Este un complex de flavonoide vegetale, enzime (germeni de grâu, germeni de broccoli, germeni de lucernă) cu acţiune sinergică de combatere a tumorilor. Efectul flavonoidelor este bine-venit pacienţilor cu afecţiuni tumorale,ca şi adjuvant în tratamentul principal, în reducerea efectelor secundare ale chimioterapiei sau prevenirea apariţiei tumorilor. Ce anume trebuie să cunoaştem în legătură cu enzimele? - sunt compuşi proteici, care măresc viteza reacţiilor chimice din organism (exercită rol catalitic)
- s-au pus în evidenţă 3000 de enzime aparţinând organismului uman
- în decursul unui singur minut enzimele catalizează 36 milioane de procese biochimice
- organismul este echipat la naştere cu o anumită cantitate de enzime, care, ca şi vitaminele, trebuie suplimentate continuu
- contrar vitaminelor, enzimele pot fi sintetizate doar de organismele vii
- principala sursă de enzime pentru om o reprezintă germenii vegetali
Datorită efectului umidităţii şi căldurii, din minuscula sămânţă viaţa erupe cu o energie covârşitoare. Seminţele conţin o cantitate uriaşă de enzime, necesare creşterii plantei, conţinutul acestora fiind considerabil mărit în momentul germinării. Starea noastră de sănătate depinde de existenţa unei cantităţi suficiente de enzime în organism! Stările post-tratament, alimentaţia deficitară şi expunerea la boli reduce considerabil numărul enzimelor din sistemul nostru enzimatic, determinând alterarea echilibrului în timp şi expunerea organismului la maladii severe. Germenele conţine toate elementele necesare bunei funcţionări a organismului. În cursul procesului de germinare, conţinutul în vitamina C creşte de 27 ori, conţinutul în caroten creşte cu 200% după 2 ore de germinare; conţinutul în vitamina B creşte cu 50%, iar cel al vitaminei E cu 120%. Germenii conţin o cantitate de energie cu 25% mai mare în comparaţie cu carnea, dar nu determină creştere ponderală. |