Pregatirea solului: - Se face prin curatarea solului de material vegetal(buruieni),scoaterea pietrelor.
- Dupa care urmeaza lucrarile mecanice de maruntire a solului,executate cu utilaje specifice,nivelarea si tasarea solului.
- Se pot face si lucrari de îmbunatatire a calitatii solului prin adaos de material organic.
Hidro-însamantarea consta în amestecarea semintelor de gazon,fertilizatorilor,mulch-ului,copolimerului gel,agentului de fixare împreuna cu apa dupa care sunt pulverizate pe sol. Alegerea potrivita a semintelor se face în functie de expunerea solului la soare,umbra sau daca terenul este în panta. Fertilizatorul: - se pot folosi o gama larga de îngrasaminte cu NPK si microelemente
- pentru a asigura o rasarire buna a gazonului se foloseste un îngrasamant cu un procent ridicat de fosfor care ajuta si la o înradacinare mai buna a gazonului.
Mulch: - este compus din material lemons si hârtie,aplicat pe sol el formeaza un strat protector care retine umezeala,este biodegradabil, cu caracter fertilizator si împiedica dezvolatrea buruienilor.
Fibre poliesterice: - se prezinta sub forma unor fibre poliesterice care au rolul de a fixa semintele de gazon si mulch-ul obtinându-se o suprafata antieroziva.
Copolimer gel: - are rolul de a retine umiditatea la nivelul radacinii gazonului.
- Tehnologia de hidro-însamântare presupune amestecarea componentelor cu apa în utilajul de hidro-însamnâtare dupa care acestea sunt pulverizate uniform pe suprafata solului.
- Hidro-însamnâtare este un procedeu de semânare a gazonului utilizând un echipament hidraulic, pentru dispersarea unui amestec consistent compus din mulch,seminte si apa.
- Tehnologia de hidro-însamnâtare a aparut prima data în Statele Unite, iar în prezent este folosita la nivel modial pentru ca ofera o instalare rapida a gazonului, fiind singura tehnologie care este folosita pentru inierbarea terenurilor în panta , versantilor abrupti contribuind la prevenirea eroziunii solului.
|