Implantul dentar este un mic surub din titan care se monteaza în locul unui dinte lipsa. - Pâna acum cativa ani, un dinte pierdut putea fi înlocuit doar printr-o punte, asta însemnând ca cei doi dinti vecini spatiului edentat trebuiau devitalizati si slefuiti. Cu alte cuvinte se sacrificau doi dinti pentru a înlocui unul.
- De asemenea trebuie amintite cazurile de edentatie terminala (lipsa legaturilor laterale) care pâna acum puteau fi protezate doar prin proteze mobile (ce se scot noaptea)
- Tehnologia insa a avansat, spre avantajul nostru, si implanturile pe baza suruburilor de titan nu necesita sacrificarea niciunui alt dinte.
Teoretic, implanturile se pot insera oricarui pacient cu varsta peste 18 ani si cu o stare buna de sanatate. Contraindicatiile de ordin local sunt: – igiena precara – lipsa ofertei osoase(se diagnosticheaza clinic si pe seama radiografiei panoramice) – supuratii(infectii) dento-parodontale Contraindicatii de ordin general: – diabet zaharat decompensat – colagenoze – insuficienta hepatica sau insuficienta renala Operatia se practica în anestezie locala, pacientul nu simte absolut nimic Medicul poate descrie fiecare procedura în timp ce lucreaza, astfel încât pacientul este complet informat si relaxat. Dupa operatie nu exista dureri, hematoame, umflaturi. Un scurt tratament antibiotic si antiinflamator poate marca perioada de recuperare. Imediat dupa operatie pacientul poate conduce masina, merge la serviciu sau zbura cu avionul. Etapa protetica (montarea propriu-zisa a dintilor) se realizeaza dupa aproximativ 8 saptamâni de la insertie. Datorita tehnicii actuale, în tot acest interval(de la faza chirurgicala la cea protetica) în cabinetul nostru veti fi protezat provizoriu – deci nu veti sta deloc fara dinti. In conditiile în care sunt respectate conditiile de asepsie-antisepsie tehnica chirurgicala este bine deprinsa, iar pacientii sunt corect selectionati, riscurile si esecurile tind spre 0. |