retelele structurate cat 5e respective cat6 / cat7. Suportul tehnic este asigurat de specialistii nostri certificati de firmele furnizoare de echipamente.
- Nodul central al retelei il reprezinta dulapul de telecomunicatii in componenta caruia intra : patch paneluri , wire managere , patch ? corduri, elemente active.
- Elemente de cablare structurata:
- 1. cablajul orizontal se realizeaza folosind cablu cablu UTP/FTP/STP Cat.5e sau Cat6 / Cat7 pozat plec?nd de la nivelul rackurilor de telecomunicatie, de-a lungul magistralelor principale si secundare, p?nă la nivelul statiilor de lucru.
- 2. cablajul vertical Pentru realizarea intercomunicarilor intre rack-urile de nivel se pot folosi:
- cablu UTP/FTP/STP Cat 5e sau Cat.6 HALOGEN FREE
- fibra optica
Traseele au ca suport fizic patul de cablu metalic sau canal de cablu din plastic , de dimensiuni corespunzatoare. - 3. casete si prize Se pot folosi :
- prize simple/duble aparente sau ingropate, ecranate sau neecranate
- casete de pardoseala cu 6/12 module
Standarde cablare structurata: - TIA/EIA-568-A-1995 (Commercial Building Telecommunications Wiring Standards) Defineste standardul de instalare sisteme de cablare pentru cladiri comerciale pentru a suporta retele de date, voice si video. De asemenea defineste criteriile tehnice si de performanta pentru cablare.
- TIA/EIA-568-A updates (1998-1999) TIA/EIA-568 a fost actualizat de mai multe ori in aceasta perioada. Update A1 defineste intarzierea de propagare si parametrul "delay skew". Update A2 specifica diferite schimbari. Update A3 specifica parametrii pentru cabluri hibride si combinate. Update A4 defineste parametrul NEXT si "return loss" pentru cabluri patch. Update A5 defineste necesitatile de performanta pentru Enhanced Category 5 (Category 5E).
- TIA 568-B.1-2000 (Commercial Building Telecommunications Wiring Standard) In anul 2000 au fost actualizate toate specificatiile si cea mai importanta modificare este specificarea cablului Category 5E ca si cablu recomandat pentru a indeplini minimul de performanta necesar. Alte anexe specifica informatii tehnice despre cabluri UTP 100-ohm twisted-pair cable, secranate shielded twisted-pair cable si fibra optica.
- TIA/EIA-569-A-1995 (Commercial Building Standard for Telecommunications Pathways and Spaces) Acest standard defineste cum sa se construiasca spatii si ghidaje pentru echipamentele de telecomunicatii.
- TIA 570-A-1998 (Residential and Light Commercial Telecommunications Wiring Standard) Acest standard specifica regulile pentru cablare rezidentiala.
- TIA/EIA-606-1994 (Building Infrastructure Administration Standard) Acest standard defineste regulile de design pentru managementul infrastructurii de telecomunicatii.
- TIA/EIA-607-1995 (Grounding and Bonding Requirements) Acest standard defineste regulile de impamantare si fixare a cablarii de telecomunicatii si echipament.
- Trend-ul actual este evolutia standardelor spre aplicatii de viteza ridicata precum Gigabit si 10Gigabit Ethernet si definesc tipuri avansate de cabluri si conectori precum Categorie 6 si Categorie 7. Categoria 6 asigura performanta canalului de date pana la 200 MHz iar Categoria 7 pana la 600 Mhz.
|