Hollandia Green - Plante naturale exotice decorative Afisari: 1570
Categorie: ARHITECTURA, CONSTRUCTII, AMENAJARI INTERIOARE SI EXTERIOARE >> Amenajari de spatii exterioare (fatade, alei, piscine) Vizitatori: 636
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Sos.Oltenitei, Nr. 2 (City Mall - parter, Magazin Green Point), sector 4,, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0745037151; 0214570505; 0214570507
-------------------------
Web: Internet
  email: office@hollandiagreen.ro
  site: www.hollandiagreen.ro

 
Plantele, prietenii nostri  
Detalii  

Plantele hrãnesc planeta si ne sustin viata. Ele sunt miracolele Naturii.

Descoperiti alãturi de noi beneficiile pe care vi le pot aduce plantele în ambianta modernã.

 

  • Plantele curãtã aerul de noxe si îmbunãtãtesc umiditatea. 
  • NASA spune ca avem nevoie de plante naturale în spatiile închise. 
  • Plantele absorb radiatiile electromagnetice. 
  • Plantele ne fac sã devenim mai buni. 
  • Plantele ne fac fericiti, transformând biroul într-un loc plãcut. 
  • Plantele ne protejeazã de zgomot si de colegii plictisitori. 
  • Plantele îmbunãtãtesc feng-shui-ul biroului. 
  • Plantele genereazã admiratie si ne îmbunãtãtesc imaginea.

    Încã din lumea anticã, plantele decorative erau folosite pentru proprietãtie lor purificatoare, si chiar pentru îmbunãtãtirea stãrii sufletesti si transformarea energiilor înconjuratoare.

    Studiile efectuate în zilele noastre aratã cã plantele naturale decorative sunt niste sustinãtori de nãdejde ai vietii.

    Plantele curãtã aerul de noxe si îmbunãtãtesc umiditatea.

    Vã vine sã credeti cã un om obisnuit îsi petrece pânã la 90% din timp în încãperi închise? Credem cã suntem la adãpost de poluarea de afarã, dar se pare cã poluarea în spatiile de interior este de cca. 10 ori mai mare decât cea din exterior. Clãdirile de birouri, bine izolate termic în urma crizei energetice din anii '70, ventilate de cele mai multe ori artificial, pãstreazã înãuntru aerul pe durate lungi de timp, si ca urmare oamenii îsi petrec multe ore zilnic într-un mediu cu fum si vapori volatili nesãnãtosi. Acesti vapori provin din materialele sintetice (covoare sau mochetã, saci de nylon pentru gunoi, tesãturi), din materiale tratate chimic (parchet laminat, mobilier), gaze emanate de corpul uman prin procesul de transpiratie, si pot cauza alergii, astm, probleme respiratorii, somnolentã, apatie, senzatie de greatã si chiar cancer. Aceste simptome care apar în clãdiri noi sau renovate au fost reunite sub numele sindromului "clãdirii bolnave".

    Ce e de fãcut? Ventilatia fortatã sau amplasarea plantelor naturale.

    S-a dovedit stiintific cã plantele naturale reduc concentratia de benzen, formaldehidã, cloroform, tricloretilenã, amoniac, alcool, acetonã din aer. Toate substantele enumerate mai-sus sunt emanate de materiale ce se aflã în mod obisnuit în birouri.

    Pe lângã faptul cã absorb substantele nocive, plantele, prin procesul de fotosintezã, eliminã oxigen, fãcând ca aerul pe care îl respiram sã fie mai sãnãtos.

    Mai mult, plantele regleazã umiditatea aerului din jur prin transpiratie. Iar uscãciunea aerului în clãdirile moderne este des întâlnitã, tocmai din cauza slabei ventilatii si a încãlzirii centrale.

    Cum au loc aceste procese? Plantele îndepãrteazã toxinele prin absorbtia prin porii microscopici ai frunzelor si prin transportarea lor spre rãdãcini, unde sunt supuse biodegradãrii. Ca urmare, toxinele poluante sunt transformate în surse de hranã pentru mircoorganismele din pãmânt si pentru planta în sine.

    Nu-i asa cã natura se gândeste la noi?

    NASA spune ca avem nevoie de plante naturale în spatiile închise.

    Spre sfârsitul anilor '70 NASA a decis sã studieze fezabilitatea creerii unui sistem ecologic de sustinere a vietii, în ideea trimiterii oamenilor pe lunã în unitãti de supravietuire. Prima lor concluzie a fost cã "Skylab", o astfel de unitate de supravietuire, prezenta în aerul din interior cca. 300 substante organice volatile, ceea ce nu era încurajant pentru a mentine în viatã fiinte umane în spatiul respectiv. Apoi, un studiu aprofundat a demonstrat cã plantele naturale introduse în laboratorul ermetic pot sã curete aerul si sã îl împrospãteze.

    Apoi, cercetãtorii de la NASA au realizat un "biohome", o casã idealã a prezentului, în care un numãr de voluntari au trebuit sã locuiascã timp de câteva luni. Pânã la introducerea plantelor naturale în biohome, voluntarii au prezentat simptomele "clãdirii bolnave", iar aceste simptome au dispãrut imediat dupã aducerea plantelor în numãr suficient.

    Aproximativ în acelasi timp, Asociatia Contractorilor Peisagisti din America a testat plante de apartament si au concluzionat cã acestea curãtã noxele din aer. Rezultatele acestor cercetari au dus la formarea Consiliului "Plante pentru Aer Curat", o organizatie non-profit care sustine introducerea plantelor naturale decorative în spatiile de interior ca pe o necesitate si nu ca simple decoratiuni.

    Lista cu plante recunoscute a fi purificatoare de aer este formatã din 50 de specii, din care cele mai întâlnite sunt: spatiphyllium, dracaena marginata, dracaena janet craig, dracaena warneczki, dracaena massageana, philodendron, epipremnum, sansevieria, ficus elastica, ficus alii, iedera iar dintre plantele cu flori: crizantema, gerbera, azalea.

    Plantele absorb radiatiile electromagnetice.

    Computerele, copiatorul, imprimantele, telefoanele mobile genereazã câmpuri electromagnetice dãunãtoare sãnãtãtii. O solutie simplã de a le reduce actiunea este amplasarea în apropierea lor a unor plante rezistente, cum ar fi cactusii. Plantele emanã oxigen si ioni negativi, pe când computerele emit ioni pozitivi. Uneori, câmpurile sunt atât de puternice încât nici plantele nu rezistã multã vreme în locul respectiv. Sacrificiul lor ne poate salva viata...

    Plantele ne fac sã devenim mai buni.

    Ocupându-ne de îngrijirea plantelor scãpãm de stress, lucru deja dovedit stiintific. Având grijã de prietenii nostri verzi (de cei cu frunze, nu de extraterestri!), ne descoperim noi valente si ajungem sã ne cunoastem mai bine latura iubirii, a grijii pentru ceilalti. Pentru cã o plantã care nu este îngrijitã moare. Acceptând o plantã vã asumati o responsabilitate, adoptati o fiintã care "respirã". Astfel, învãtati subtilitãtile atentiei pe care trebuie sã le-o acordati celor din jur. Sunteti obligati sã vã concentrati atentia asupra unor nevoi exterioare ego-ului dvs. Deveniti constienti de nevoile cuiva: câtã apã si luminã primeste, la ce intervale, si transferati aceste stãri în relatiile interumane. Deveniti mai atenti cu cei din jur. Contactul vizual cu o plantã frumoasã vã face sã deveniti constienti de propria dvs. frumusete. Prezenta plantelor în birouri ne fac sã ne schimbãm atitudinea fatã de ocupantii spatiului respectiv. Pe cât de absurd pare, pe atât este de adevãrat: plantele vã transformã într-o persoanã mai bunã!

    Plantele ne fac fericiti, transformând biroul într-un loc plãcut.

    Studiile aratã din ce în ce mai concludent cã îngrijirea plantelor poate fi cea mai eficientã metoda de îmbunãtãtire a stãrii fizice si psihice. Ele au un efect calmant, de reducere a stress-ului, de relaxare a musculaturii si de îmbunãtãtire a stãrii de spirit pentru oamenii care le îngrijesc.

    Cercetãrile dr. Ulrich de la Universitatea A & M din Texas au condus la concluzia cã subiectii cãrora li se arãtau imagini cu plante verzi din naturã aveau o activitate cerebralã mult mai calmã decât cei cãrora li se arãtau imagini cu zone urbane sau cu birouri suprapopulate.

    Acest efect de inducere a relaxãrii a fost dovedit de asemenea si într-un studiu al Universitãtii Delaware, prin mãsurarea tensiunii musculare a subiectilor. Alte studii au demonstrat cã prezenta plantelor reduce oboseala mentalã. S-a dovedit cã oboseala mentalã provine din concentrarea prelungitã asupra unui lucru care nu este interesant. Aceastã obosealã mentalã genereazã iritabilitate, agresivitate, comportament individualist.

    Când sunteti coplesiti de muncã trebuie doar sã vã ridicati privirea si sã o atintiti pret de câteva minute asupra unei plante si va veti simti imediat mai relaxati. În concluzie, plantele fascineazã si atrag oamenii, rup monotonia si plictiseala generate de atentia fortatã. Oxigenul generat creazã o stare de vioiciune mentalã. Acolo unde sunt prezente plantele, perceptia oamenilor despre confortul oferit de spatiu este mult mai bunã.

    Concluzia este: plantele ne fac mai fericiti, chiar si la birou!

    Plantele ne protejeazã de zgomot si de colegii plictisitori.

    Câteva plante bogate în frunze vã vor ajuta sã vã izolati de zgomotele deranjante din jur (discutii despre retete culinare, despre iubiti, despre emisiunile de la televizor etc.). Principiul este similar cu acela de a agata tablouri pe pereti într-o încãpere goalã pentru a atenua ecoul. Frunzisul des va absorbi o parte din zgomote, inclusiv sunetul telefonului, al copiatorului, imprimantei sau al rãcitorului de apã, fãcând sunetele respective mai prietenoase. De asemenea, plantele respective vor crea un scut vizual între dvs. si coabitantii biroului, oferindu-va ocazia de a deveni "invizibil" atunci când v-o doriti.

    Deci, plantele sunt scuturi vii împotriva zgomotelor nedorite!

    Plantele îmbunãtãtesc feng-shui-ul biroului.

    Feng-shui nu este doar un curent la modã, ci este o stiintã strãveche care ne ajutã sã ne armonizãm cu energiile locului în care trãim sau muncim. O plantã bogatã, bine întretinutã în biroul dvs. este o metaforã pentru abundenta în orice sens: succes, dragoste, bani etc. Evitati dezvoltarea "sãlbaticã" a plantei pentru a nu induce ideea unei situatii scãpate de sub control.

    Evitati amplasarea plantelor cu tepi în spatii mici, deoarece par sã "perforeze" psihicul persoanei de lângã ele. Singurul loc unde este de dorit sã amplasãm cactusi sau plante cu tepi este imediat lângã computer, pentru a absorbi radiatiile electromagnetice si a ne proteja astfel sãnãtatea.

    Asocierea plantelor cu fântâni de interior va stimula si mai mult energiile pozitive, creând premise pentru schimbarile pe care le doriti (mai mult succes în afaceri sau în dragoste, mai multã faimã, mai multi bani).

    Pentru stimularea norocului, este absolut necesar sã amplasati bambusi cu noroc în birou si acasã si sã oferiti în dar astfel de bambusi ori de câte ori doriti sã aduceti binele în viata cuiva.

    Plantele cu flori rosii sau magenta vã vor ajuta sã vã concentrati, de aceea de câte ori aveti de terminat urgent o lucrare atintiti-vã privirea pentru câteva miunute asupra florilor si vã veti simti încãrcat de energie pentru a duce la bun sfârsit misiunea dvs. Plantele cu frunze rotunde aduc bani, iar cele cu frunze mari aduc bunastarea în general.

    Aduceti plante în birou pentru armonie si prosperitate!

    Plantele genereazã admiratie si ne îmbunãtãtesc imaginea.

    Prezenta plantelor naturale schimbã imediat aspectul unei încãperi. Existã atâtea forme, dimensiuni si culori încât veti gãsi cu sigurantã unele care sã vi se potriveascã. O patã de verde va adauga o culoare vibrantã într-un spatiu formal de birouri. Indiferent de profilul activitãtii dvs., biroul sau firma dvs. va avea numai de câstigat prin prezenta plantelor. Colegii sau angajatii se vor simti mai bine la locul de muncã, iar oaspetii dvs. se vor simti mai relaxati si vã va fi mai usor sã discutati afaceri cu ei. Imaginea dvs. generalã va fi mult îmbunãtãtitã.

  •  
    Galerie foto (1)
    [Image #1]
     
    energia qi  |  Absorbant natural  |  Afaceri de succes  |  Amenajare interioare office  |  Amenajari gradini, parcuri  |  Armonizari feng-shui  |  Confortul vizual  |  Consultanta de specialitate  |  Consultanta feng shui  |  Consultanta gradini amenajare  |  Covoare materiale naturale  |  Covoare rotunde  |  Covoare sintetice  |  Curent aer  |  Decoratiuni exterioare  |  Decoratiuni gradini executie  |  Decoratiuni plante  |  Efect termic  |  Efect vizual   |  Efecte benefice  |  Energie si bani  |  Fertilizari plante  |  Flori apartament  |  Flori decorative  |  Flori pentru par  |  Gradini amenajari  |  Lemn foc  |  Livrari domiciliu  |  Magazin plante  |  Material special  |  Materiale decoratiuni  |  Materiale decorative  |  Mobilier afaceri  |  Mobilier birou  |  Mobilier birouri  |  Mobilier de birou  |  Mobilier ecologic  |  Mobilier exterior  |  Mobilier modern  |  Mobilier relaxare  |  Mod de viata  |  Pachet servicii  |  Parchet exterior  |  Parchet interior  |  Parchet laminat  |  Pereti sustinere  |  Plante apa  |  Plante apartament  |  Plante decorative  |  Plante decorative vanzari  |  Plante exotice  |  Plante exterior  |  Plante naturale vanzari  |  Plantele decorative   |  Procesul de transpiratie  |  Produse cadou  |  Produse naturale  |  Proiectare amenajari exterioare  |  Proiectare gradini  |  Purificatoare aer  |  Purificatoare fum  |  Relatiile de afaceri   |  Saci gunoi  |  Saci mari  |  Spatii de birouri  |  Spatiu de energie  |  Studii mediu  |  Studiu amenajare feng shui  |  Surse energie  |  Tablouri decorative  |  Transpiratie purificatoare   | 
    Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
    Email: Parola:
     


     
    Nume firma  
    Nume site ~ www.ghidul.ro/  
      Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
    Persoana de contact  
    Telefon  
    Email  
      * Toate campurile sunt obligatorii.  
    In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.