Remarcabila prin simplitatea aromelor si totodata printr-o uriasa diversitate de arome si gusturi, gastronomia italieneasca, o data ce a fost descoperita, nu va mai putea fi omisa nicicând din preferintele noastre culinare. RetetetraditionaleBucataria italiana este vestita prin pastele sale fainoase (macaroane, spaghete), prin pizza preparata cu brânzeturi, prin brânzeturile rase pe razatoare, prin consumul de fructe de mare. Accentul nu este pus atât pe complexitatea si rafinamentul unei bucatarii sofisticate, cât pe calitatea si respectul traditiilor. Orice fel de mâncare trebuie preparat cu seriozitate, respectând reteta originala, pentru a-i da gustul cunoscut din copilarie.Masa principala este prânzul, bautura preferata este vinul. PasiuneculinaraDin punct de vedere culinar, Italia este o tara a incredibilei diversitati. Felurile de mâncare, ingredientele, timpul de preparare si mirodeniile se schimba radical de la o regiune la alta. Felurile de mâncare reprezinta un element important al stilului de viata italian si reflecta în principal cultura si istoria acestui popor. Proaspat sisanatosBucataria italiana combina beneficiile dietei sanatoase mediteraneene cu o gama larga de ingrediente de sezon si arome regionale. Se bazeaza pe ingrediente proaspete gatite la fata locului si o combinatie de legume, cereale, fructe si fructe de mare gustoase, peste, carne si ulei de masline. |