Practic, o camera frigorifica este o incapere special destinata prelucrarii termice, dar si depozitarii la temperaturi scazute a produselor alimentare si nu numai. Acestea sunt utile cel mai adesea in magazine, supermarketuri, hypermarketuri, abatoare, depozite legume-fructe, florarii, farmacii sau depozite carne pentru a pastra produsele in conditii optime. Tipuri de camere frigorifice Exista doua tipuri de camere frigorifice si anume: - De refrigerare – acestea sunt destinate, in general, pastrarii medicamentelor, vinului, alimentelor, florilor, etc. Grosimea panourilor folosite in constructia acestora este intre 60 mm si 100 mm. Temperatura obtinuta in aceasta se va mentine intre +14°? si -25°?, in functie de dorinta clientului.
- De congelare – acestea sunt destinate, in general, congelarii produselor (carne, peste, etc.). De acesta data, grosimea panourilor folosite va fi mai mare, si anume intre 80mm si 120mm. Temperatura obtinuta se va mentine intre -25°? si va ajunge pana la -40°?. Timpul de racire si congelare a produselor poate varia intre 2 si 24 de ore.
|