Confectionerul asamblor articole din textile asigura asamblarea semifabricatelor, urmarind procesul tehnologic pana la executarea finala a produsului. Pentru executarea unui produs sunt necesare utilaje semiautomate si automate.
Munca sa cere o deosebita atentie si indemanare, precum si o acuratete maxima necesara realizarii detaliilor. De calitatea activitatii sale depinde executarea corecta a confectionarii.
Confectionerul asamblor lucreaza in echipa, comunica interactiv la locul de munca, participand in mod constructiv la discutii pe teme profesionale, isi planifica activitatea si respecta normele NPM si PSI.
Confectionerul asamblor articole textile executa pornirea si oprirea utilajelor, executa operatiile specifice de asamblare a produselor textile, efectueaza remedierea defectelor, executa programul de curatenie al masinilor.
Competente profesionale Confectioner-Asamblor Articole din Textile
- Aplicarea notiunilor introductive de TIC – competente digitale în domeniul industriei textile
- Aplicarea notiunilor de baza civice si social organizationale în domeniul textile
- Aplicarea notiunilor de baza antreprenoriale în domeniul industriei textile
- Aplicarea normelor de securitate si sanatate în munca si în domeniul situatiilor de urgenta în domeniul industriei textile
- Aplicarea normelor de protectie a mediului în domeniul industriei textile
- Utilizarea elementelor de design pentru realizarea produselor specifice din domeniul textil
- Identificarea si selectarea materiilor prime si auxiliare pentru produsele din domeniul textil
- Pregatirea tesaturilor si tricoturilor pentru operatia de confectionare produse textile
- Confectionarea produselor textile
Cursul Confectioner-Asamblor articole din textile îti ofera competentele necesare pentru a lucra în ateliere de croitorie, fabrici de textile sau pentru a deschide propria ta afacere în domeniul confectionarii articolelor textile.
Conditii de acces
Absolvent al învatamântului gimnazial obligatoriu.
Dupa absolvirea cursului se elibereaza un certificat de calificare recunoscut de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei, insotit de suplimentul descriptiv care atesta competentele dobandite.
Certificatul de calificare are recunoastere internationala daca este tradus si apostilat.