Lichidare / Dizolvare SocietateSRL, PFA, II, Asociatii & Fundatii Radierea unei companii inseamna stergerea acesteia din Registrul Comertului si este ultimul pas dupa etapele de dizolvare si lichidare ale companiei. Motivele pentru care se poate ajunge la aceasta decizie sunt variate, de la incheierea duratei de viata pentru care s-a infiintat societatea respectiva, pana la dificultati financiare sau o dispozitie legala prin care se imputa acest lucru. Oricare dintre motive, noi garantam o radiere rapida, fara complicatii! Procesul de radiere necesita expertiza juridica si contabila si operatiuni specifice, iar noi te ajutam cu amandoua! Economisesti timp si bani, nu stai la cozi, eviti drumuri catre institutii, beneficiezi de consultanta, esti sigur pe corectitudinea intocmirii documentelor necesare si scapi de birocratia complexa. Daca procedura clasica de colaborare nu iti este la indemana, noi am pus la punct si o abordare 100% online, pentru a facilita procesul de radiere la distanta si in conditii de maxima siguranta pentru tine. Chiar daca nu esti in tara, ne poti contacta oricum (telefonic, pe email, Whatsapp sau Skype) si iti asiguram un serviciu complet si transparent, la preturi corecte. RADIERE FILIALA Desi este o societate cu personalitate juridica, filiala va respecta forma de societate si regimul societatii ‘mama’. De aceea, incetarea activitatii si radierea unei filiale presupune respectarea procesului de radiere a societatii care a constituit-o.Spre exemplu, daca filiala s-a constituit ca SRL, atunci procesul de radiere va fi specific acestei forme de societate si va urma etapele de dizolvare, lichidare si de radiere conform cu aceasta.Astfel, in functie de forma de societate a filialei, EXPERT MIND va intocmi si redacta documentele specifice necesare procesului de radiere, ce pot sa difere de la caz la caz. RADIERE SUCURSALA Incetarea activitatii si radierea unei sucursale presupun deopotriva operatiuni juridice care vizeaza radierea din Registrul Comertului si operatiuni contabile care se intreprind la ANAF.Totusi, deoarece sucursala nu are personalitate juridica, procesul de radiere este usor simplificat fata de cel al unei societati ‘mama’. Acte necesare:• Certificatul de înregistrare al sucursalei si certificatul constatator de autorizare in original;• Hotararea organului statutar al societatii ‘mama’ cu privire la radierea sucursalei; DIZOLVAREA SI LICHIDAREA VOLUNTARA Presupune doua etape, in fiecare fiind implicate cereri, achitari de taxe, imputerniciri, redactari de documente oficiale. Avand in vedere complexitatea acestor actiuni, va recomandam sa apelati la noi! Vom sti ce sa facem in fiecare etapa. ETAPA 1 – DIZOLVAREA SOCIETATII - Cerere de inregistrare a mentiunii
- Decizia asociatului / Hotararea AGA de dizolvare (original/certificata cu semnatura electronica)
- Imputernicire speciala (in forma autentica), procura notariala pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale (original)
- Dovada achitarii taxelor legale (taxe de registru, tariful de publicare in Monitorul Oficial, Partea a IV-a).
ETAPA 2 – RADIEREA SOCIETATII - Cerere de radiere
- Certificatul de inregistrare si anexele acestuia (original/copie in conformitate cu originalul)
- Bilanturi de lichidare si radiere
- Imputernicire speciala (in forma autentica), procura notariala pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale (original)
- Dovada achitarii taxelor (taxa judiciara de timbru in original, timbre judiciare, taxa de registru, tariful de publicare in Monitorul Oficial – Partea a IV-a daca este cazul)
DIZOLVAREA SI LICHIDAREA VOLUNTARA A SOCIETATILOR CU MAI MULTI ASOCIATI, CU NUMIREA LICHIDATORULUI Si aceasta actiune presupune tot doua etape, in fiecare fiind implicate cereri, achitari de taxe, imputerniciri, redactari de documente oficiale. ETAPA 1 – DIZOLVAREA SOCIETATII - Cererea de înregistrare (in original/certificata cu semnatura electronica)
- Hotararea AGA de dizolvare a societatii si de numire a lichidatorului(in original/certificata cu semnatura electronica)
- Declaratia lichidatorului cum ca detine aceasta calitate (in original/certificata cu semnatura electronica)
- Specimenul de semnatura al lichidatorului (in original)
- Dovada platii taxelor legale (taxa judiciara de timbru, timbrul judiciar, taxa de registru, taxa de publicare in Monitorul Oficial – Partea IV)
ETAPA 2 – RADIEREA SOCIETATII - Cerere de radiere (in original/certificata cu semnatura electronica)
- Situatia financiara de lichidare si proiectul de repartizare al activului (in original/certificata cu semnatura electronica)
- Raportul lichidatorilor
- Certificatul de inregistrare cu anexele acestuia (in original/certificata cu semnatura electronica)
- Certificatul de la Administratia Financiara din care rezulta ca nu exista datorii la bugetul de stat si/sau la contributiile sociale (in original/certificata cu semnatura electronica)
- Dovada platii taxelor legale
Cererea de radiere se va depune dupa trecerea termenului de 30 de zile de la data publicarii actului modificator in Monitorul Oficial, in cazul in care nu s-a inregistrat vreo opozitie. Avand in vedere complexitatea acestor actiuni, va recomandam sa apelati la noi! Vom sti ce sa facem in fiecare etapa. PROCEDURA DE DIZOLVARE SI RADIERE A SOCIETATILOR Societatile se pot dizolva in urmatoarele cazuri:– depasirea timpului stabilit pentru durata societatii– imposibilitatea realizarii obiectului de activitate al societatii sau realizarea acestuia– declararea nulitatii societatii– hotararea adunarii generale/ decizia asociatului unic– hotararea Tribunalului, la cererea oricarui asociat, pentru motive intemeiate, precum conflictele si lipsa de comunicare dintre asociati, fapt ce impiedica functionarea societatii– alte cauze prevazute de lege sau de actul constitutiv al societatii. Suntem aici pentru tine! Contacteaza-ne pentru detalii. |