Hidroizolatia monostrat este o solutie tehnica de reparatie aplicabila in cazul in care hidroizolatia existenta poate constitui un suport viabil pentru noua hidroizolatie peste care se aplica un singur strat de membrana hidroizolanta.
Este o procedura de mententanta care executata corect lungeste considerabil viata izolatiei. Este o lucrare care cere experienta intrucat stratul nou se aplica peste o stratificatie deja existenta care trebuie analizata si preparata corespunzator.
Se marcheaza zonele deteriorate si care au denivelari pentru a asigura o suprafata plana adecvata ca suport pentru aplicarea stratului nou de hidroizolatie. Se noteaza locatia gurilor de scurgere existente si se calculeaza daca sunt suficiente si corect amplasate. Se masoara inclinatiile si alte particularitati ale acoperisului.
Cazul Hidroizolatiei la Rostul de Dilatatie
Cladirile sunt supuse unor tensiuni mecanice de natura interna sau externa. Pentru a imparti eforturile ce actioneaza asupra structurii de rezistenta, de cele mai multe ori se foloseste solutia de a imparti constructia in corpuri ce au intre ele un rost.
In cazul efectuarii unei hidroizolatii la rostul unor constructii, se pune problema etanseitatii acestei imbinari. Din diverse motive ce tin de tensiuni interne, dilatatie sau contractie termica, miscari ale solului si modificarea consistentei lui, parametrii rostului devin variabili.
Cladirea “lucreaza” cu alte cuvinte. Peretii se apropie sau se departeaza. Pentru a preveni infiltrarea apei prin rost este necesara folosirea unei solutii tehnice speciale ce asigura etanseitatea sistemului hidorizolant indiferent de modificarea distantei de rost.