Rolul glafului este de a prelua cantitatea de apa care se scurge de pe fereastra si o dreneaza in exteriorul cladirii fara a permite eventualele infiltratii intre zidarie si fereastra. In cazul in care nu se monteaza glafuri speciale din aluminiu si se monteaza gresie sau faianta in locul acestuia, in timp apa se va infiltra prin micile crapaturi aflate natural in piatra sau prin rosturile dintre placi si va ajunge sa umezeasca peretele de sub fereastra.
Glafurile din aluminiu sunt vopsite in camp electrostatic.
Toate glafurile din aluminiu comercializate de firma noastra sunt realizate prin procedeul de extrudare ceea ce le face foarte rezistente si foarte rigide in comparatie cu cele din tabla, de asemenea toate glafurile au folie de protectie contra zgarieturilor sau a materialelor constructie in cazul caselor aflate inca in amenajare.
Dimensiunea glafurilor din aluminiu este data de cota dintre rebord si buza de montaj, de aceea fata de latimea peretelui (suprafata de montaj) trebuie adaugat intre 2 si maxim 5 cm pentru ca apa sa se scurga in afara golului de geam inferior si cat mai departe de perete.
Un rol foarte important il are capacul lateral. El colecteaza apa de pe suprafata pervazului si o scoate in afara lui prin fanta special destinata (picurator). Nu recomandam montarea glafurilor exterioare fara capac lateral.
Pentru montajul glafului de exterior sunt necesare urmatoarele: pistol de silicon (spuma), silicon (spuma), suruburi de montaj (autoforante), surubelnita mecanica. Etapele pentru montaj sunt: 1. Se sterge foarte bine peretele si fereastra unde urmeaza sa fie montat glaful de aluminiu. 2. Se taie capacele laterale ale glafului exterior si se fixeaza de glaf. 3. Se pune silicon (spuma) sub forma de linii pe suprafata de lipire. 4. Se aseaza si se apasa glaful. 5. Se da cu silicon foarte atent in jurul glafului pentru a nu exista eventuale fisuri. Asta doar in cazul in care golurile de geam sau liniaritatea ferestrei cu golul de geam nu sunt conforme. |