|
| | | | | Descriere - suprafaţa cultivată este de 2.5 Ha,
- capacitatea de producţie, congelare şi ambalare este 35 to/an,
- materialul săditor produs in-vitro (mediu steril) certificate şi omologat în UE este importat de la o staţiune elveţiană,
- cultura este practicată într-o zonă de deal cu expunere sudică, organizată pe rânduri fiind irigată printr-un sistem de irigaţii cu picurare întreaga suprafaţă pe tot parcursul anului,
- perioadă coacere este 1-15 august,
- valorificarea acestor fructe se face atât în stare proaspătă cât şi congelată,
- congelate şi sortate pe calibre aceste fructe se congelează şi se ambalează în cartoane de 10kg la vrac şi la ambalaj mic de 300 grame/cutie,
- vişinele congelate se folosesc în patiserii, la ingheţate, în consumul casnic la dulceţuri, prăjituri, siropuri, amestec de fructe, consumate ca atare după decongelare etc.,
- în industrie la fabricarea de gemuri, siropuri, pectina, iaurturi de fructe, gelatină, etc.
| | | | | | | | |
|
|