Executam reparatii electrice in instalatii,aparate si masini electrice : - Reparam defectiuni in tabloul de sigurante sau in cazul unui scurt circuit.
- Schimbam prize si intrerupatoare care nu mai functioneaza, se incing si scot fum sau se misca ori au iesit din perete.
- Schimbam becuri ce nu poat fi schimbate din cauza ca s-a spart sticla iar filetul este blocat in fasung.
- Remediem defectiuni ale lampilor care palpie sau a aparatele electrocasnice ce isi interup adesea functionarea.
- Remediem defectiunea aparuta la instalatie, daca ati fost curentat de unul dintre aparatele electrocasnice , exemplu masina de spalat.
- Executam reparatii la diverse aparate si masini electrice.
- Efectuam verificarea instalatiei electrice, pentru a fi siguri ca aparatele electronice nu se vor strica din cauza supra-tensiunii.
Transformatorul de curent Transformatoarele de curent fac parte din categoria transformatoarelor de masura si indeplinesc urmatoarele functii in instalatiile electroenergetice: - Reduc curentii la valori convenabile alimentarii aparatelor de masurat, releelor de protectie si dispozitivelor de automatizare: 5A sau 1A
- Izoleaza galvanic aparatele de masura, releele de protectie si dispozitivele de automatizare fata de tensiunea inalta din circuitele primare si au secundarul legat la pamant, protejand personalul de exploatare fata de instalatiile de inalta tensiune
- Prin anumite scheme de conexiuni se pot depista anumite tipuri de defecte (de exemplu prin conectarea in paralel a infasurarilor secundare ale transformatoarelor de curent de pe cele trei faze se obtine componenta homopolart de curent care evidentiaza o punere la pamant a unei faze).
Marimi caracteristice ale transformatoarelor: - Curentul nominal primar poate fi: 50, 100, 200, 300, 400, 500, 600, 800, 1000, 1250, 1500, …, 6000 A.
- Curentul nominal secundar are valoarea standardizata de 5 A, pentru tensiuni de pana la 110 KV si 1A pentru tensiuni nominale peste 110 KV
- Tensiunea nominala. La noi se construiesc transformatoare pentru: 10 , 20, 35, 110, 220, 400 KV
- Numarul infasurarilor secundare este de doua, trei sau patru bobinate pe tot atatea miezuri magnetice individuale
- Raportul de transformare nominal este raportul curentilor nominali din infasurarea primara si secundara
- Eroarea de unghi din care reprezinta defazajul dintre curentul primar si curentul secundar, sensul acestora fiind astfel ales incat acest unghi sa fie nul pentru un transformator ideal; eroarea de unghi se considera pozitiva daca vectorul curentului secundar este defazat inainte
- Eroarea de curent reprezinta eroarea de transformare a valorilor efective ale curentilor primar si secundar
- Eroarea de curent admisa poarta numele de clasa de precizie. Valorile standardizate ale clasei de precizie sunt: 0,1; 0,2; 0,5; 1; 3; 5; 10.
- Coeficientul de saturatie. Valoarea maxima a raportului I/In pentru care transformatorul respecta limitele privind eroarea compusa se numeste coeficient de saturatie sau factor limita de precizie si se noteaza cu n: Valorile normate ale coeficientilor de saturatie sunt: 5, 10, 15, 20 si 30.
Transformatoarele de masura pentru protectie se realizeaza pentru n=10…..30 si clase de precizie 5P sau 10P. |