Educatia are un rol fundamental în crearea si dezvoltarea unei societati a cunoasterii prin asigurarea competentelor necesare secolului în care traim, reprezentând unul dintre instrumentele care pot determina parcursul economico-social ascendent la nivel national.
Ministerul Educatiei din România a urmarit constant integrarea tehnologiei în activitatile educationale, implementând programe de investitie în modernizarea si dotarea scolilor cu echipamente ICT si promovând sisteme de învatare si predare asistate de computer.
ECDL ROMANIA si Ministerul Educatiei au colaborat cu succes în perfectionarea sistemului educational din România începând cu anul 2004, când au semnat un acord prin care cele mai bune 200 de licee din România au beneficiat de suportul ECDL ROMANIA în acreditarea drept centre de testare ECDL. Acordul de colaborare a urmarit de asemenea asimilarea programei ECDL în programa scolara din învatamântul preuniversitar.
În anul 2011 un nou parteneriat “Educatie pentru Societatea Informationala“ continua strategia de implementare a certificarii ECDL în învatamântul românesc având de aceasta data la baza îndeplinirea obiectivelor mentionate si în Pactul National pentru Educatie si Strategia “Educatie si Cercetare pentru Societatea Cunoasterii. Prin acest acord “Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului recunoaste certificarea ECDL, Permisul European de Conducere a Computerului, obtinut în baza standardelor ECDL, drept un atestat de operator pe computer cu valabilitate în sistemul de învatamânt”.
Permisul ECDL reprezinta un beneficiu important atât pentru elevi si studenti, cât si pentru profesori.
* Permisul ECDL nu expira. ** Seria de înregistrare ECDL este unica si nu are perioada limitata de valabilitate. ***Orice tip de Permis ECDL este recunoscut international. |