Clinica Dr. Florin Juravle Afisari: 476
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Chirurgie plastica Vizitatori: 288
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Sos.Pipera, nr.4,sector 1, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0318282280
-------------------------
Web: Internet
  email: contact@drflorinjuravle.ro
  site: www.drflorinjuravle.ro

 
Tratamentul ridurilor  
Detalii  

Tratamentul ridurilor cu botox si acid hialuronic

Pentru multi dintre noi informatiile despre toxina botulinica(botox) se limiteaza la agresivitatea pe care aceasta o are asupra muschilor, producand paralizia acestora, in cazul infectarii organismului. Cu toate acestea medicina moderna ne permite sa utilizam toxina botulinica, in domeniul esteticii, in cantitati extrem de mici, doze bine controlate si in urma unui proces de laborator in care molecula toxinei este inalt purificata.

Denumirea Botox provine din termenul toxina botulinica.

Initial indicatiile terapeutice ale Botox-ului se limitau in tratamente neurologice si oftalmologice, pentru tratarea spasmelor musculare si a strabismului.Cercetatorii au concluzionat ca este nevoie de 2500 - 3000 de unitati de toxina pentru ca aceasta sa fie letala pentru oameni, iar in scopuri cosmetice se folosesc in mod uzual doar 75 - maxim 100 de unitati Botox. Aceste studii au facut ca pacientii sa capete incredere in procedura de injectare cu Botox.

Exista mai multe tipuri de toxine botulinice(botox), dar singura folosita in chirurgia plastica si estetica este tipul A. Fata fiecareia dintre noi se transforma iremediabil cu timpul din cauza actiuni factorilor daunatori la care pielea este expusa zilnic, dar si datorita mostenirii genetice pe care am capatat-o fiecare.

Odata cu varsta, pielea pierde apa si elasticitatea si implicit frumusetea si finetea. Din cauza schimbarilor hormonale la care organismul este supus odata cu varsta colagenul epidermic se reduce si el determinand imbatranirea pielii si aparitia ridurilor. Pe langa acesti factori inevitabili, alimentatia, stresul, ingrijirea defectuoasa a pielii contribuie la accelerarea procesului de imbatranire a pielii.

Cutele ce apar intre sprancenele noastre sunt de fapt un rezultat al miscarii continue a muschilor fetei. botoxul este indicat pentru ameliorarea temporara a aspectului ridurilor verticale, moderate spre severe, dintre sprancene, observate in momentul incruntarii, la adulti cu varsta sub 65 de ani.

Botoxul actioneaza prin blocarea impulsurilor nervoase directionate catre toti muschii in care a fost injectat. Aceasta previne contractia muschilor, conducand la o paralizie temporara si reversibila. Pacientul este testat in caz de alergie la toxina botulinica cu o intepatura la nivelul bratului, se asteapta 10 minute si abia apoi se poate incepe procedura de injectare. In mod normal, procedura nu dureaza mai mult de 20 de minute, iar dupa injectare nu este nevoie de timp de recuperare.

Se poate parasi cabinetul medical imediat dupa procedura, dar este recomandat ca pacientul sa nu stea intins sau sa se aplece timp de 4 ore dupa tratament, sa nu maseze zonele tratate sau sa nu faca efort fizic timp de 24 de ore. Este indicata insa contractia voluntara a muschilor injectati (miscari usoare de incruntare, de incretire a fruntii, de inchidere si deschidere a ochilor), care grabeste instalarea efectului dorit.

Rezultatul dupa injectarea cu botox apare in cateva zile, iar ridurile se atenueaza in aproximativ o saptamana. Aspectul este foarte placut, natural si senin, iar la majoritatea pacientilor apare un efect de ridicare a jumatatilor laterale ale sprancenelor, care este binevenit. Starea de relaxare se produce incepand din ziua a doua sau a treia si se instaleaza complet cam dupa o saptamana. Dupa primul tratament cu botox rezultatul dureaza intre 3 - 6 luni, dupa care expresia fetei revine la "forma" initiala. Este momentul cand tratamentul trebuie repetat, iar rezultatul poate sa tina de data aceasta mai mult; dupa 4-5 astfel de sedinte efectele tind sa se prelungeasca in timp.

Reactiile adverse sunt rare si nu sunt periculoase. Dureri de cap, posibila "cadere" de spranceana sau de pleoapa, vedere tulbure sau de paralizia altor muschi decat cei vizati. Multe dintre aceste posibile efecte dispar la cateva zile dupa procedura. Daca doriti sa scapati de anumite riduri sau pur si simplu sa corectati anumite trasaturi sau imperfectiuni si in urma testelor efectuate in prealabil din care nu rezulta nicio interdictie, este foarte usor.

Tratamentul este simplu si consta in efectuarea mai multor punctii (intepaturi) care se realizeaza cu un ac foarte fin exact in muschii responsabili de miscarile de expresie. Unii medici folosesc o anestezie locala, cu ajutorul unei creme de xilina, care reduce disconfortul dat de intepatura acului.

Acidul hialuronic

Acidul hialuronic (HA) - o substanta care exista in mod natural in piele si ajuta la hidratare si la volumizare.Acesta se prezinta sub forma unor gelurile injectabile care se introduc usor in si sub piele pentru a reface instantaneu volumul pielii, pentru a netezi si a face sa dispara ridurile si cutele faciale si pentru a redefini buzele. Acesta este un gel cu consistenta omogena, negranulara care patrunde cu usurinta in piele si confera un aspect si o senzatie de netezime si naturalete.

Acest gel contine de asemeni 0.3% Lidocaina pentru a reduce in mod semnificativ durerea de injectare oferind o experienta reconfortanta.

Acidul hialuronic este o substanta ideala pentru materialele de umplere dermica deoarece confera o senzatie naturala in piele si are efect de durata.

Cu cat arati mai tanar, cu atat te simti mai bine. Dar inaintarea in varsta reprezinta un proces care nu poate fi oprit si, pe masura ce corpul imbatraneste, aspectul si proprietatile pielii se modifica.

Varsta, hormonii, expunerea la soare, fumatul toate au rolul lor ducand la aparitia ridurilor. Pielea este mai fragila si mai putin elastica. Pe masura ce inaintam in varsta, continutul de acid hialuronic (HA) din piele - care este foarte important pentru retinerea apei - scade. Glandele care produc sebum (sebacee) devin mai putin active si pielea devine mai uscata. De asemenea, pielea isi pierde din grasimi si prin urmare, are mai putin volum si este mai putin neteda si isi pierde si culoarea tinereasca si stralucirea.

Pe langa toate aceste schimbari, si forta de gravitatie actioneaza tragand de piele si determinand lasarea acesteia.

Ridurile sunt consecinta procesului de imbatranire. Odata cu inaintarea in varsta stratul intern, denumit derm, incepe sa se subtieze. Reteaua de elastina (proteina care confera gradul de intindere al pielii) si fibrele de colagen (principalele proteine de sustinere de la nivelul pielii), care sustin straturile superficilale, devenind mai slabe sau rupandu-se pot cauza aparitia ridurilor . Odata cu inaintarea in varsta, pielea isi pierde elasticitatea, este mai putin capabila sa isi pastreze hidratarea, secretia glandelor sebacee scade, iar pielea se vindeca mai greu. Toate acestea contribuie la aparitia ridurilor.

Ridurile dintre sprancene (riduri de incruntare) si ridurile care pleaca de la coltul ochilor (denumite si laba gastii) se formeaza din cauza contractiilor muschilor faciali. Rasul, incruntarea, privirea cu coada ochiului si alte expresii faciale obisnuite determina accentuarea acestor riduri. Cu timpul, aceste expresii asociate cu forta gravitatiei contribuie la aparitia gusei si pot determina lasarea pielii din jurul ochilor.

Pielea sanatoasa se regenereaza in permanenta. In timp ce vechiul colagen este distrus, un altul nou se formeaza. Cercetatorii au observat ca fumatul determina o scadere accentuata a producerii de colagen. Acest lucru determina la randul lui aparita ridurilor.

Durata efectelor poate depinde de varsta, cantitatea de filler injectat, locul de injectare, calitatea pielii si, in general, de starea de sanatate si de modul de viata al pacientei.

Totusi, efectele benefice ureaza pana la un an de la aplicarea tratamentului.

Care sunt efectele secundare?

Dupa injectarea de acid hialuronic, poate aparea:

  • o inrosire
  • umflare si invinetire in jurul locului de injectare

Majoritatea efectelor secundare sunt usoare sau medii si dispar dupa cateva zile, acestea includ, dar nu se limiteaza la:

  • durere/sensibilitate
  • intarire
  • umflare
  • chisturi/umflaturi
  • invinetire
  • prurit
  • decolorare

In cazul oricarei proceduri de injectare, exista si riscul de infectare.

Precautii inainte de tratament

Va sfatuim sa evitati aspirina sau alte medicamente non-steroidale si anti-inflamatorii (cu efect analgezic, antipiretic si antiinflamator) pentru o perioada de cateva zile inainte de injectarea cu Acid hialuronic. Acest lucru va reduce riscul de invinetire si sangerare a locului injectat.

In cazul in care aceasta este prima dvs. vizita, va trebui sa il informati pe medic cu privire la antecedentele medicale si cu privire la orice probleme actuale precum si in ceea ce priveste alergiile pe care le aveti la medicamentatia administrata.

Nu este necesara efectuarea unui test de alergie, in afara de cazul in care medicul considera ca acesta este necesar. Procedura este rapida si usoara. Injectarea dureaza doar 15-20 de minute.

Precautii dupa tratament

Deoarece gelul injectabil cu Acid hialuronic presupune un tratament simplu, nechirurgical, exista un timp minim de recuperare. In primele 24 de ore dupa tratament, trebuie sa evitati:

  • exercitiile solicitante
  • expunerea excesiva la soare sau caldura
  • bauturile alcoolice

pentru a reduce la minim riscurile de inrosire temporara, umflare si/sau mancarime.

Nici un tratament nu poate opri procesul de imbatranire; veti avea nevoie de rectificari daca doriti sa mentineti efectul, asa ca intrebati medicul cand va recomanda o noua sedinta.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
lidocaina  |  Abdominoplastie lipoaspiratie   |  Absorbant natural  |  Ace metalice  |  Ace mezoterapie  |  Acid hialuronic  |  Acid hialuronic injectabil  |  Acid imbatranire  |  Acid lactic  |  Acid tricloracetic  |  Acidul hialuronic   |  Acidul lactic  |  Acizii de fructe  |  Alergie la anestezic  |  Aminoacizi, antioxidanti  |  Anestezie locala  |  Apa purificata  |  Asimetrii areole sani  |  Aspect fizic placut  |  Atenuarea vergeturilor  |  Baile frecvente  |  Balsamuri buze  |  Baza de tratament  |  Blefaroplastie  |  Boli cronice   |  Boli de colagen  |  Boli piele  |  Celulele moarte  |  Chimice produse  |  Chirurgia sanului  |  Chirurgie estetica  |  Chirurgie estetica genitala  |  Chirurgie estetica nas  |  Cicatrici tratamente  |  Cicatricile rezultate  |  Cocktailuri organizari  |  Combaterea celulitei  |  Contine substanta activa   |  Contraceptive orale   |  Conturarea faciala  |  Corectia asimetriilor mamare  |  Corectia ginecomastiei  |  Corectie buze botox  |  Creion dermatograf   |  Crema maini  |  Crema hidratante  |  Crema peeling   |  Creme corp  |  Creme fata  |  Creme hidratante  |  Creme masaj  |  Creme nutritive  |  Creme par  |  Creme picioare  |  Creme ziua  |  Culoarea ochilor  |  Curatare chimica  |  Curatarea mecanica suprafetei vopsit  |  Depozitele de grasime  |  Depozitele nedorite  |  Depozitelor de grasime   |  Derma   |  Diabet zaharat  |  Domeniul esteticii  |  Durere cap tratamente  |  Dureri de picioare  |  Dureri musculare  |  Dureri spate  |  Edeme  |  Efect antiinflamator  |  Efect estetic  |  Efect vizual   |  Efecte benefice  |  Efecte laser  |  Efecte speciale   |  Efecte terapeutice  |  Elasticitatea pielii  |  Elimina stresul  |  Eliminarea firelor de par   |  Energie solara  |  Epilare barbati  |  Epilare ceara  |  Epilare definitiva  |  Epilare definitiva axila  |  Epilare definitiva brate  |  Epilare definitiva fata  |  Epilare definitiva picioare  |  Epilare definitiva spate  |  Epilare femei   |  Epilare inghinala  |  Epilare inghinala normala   |  Epilare ipl  |  Epilare laser  |  Epilare permanenta  |  Epilare picioare  |  Epilare spate  |  Estetica faciala  |  Expunere la soare  |  Extensii gene  |  Extensii par  |  Extracte naturale  |  Extracte vegetale  |  Factori de risc  |  Farduri sprancene  |  Fructe mare  |  Gel efect natural  |  Gene false  |  Genele false   |  Hidratare cu colagen  |  Hidratarea organismului  |  Hidratarea pielii fetei  |  Implant par  |  Implanturi mamare  |  Impuls electric  |  Inainte de epilare   |  Infectii cronice  |  Infectii cutanate  |  Infectii cutanate, acnee  |  Ingrijire 24 de ore din 24  |  Ingrijire a tenului   |  Ingrijire ten  |  Ingrijirea ochilor  |  Ingrijirea parului  |  Injectare toxina botulinica  |  Injectare toxina botulinica nivelul fruntii  |  Interventie chirurgicala labioplastie  |  Interventii chirurgicale strabism  |  Intretinere usoara  |  Lapte capra  |  Lasarea pielii fetei si fruntii  |  Lifting brate  |  Lifting corporal   |  Lifting facial  |  Lifting mamar cicatrici  |  Locul de munca  |  Machiaj efecte speciale  |  Marirea de buze   |  Marirea de buze cu acid hialuronic  |  Marirea sanilor  |  Masaj capilar  |  Masaj intretinere  |  Masaj medical  |  Medicamente frecvente  |  Medicamente homeopate  |  Medicamente orale  |  Medicina estetica  |  Medicina laborator  |  Mezoterapia tratarea celulitei  |  Mezoterapie  |  Mici interventii chirurgicale  |  Micsorarea sanilor  |  Minute de masaj  |  Mod de viata  |  Multivitamine minerale  |  Nisip pisici  |  Nivelul apei  |  Nivelul de lumina   |  Nu are contraindicatii   |  Par aspru  |  Paralizii tratamente  |  Parul barbatilor  |  Parul de pe fata   |  Parul din urechi   |  Parul nedorit   |  Peeling acid glicolic  |  Peeling chimic  |  Peeling chimic rejuvenare  |  Peeling chimic superficial  |  Peeling chimic textura piele  |  Peeling gomaj cosmetic  |  Peeling laser  |  Peeling mecanic  |  Peeling superficial   |  Peelingul fetei  |  Peelinguri profunde   |  Peelingurile cu aha   |  Perioada medie   |  Permanent gene  |  Permanent par  |  Piele catifelata  |  Piele naturala  |  Piele normala  |  Piele sensibila  |  Pielea mainilor  |  Pielea sensibila  |  Pregatirea pielii pentru exfoliere   |  Proceduri cosmetice  |  Procesul de imbatranire  |  Procesul de imbatranire a pielii  |  Productia de colagen  |  Produse de corp  |  Produse epilare definitiva  |  Produse epilare laser  |  Produse ingrijirea corpului  |  Produse ingrijirea parului  |  Produse ingrijirea si tratarea parului  |  Produse intretinere  |  Produse machiaj buze  |  Produse machiaj fata  |  Produse pentru exfoliere  |  Produse tratamente corp  |  Produse tratamente exfoliere  |  Produse tratamente ten  |  Produsele alimentare  |  Protectie a tenului  |  Protectie maini  |  Protectie solara  |  Radacina parului  |  Reconstructia mamelonului  |  Reconstructia areolei  |  Reconstructia sanului  |  Reducerea celulitei  |  Reducerea ridurilor  |  Reducerea ridurilor fine  |  Reducerea stratului de grasime  |  Reducerea vergeturilor   |  Regenerarea pielii fetei  |  Remodelarea siluetei  |  Restrictii alimentare  |  Rezultate 24 de ore  |  Riduri expresie tratamente  |  Riduri faciale  |  Riduri tratamente  |  Rol esential  |  Salon tatuaj sprancene  |  Secretia de sebum  |  Sedinta de masaj  |  Sedinta masaj  |  Sedintele de masaj  |  Sine metalice  |  Sisteme complete  |  Sisteme protectie solara  |  Smulgerea firelor de par   |  Solutii protectie  |  Spalare mecanica  |  Sprancene groase  |  Substanta active lidocaina  |  Tatuaj cosmetic  |  Tatuaj ochi semipermanent  |  Tatuaj semipermanent  |  Tatuaj sprancene  |  Tatuaj sprancene semipermanent  |  Tehnica radianta  |  Ten cu pori deschisi  |  Test efort  |  Tesutul subcutanat  |  Textura naturala  |  Timp sangerare  |  Tipul de ten  |  Tipuri par  |  Toxina botulinica riduri  |  Transpiratie locala  |  Transplant par  |  Tratament ingrijire a pielii fetei  |  Tratament radacina  |  Tratament acnee  |  Tratament acnee contraceptive orale  |  Tratament antibiotic  |  Tratament antiinflamator   |  Tratament aspirina  |  Tratament botox  |  Tratament botox toxina botulinica  |  Tratament cu antibiotic   |  Tratament cu medicamente  |  Tratament de hidratare  |  Tratament injectabil  |  Tratament laser  |  Tratament nefarmacologic diabet zaharat  |  Tratament riduri  |  Tratament toxina botulinica botox  |  Tratamente alfahidroxiacizi  |  Tratamente apa  |  Tratamente botox  |  Tratamente cosmetice  |  Tratamente dentare  |  Tratamente faciale  |  Tratamente injectabile  |  Tratamente laser  |  Tratamente nechirurgicale faciale  |  Tratamente oftalmologice  |  Tratamente par  |  Tratamente pentru par  |  Tratamente picioare  |  Tratamente protectie solara  |  Tratamente relaxare  |  Tratamente ten  |  Tratamentul de curatare   |  Tratamentul decolteului  |  Tratamentul laser  |  Tratamentul mainilor  |  Tratamentul ridurilor  |  Tratamentul ridurilor cu acid hialuronic  |  Tratamentul ridurilor cu toxina botulinica  |  Tratamentul strabismului  |  Tratarea celulitei   |  Tratarea celulitei si vergeturilor  |  Tratarea ridurilor  |  Tratarea ridurilor (barbati)  |  Tratarea ridurilor verticale   |  Tratarea vergeturilor  |  Unda speciala  |  Usi electrice  |  Usi metalice  |  Varsta a treia   |  Vitamine aminoacizi minerale  |  Vitamine, minerale, antioxidanti  |  Zona dureroasa  |  Zona fetei   |  Zona inghinala  |  Zona ochilor  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.